Å skrive kan være en givende og tilfredsstillende aktivitet, men det kan også være lukrativt. I takt med fremveksten av nettbasert innhold har etterspørselen etter kvalitetsskribenter økt kraftig, og mange Nettsteder er villige til å betale for velskrevne artikler, blogginnlegg og andre former for innhold. I denne artikkelen skal vi se nærmere på ulike typer av skriving som du kan tjene penger på, frilansplattformer, nettsteder som betaler deg for å skrive, tips for å finne skriveoppdrag, skrivetips for å maksimere inntektene dine, hvordan du unngår svindel, skattekonsekvenser av å få betalt for å skrive, og verktøy og ressurser for skribenter. Enten du er en erfaren skribent eller nettopp har begynt å skrive, finnes det mange muligheter til å tjene penger på å gjøre det du elsker.

Typer av skriving som kan gi deg inntekter

Det finnes mange typer skriving som du kan tjene penger på, og hva som passer best for deg, avhenger av dine interesser, ferdigheter og etterspørselen i markedet. En populær type skriving er innholdsskriving, som omfatter blogginnlegg, artikler og oppdateringer på sosiale medier for bedrifter og privatpersoner. Et annet lukrativt område er copywriting, der skribenter produserer overbevisende innhold for å markedsføre produkter eller tjenester.

Det er også stor etterspørsel etter teknisk skriving, spesielt i bransjer som vitenskap, Ingeniørarbeidog teknologi. Frilansende tekniske skribenter kan lage brukermanualer, bruksanvisninger og andre typer dokumentasjon for bedrifter. Ghostwriting er et annet alternativ, der skribenter lager innhold for kunder som deretter publiserer det under eget navn.

Akademisk skriving kan også være et godt alternativ for de som har en sterk forskning og skriveferdigheter. Dette inkluderer skriving av forskningsartikler, avhandling og annet akademisk innhold. Til slutt kan kreativ skriving være et lukrativt felt for de som har talent for Historiefortelling og har en lidenskap for å skrive skjønnlitteratur eller fagbøker.

Det er viktig å merke seg at hver type skriving har sine egne unike krav og kan kreve ulike ferdigheter eller erfaring. Det er viktig å undersøke hvilken type skriving du er interessert i, og utvikle de ferdighetene som trengs for å lykkes på dette området.

Plattformer for frilansskrivere

Frilansskribentplattformer er nettsteder eller nettbaserte markedsplasser der bedrifter og privatpersoner kan finne frilansskribenter til ulike skrivejobber. På disse plattformene kan frilansskribenter vise frem ferdighetene sine og komme i kontakt med potensielle kunder som er på jakt etter skrivetjenester. På slike plattformer kan frilansskribenter opprette en profil og en portefølje, angi priser og søke på stillingsannonser som passer til deres kompetanse.

Noen av frilansplattformene tilbyr en rekke skrivejobber, inkludert artikkelskriving, tekstforfattere, innholdsproduksjon, akademisk skriving og mer. Frilansskribenter kan bla gjennom stillingsannonser, legge inn bud på prosjekter og forhandle med oppdragsgivere direkte på plattformen.

Å bruke frilansplattformer kan være en fin måte for skribenter å finne nye kunder og tjene penger på. Det er imidlertid viktig å gå nøye gjennom stillingsannonsene og kommunisere tydelig med kundene for å sikre at jobben passer og at betalingsbetingelsene er klare. Disse plattformene er en markedsplass der frilansskribenter kan finne skriveoppdrag. Noen av de mest populære plattformene for frilansskrivere er

Upwork: En plattform som kobler frilansere med kunder for en rekke tjenester, inkludert skriving.

Frilanser: I likhet med Upwork lar Freelancer frilansere by på skriveprosjekter som legges ut av kunder.

Fiverr: En plattform der frilansere kan tilby sine tjenester til en fast pris.

Tekstmegler: En innholdstjeneste som ansetter frilansskribenter til å produsere artikler for kunder.

