At skrive kan være en givende og tilfredsstillende aktivitet, men det kan også være en indbringende aktivitet. Med stigningen i onlineindhold har der været en kraftig stigning i efterspørgslen efter kvalitetsskribenter, og mange hjemmesider er villige til at betale for velskrevne artikler, blogindlæg og andre former for indhold. I denne artikel vil vi udforske forskellige typer af skrivning, som du kan tjene penge på, freelance skriveplatforme, hjemmesider, der betaler dig for at skrive, tips til at finde skrivejobs, skrivetips til at maksimere din indtjening, hvordan du undgår svindel, skattemæssige konsekvenser af at blive betalt for at skrive samt værktøjer og ressourcer til forfattere. Uanset om du er en erfaren skribent eller lige er begyndt, er der masser af muligheder for at tjene penge ved at gøre det, du elsker.

Typer af skrivning, der kan tjene dig penge

Der er mange former for skrivning, som du kan tjene penge på, og hvad der er bedst for dig, afhænger af dine interesser, færdigheder og efterspørgslen på markedet. En populær form for skrivning er indholdsskrivning, som omfatter oprettelse af blogindlæg, artikler og opdateringer til sociale medier for virksomheder og enkeltpersoner. Et andet lukrativt område er copywriting, hvor skribenter producerer overbevisende indhold for at promovere produkter eller tjenester.

Teknisk skrivning er også meget efterspurgt, især i brancher som videnskab, ingeniørarbejde og teknologi. Freelance tekniske skribenter kan lave brugermanualer, instruktionsbøger og andre former for dokumentation for virksomheder. Ghostwriting er en anden mulighed, hvor skribenter skaber indhold for kunder, som derefter udgiver det under deres eget navn.

Akademisk skrivning kan også være en god mulighed for dem med stærke forsknings- og skrivefærdigheder. Det omfatter at skrive forskningsartikler, afhandlinger og andet akademisk indhold. Endelig kan kreativ skrivning være et lukrativt felt for dem, der har talent for historiefortælling og en passion for at skrive skønlitteratur eller fagbøger.

Det er vigtigt at bemærke, at hver type skrivning har sine unikke krav og kan kræve forskellige færdigheder eller erfaringer. Det er vigtigt at undersøge den type skrivning, du er interesseret i at forfølge, og udvikle de færdigheder, der er nødvendige for at få succes på det område.

Platforme til freelance skrivning

Freelance skriveplatforme er hjemmesider eller online markedspladser, hvor virksomheder og enkeltpersoner kan finde freelance skribenter til forskellige skrivejobs. Disse platforme giver skribenter mulighed for at fremvise deres færdigheder og komme i kontakt med potentielle kunder, der er på udkig efter skrivetjenester. Freelanceskriveplatforme giver typisk skribenter mulighed for at oprette en profil og porteføljer, fastsætte deres priser og ansøge om jobopslag, der matcher deres ekspertise.

Nogle af freelance skriveplatformene tilbyder en række skrivejobs, herunder artikelskrivning, tekstforfatning, indholdsskabelse, akademisk skrivning og meget mere. Freelance-skribenter kan gennemse jobopslag, byde på projekter og forhandle vilkår med kunder direkte via platformen.

At bruge freelance skriveplatforme kan være en god måde for skribenter at finde nye kunder og tjene penge på. Det er dog vigtigt at gennemgå jobopslag nøje og kommunikere tydeligt med kunderne for at sikre, at jobbet passer godt, og at betalingsbetingelserne er klare. Disse platforme tilbyder en markedsplads, hvor skribenter kan finde skrivejobs. Nogle populære freelance skriveplatforme inkluderer:

Upwork: En platform, der forbinder freelancere med kunder for en række tjenester, herunder skrivning.

Freelancer: Ligesom Upwork giver Freelancer freelancere mulighed for at byde på skriveprojekter, der er slået op af kunder.

Fiverr: En platform, hvor freelancere kan tilbyde deres tjenester til en fast pris.

Textbroker: En indholdsskrivningstjeneste, der hyrer freelanceskribenter til at producere artikler for kunder.

Hjemmesider, der betaler dig for at skrive

Hjemmesider, der betaler dig for at skrive, er platforme, hvor skribenter kan tjene penge ved at indsende deres arbejde til udgivelse online. Disse hjemmesider tilbyder typisk en række forskellige skrivemuligheder, fra korte blogindlæg til lange artikler, og betaler skribenterne enten pr. artikel eller pr. ord. 

Der er mange forskellige typer hjemmesider, der betaler dig for at skrive, herunder indholdsmøller, freelance skrivehjemmesider og blogs. Content mills er hjemmesider, der betaler skribenter for at lave artikler til forskellige kunder, mens freelance-skrivehjemmesider sætter skribenter i forbindelse med kunder, der er på udkig efter bestemte typer af indhold. Blogs kan også betale skribenter for at skabe indhold på regelmæssig basis, enten som fastansatte skribenter eller som gæstebidragere.

Når det gælder betaling, varierer satserne afhængigt af hjemmesiden og den type indhold, der produceres. Nogle hjemmesider betaler et fast beløb pr. artikel, mens andre tilbyder en glidende skala baseret på indholdets længde og kvalitet. Priserne kan variere alt fra et par cent pr. ord til flere hundrede dollars pr. artikel.

Hvis du er interesseret i at skrive mod betaling, er der mange hjemmesider derude, som kan hjælpe dig i gang. Her er nogle eksempler:

Cosmopolitan

Cosmopolitan er et populært dameblad, der dækker en bred vifte af emner, herunder mode, skønhed, forhold, sex, sundhed og karriere. De er kendt for deres engagerende indhold og er altid på udkig efter talentfulde skribenter til at bidrage til deres publikationer. Cosmopolitan betaler freelance skribenter for at skabe indhold til deres trykte og online platforme. De accepterer pitches til en række forskellige artikeltyper.