Nettsteder som betaler deg for å skrive

Nettsteder som betaler deg for å skrive, er plattformer der skribenter kan tjene penger ved å sende inn arbeid som skal publiseres på nettet. Disse nettstedene tilbyr vanligvis en rekke ulike skrivemuligheter, fra korte blogginnlegg til lange artikler, og betaler skribentene enten per artikkel eller per ord. 

Det finnes mange ulike typer nettsteder som betaler deg for å skrive, blant annet innholdsfabrikker, frilansnettsteder og blogger. Innholdsfabrikker er nettsteder som betaler skribenter for å skrive artikler for ulike kunder, mens frilansnettsteder setter skribenter i kontakt med kunder som er på jakt etter bestemte typer innhold. Blogger kan også betale skribenter for å lage innhold med jevne mellomrom, enten som faste skribenter eller som gjesteskribenter.

Når det gjelder betaling, varierer satsene avhengig av nettstedet og typen innhold som produseres. Noen nettsteder betaler et fast beløp per artikkel, mens andre tilbyr en glideskala basert på lengden og kvaliteten på innholdet. Prisene kan variere fra noen få cent per ord til hundrevis av kroner per artikkel.

Hvis du er interessert i å skrive mot betaling, finnes det mange nettsteder som kan hjelpe deg i gang. Her er noen eksempler:

Cosmopolitan

Cosmopolitan er et populært kvinnemagasin som dekker et bredt spekter av temaer, deriblant mote, skjønnhet, forhold, sex, helse og karriere. De er kjent for sitt engasjerende innhold og er alltid på utkikk etter talentfulle skribenter som kan bidra til publikasjonene deres. Cosmopolitan betaler frilansskribenter for å lage innhold til deres trykte og elektroniske plattformer. De tar imot forslag til en rekke ulike artikkeltyper.

Hvis du vil sende inn en pitch til Cosmopolitan, kan du besøke nettsiden deres. Å skrive for Cosmopolitan kan være en flott mulighet for skribenter som brenner for kvinnespørsmål og ønsker å bidra til en respektert publikasjon med mange lesere. Hvis du har en god idé til en artikkel, bør du ikke nøle med å foreslå den for Cosmopolitan og potensielt få betalt for arbeidet ditt.

Få tilgang til nettstedet: Cosmopolitan 

Overganger i utlandet

Transitions Abroad er et nettsted og magasin som er dedikert til reiser, kulturell fordypning og arbeid i utlandet. De tilbyr et vell av informasjon om temaer som reisemuligheter, språkopplæring og internasjonale karrierer.

Dette nettstedet betaler skribenter for reiseartikler, personlige fortellinger og essays knyttet til det å bo, studere, arbeide eller jobbe som frivillig i utlandet. De er på jakt etter velskrevne, engasjerende historier som gir leserne praktiske råd og inspirasjon til å reise eller bo i utlandet.

Få tilgang til nettstedet: Overganger i utlandet

Hvilken kultur

What Culture er et nettsted som er dedikert til alt som har med underholdning å gjøre. De dekker emner som filmer og TV-serier, video spill, tegneserier og wrestling, og tilbyr en plattform der skribenter kan dele sine meninger og sin ekspertise om disse temaene.

What Culture betaler frilansskribenter for å lage listebaserte artikler, nyhetssaker og reportasjer relatert til underholdning. De er på utkikk etter skribenter som kan levere godt researchet og engasjerende innhold som appellerer til deres publikum av popkulturentusiaster.

Få tilgang til nettstedet: Hvilken kultur

Et pulserende liv

Vibrant Life er et nettsted og magasin dedikert til helse, velvære og åndelighet. De tilbyr et vell av informasjon om emner som ernæring, trening, stressmestring og holistisk helse.

De betaler frilansskribenter for å skrive artikler om helse og velvære. Skribentene kan levere godt researchet og engasjerende innhold som appellerer til deres målgruppe av helsebevisste lesere.

Få tilgang til nettstedet: Et pulserende liv

Sprukket

Cracked er et nettsted som inneholder artikler og videoer om et bredt spekter av emner, inkludert popkultur, vitenskap, historie og humor. De tilbyr frilansskribenter en plattform der de kan dele sine unike og underholdende perspektiver på disse temaene.

Skribentene får betalt for å lage listebaserte artikler, reportasjer og andre typer innhold som er humoristisk og informativt.

Få tilgang til nettstedet: Sprukket

Kyllingsuppe for sjelen

Chicken Soup for the Soul er et velkjent forlag som utgir bøker med inspirerende og hjertevarmende historier. De har også en nettside der de tar imot bidrag fra frilansskribenter til ulike prosjekter, for eksempel bøker, podcaster og innhold til sosiale medier.

Hvis du vil sende inn en fortelling til Chicken Soup for the Soul, kan du besøke nettsiden deres. De er kjent for å publisere historier som gir leserne håp, inspirasjon og trøst. Å skrive for dem kan være en flott mulighet for forfattere som har personlige historier å dele og som ønsker å ha en positiv innvirkning på andre gjennom det de skriver. Skribentene kan dele sine personlige erfaringer og inspirere andre til å finne håp og lykke i sine egne liv.

Få tilgang til nettstedet: Kyllingsuppe for sjelen

Money Pantry

Money Pantry er et populært nettsted for personlig økonomi som dekker et bredt spekter av emner, inkludert sparetips, nøysomhet og måter å tjene penger på nettet. Nettstedet er alltid på utkikk etter nytt, originalt innhold fra skribenter som brenner for personlig økonomi og pengerelaterte emner.

Money Pantry betaler skribenter for å skrive artikler om et bredt spekter av emner knyttet til å tjene og spare penger, for eksempel personlig økonomi, nøysomhet og sidegjøremål. De er på utkikk etter skribenter som kan gi konkrete råd som kan hjelpe leserne med å forbedre sin økonomiske situasjon.

Få tilgang til nettstedet: Money Pantry

Barfotskribent

Barefoot Writer er et nettsted og et fellesskap som hjelper frilansskribenter med å skape seg en vellykket karriere. De tilbyr ressurser, verktøy og opplæringsprogrammer som hjelper skribenter med å forbedre ferdighetene sine, finne kunder og tjene til livets opphold ved å gjøre det de elsker, og betaler også skribenter for å lage innhold til nettstedet og nyhetsbrevet. 

Alt i alt er Barefoot Writer en verdifull ressurs for frilansskribenter som ønsker å skape seg en vellykket karriere i bransjen. Med sine betalte skrivemuligheter, opplæringsprogrammer, stillingsannonser og nettverksmuligheter kan skribenter få de ferdighetene, kunnskapene og kontaktene de trenger for å lykkes i den konkurranseutsatte frilansverdenen.

Få tilgang til nettstedet: Barfotskribent

Spiselig Seattle

Edible Seattle er et nettsted og magasin som fokuserer på lokal mat- og drikkekultur i Seattle-området. De tar imot bidrag fra frilansskribenter og -fotografer og betaler dem for arbeidet.

Edible Seattle er på jakt etter artikler som utforsker den lokale matscenen, inkludert portretter av lokale kokker, bønder og matprodusenter, oppskrifter med lokale ingredienser og artikler om matens historie og kultur i Seattle-området.

Å skrive for Edible Seattle kan være en flott mulighet for skribenter som er lidenskapelig opptatt av mat og ønsker å vise frem den lokale matscenen i Seattle. Med muligheten til å tjene penger og få eksponering for arbeidet sitt, kan skribenter gjøre kjærligheten til mat og skriving til en givende karriere eller ekstrajobb.

Få tilgang til nettstedet: Spiselig Seattle

Sterk hvisken

Strong Whispers er en nettpublikasjon som dekker et bredt spekter av temaer, blant annet politikk, samfunn, kultur, teknologi og miljø. De tar imot bidrag fra frilansskribenter og betaler dem for arbeidet.