For at indsende et pitch til Cosmopolitan kan skribenter besøge deres hjemmeside. At skrive for Cosmopolitan kan være en fantastisk mulighed for skribenter, der brænder for kvindespørgsmål og ønsker at bidrage til en respekteret publikation med en stor læserskare. Hvis du har en god idé til en artikel, så tøv ikke med at foreslå den til Cosmopolitan og potentielt blive betalt for dit arbejde.

Adgang til webstedet: Cosmopolitan 

Overgange i udlandet

Transitions Abroad er en hjemmeside og et magasin, der er dedikeret til rejser, kulturel fordybelse og arbejde i udlandet. De tilbyder et væld af oplysninger om emner som rejsemuligheder, sprogindlæring og internationale karrierer.

Denne hjemmeside betaler skribenter for deres rejseartikler, personlige beretninger og essays om at bo, studere, arbejde eller være frivillig i udlandet. De er på udkig efter velskrevne, engagerende historier, der giver læserne praktiske råd og inspiration til at rejse eller bo i udlandet.

Adgang til webstedet: Overgange i udlandet

Hvilken kultur

What Culture er en hjemmeside, der er dedikeret til alt, hvad der har med underholdning at gøre. De dækker emner som film, tv-serier, videospil, tegneserier og wrestling og tilbyder en platform, hvor skribenter kan dele deres meninger og ekspertise om disse emner.

What Culture betaler freelance-skribenter for at lave listebaserede artikler, nyhedshistorier og features relateret til underholdning. De leder efter skribenter, der kan levere velresearchet og engagerende indhold, som vil appellere til deres publikum af popkultur-entusiaster.

Adgang til webstedet: Hvilken kultur

Et pulserende liv

Vibrant Life er en hjemmeside og et magasin dedikeret til sundhed, velvære og spiritualitet. De tilbyder et væld af oplysninger om emner som ernæring, motion, stresshåndtering og holistisk sundhed.

De betaler freelance skribenter for at skrive artikler om sundhed og velvære. Skribenterne kan levere velresearchet og engagerende indhold, der vil appellere til deres publikum af sundhedsbevidste læsere.

Adgang til webstedet: Et pulserende liv

Knækket

Cracked er et website, der indeholder artikler og videoer om en lang række emner, herunder popkultur, videnskab, historie og humor. De tilbyder en platform for freelance-skribenter, hvor de kan dele deres unikke og underholdende perspektiver på disse emner.

Skribenterne bliver betalt for at lave listebaserede artikler, feature stories og andre former for indhold, der er humoristisk og informativt.

Adgang til webstedet: Knækket

Kyllingesuppe for sjælen

Chicken Soup for the Soul er et velkendt forlag, der udgiver bøger med inspirerende og hjertevarmende historier. De har også en hjemmeside, hvor de accepterer bidrag fra freelanceforfattere til forskellige projekter, såsom bøger, podcasts og indhold til sociale medier.

For at indsende en historie til Chicken Soup for the Soul kan forfattere besøge deres hjemmeside. De er kendt for at udgive historier, der giver håb, inspiration og trøst til læserne. At skrive for dem kan være en fantastisk mulighed for forfattere, der har personlige historier at dele og ønsker at have en positiv indflydelse på andre gennem deres skrivning. Skribenter kan dele deres personlige erfaringer og inspirere andre til at finde håb og lykke i deres eget liv.

Adgang til webstedet: Kyllingesuppe for sjælen

Pengenes spisekammer

Money Pantry er et populært website om privatøkonomi, der dækker en bred vifte af emner, herunder tips til at spare penge, sparsommelig livsstil og måder at tjene penge online på. Hjemmesiden er altid på udkig efter nyt, originalt indhold fra skribenter, der brænder for privatøkonomi og pengerelaterede emner.

Money Pantry betaler skribenter for at skrive artikler om en bred vifte af emner relateret til at tjene og spare penge, såsom personlig økonomi, sparsommelig levevis og sidebeskæftigelser. De leder efter skribenter, der kan give konkrete råd, som kan hjælpe deres læsere med at forbedre deres økonomiske situation.

Adgang til webstedet: Pengenes spisekammer

Barfodet forfatter

Barefoot Writer er en hjemmeside og et community, der hjælper freelance-skribenter med at opbygge en succesfuld karriere. De tilbyder ressourcer, værktøjer og træningsprogrammer, der hjælper forfattere med at forbedre deres færdigheder, finde kunder og tjene penge på det, de elsker. De betaler også forfattere for at skabe indhold til deres hjemmeside og nyhedsbrev. 

Overordnet set er Barefoot Writer en værdifuld ressource for freelanceskribenter, der ønsker at opbygge en succesfuld karriere i branchen. Med deres betalte skrivemuligheder, træningsprogrammer, jobopslag og netværksmuligheder kan skribenter få de færdigheder, den viden og de forbindelser, de har brug for, for at få succes i den konkurrenceprægede verden af freelance-skribenter.

Adgang til webstedet: Barfodet forfatter

Spiseligt Seattle

Edible Seattle er en hjemmeside og et magasin, der fokuserer på lokal mad- og drikkekultur i Seattle-området. De accepterer indlæg fra freelance skribenter og fotografer og betaler dem for deres arbejde.

Edible Seattle er på udkig efter artikler, der udforsker den lokale madscene, herunder profiler af lokale kokke, landmænd og fødevareproducenter, opskrifter med lokale ingredienser og artikler om madens historie og kultur i Seattle-området.

At skrive for Edible Seattle kan være en fantastisk mulighed