Artiklene er veldokumenterte, tankevekkende og gir unike perspektiver på viktige spørsmål. De er spesielt interessert i artikler som tar for seg kompleks problemstillinger på en tydelig og engasjerende måte, og som gir handlingsrettede løsninger eller anbefalinger.

Å skrive for Strong Whispers kan være en flott mulighet for skribenter som brenner for viktige sosiale og politiske spørsmål og som ønsker å gjøre en forskjell. forskjell med det de skriver. Med muligheten til å tjene penger og bli eksponert for arbeidet sitt, kan skribenter gjøre sin lidenskap for sosial rettferdighet og aktivisme til en givende karriere eller en ekstrabeskjeftigelse.

Få tilgang til nettstedet: Sterk hvisken

Tips for å finne skriveoppdrag

Her er noen tips til hvordan du finner skrivejobber:

 • Lag en profesjonell portefølje: En sterk portefølje som viser skriveferdighetene dine, kan hjelpe deg med å skille deg ut fra andre søkere. Bruk plattformer som LinkedIn eller Contently til å vise frem arbeidet ditt.
 • Nettverk med andre skribenter: Bli med i skrivegrupper eller -fora der andre forfattere deler erfaringer og tilbyr jobbmuligheter. Delta også på skrivekonferanser og workshops der du kan knytte kontakter med redaktører, forleggere og andre fagfolk i bransjen.
 • Bruk stillingsannonser: Mange nettsteder som ProBlogger, Jobber som frilansskribent, og Jobber innen journalistikklegger jevnlig ut stillingsannonser for frilansskribenter.
 • Pitch til publikasjoner: Det er en flott mulighet til å selge inn ideer til artikler til publikasjoner. Let etter publikasjoner som er i tråd med dine interesser, og send inn en overbevisende pitch som viser skriveferdighetene dine.
 • Utnytte sosiale medier: Bruk sosiale medier som Twitter og Facebook til å komme i kontakt med redaktører og utgivere, og hold utkikk etter ledige stillinger.
 • Vurder innholdsfabrikker: Selv om de ikke er de mest lukrative, kan innholdsfabrikker som Tekstmegler, iWriter, og WriterAccesskan være et godt utgangspunkt for nybegynnere på jakt etter fast arbeid.

Skrivetips for å maksimere inntektene dine

Som frilansskribent er det avgjørende å maksimere inntektene dine for å oppnå suksess og økonomisk stabilitet. Her er noen tips til hvordan du kan tjene mer penger på å skrive:

 • Spesialisere seg i en nisje: Hvis du spesialiserer deg på en bestemt nisje, blir du ekspert på området og kan ta deg bedre betalt for arbeidet ditt. Kunder er ofte villige til å betale mer for spesialisert kunnskap og ekspertise.
 • Bygge opp en sterk portefølje: En god portefølje med skriveprøver kan hjelpe deg med å tiltrekke deg bedre betalte kunder. Sørg for at porteføljen din viser det beste du har gjort og demonstrerer skriveferdighetene dine.
 • Utvikle et sterkt nettverk: Å bygge opp et sterkt nettverk av kontakter i bransjen kan føre til flere skrivemuligheter og henvisninger. Delta på bransjearrangementer, bli med i skrivegrupper og kom i kontakt med andre skribenter og fagfolk i din nisje.
 • Forhandle om priser: Ikke vær redd for å forhandle om prisen med kundene. Hvis du har de ferdighetene og den ekspertisen de trenger, kan de være villige til å betale mer for arbeidet ditt. Vær trygg på evnene dine og be om det du er verdt.
 • Overholde tidsfrister: Å overholde tidsfrister er avgjørende for å bygge opp et godt rykte som frilansskribent. Kundene er mer tilbøyelige til å ansette skribenter som kan levere kvalitetsarbeid i tide, noe som kan føre til flere gjentatte oppdrag og henvisninger.
 • Hold deg organisert: Ved å holde orden og administrere tiden din effektivt kan du ta på deg mer arbeid og øke inntektene dine. Bruk verktøy som kalendere, huskelister og programvare for prosjektstyring for å holde oversikt over tidsfrister og arbeidsmengde.

Hvordan unngå svindel

Som frilansskribent er det viktig å være årvåken og på vakt mot svindel som kan skade omdømmet ditt eller din økonomiske stabilitet. Her er noen tips til hvordan du kan unngå svindel:

 • Les deg opp på selskapet eller personen før du takker ja til et oppdrag. Se etter anmeldelser, attester og tilbakemeldinger fra andre frilansere som har jobbet med dem.
 • Betal aldri for å søke om eller akseptere et skriveoppdrag. Legitime oppdragsgivere vil aldri be deg om å betale noe på forhånd.
 • Vær på vakt mot stillingsannonser som tilbyr urealistisk høy lønn eller lover suksess over natten. Hvis det høres for godt ut til å være sant, er det sannsynligvis det.
 • Unngå kunder som ber om personlig informasjon som personnummer eller bankkontoopplysninger. Oppgi bare slike opplysninger hvis det er nødvendig for å kunne betale, og hvis du stoler på kunden.

Skattemessige konsekvenser av å få betalt for å skrive

Å få betalt for å skrive kan ha skattemessige konsekvenser, avhengig av land og skattelovgivning. Generelt regnes frilansskribenter som selvstendig næringsdrivende og er ansvarlige for å betale sin egen skatt. Det betyr at du må holde oversikt over inntekter og utgifter og føre dem opp i selvangivelsen.

Det er viktig å huske på at det kan være nødvendig å betale estimert skatt hvert kvartal for å unngå bøter. Dette skyldes at du som selvstendig næringsdrivende ikke er underlagt forskuddstrekk slik som tradisjonelle arbeidstakere.

Som frilansskribent kan det imidlertid være fradrag og fradragsmuligheter du kan benytte deg av. Det kan for eksempel være utgifter til hjemmekontor, utstyr, programvare og reiser. Det er viktig at du rådfører deg med en skatterådgiver eller bruker et anerkjent skatteprogram for å forsikre deg om at du utnytter alle fradrag og fradragsmuligheter.

Det er viktig å være klar over de skattemessige konsekvensene av å få betalt for å skrive, og å være ryddig og nøyaktig med bokføring og rapportering for å unngå problemer med skattemyndighetene.

Verktøy og ressurser for forfattere

Det finnes flere verktøy og ressurser som kan hjelpe skribenter med å forbedre skriveferdighetene sine, effektivisere arbeidsflyten og holde orden. Her er noen eksempler:

 • Grammarly: Grammarly er en skriveassistent som ved hjelp av kunstig intelligens sjekker om du har stave-, grammatikk- og tegnsettingsfeil. Den kan også foreslå bedre ordvalg og gi deg innsikt i hvordan du kan bli bedre til å skrive.
 • Hemingway Editor: Hemingway Editor er et gratis nettbasert verktøy som hjelper deg med å forenkle det du skriver, slik at det blir tydeligere og mer konsist. Verktøyet fremhever komplekse setninger, passiv stemme og andre problemer som kan gjøre teksten vanskeligere å lese.
 • Evernote: Dette er en notatapp som lar deg lagre alle ideer, research og notater på ett sted. Den har også et innebygd skriveverktøy som lar deg opprette og redigere dokumenter i appen.

Sjekk også De 10 beste grammatikkontrollverktøyene for akademisk skriving

Utforsk mer enn 50 vitenskapelige illustrasjonskategorier

Mind the Graph Plattformen er et innovativt verktøy som hjelper forskere med å skape høykvalitets vitenskapelig illustrasjoner raskt og enkelt. Med mer enn 50+ illustrasjoner vitenskapelig illustrasjon Plattformen tilbyr et omfattende bibliotek med bilder og maler som kan tilpasses ethvert forskningsprosjekt. Plattformens bibliotek med vitenskapelige illustrasjoner dekker et bredt spekter av emner, inkludert biologi, medisin, kjemi, fysikk og økologi.

Skriv og tjen: Oppdag de beste nettstedene som betaler deg for å skrive.
logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler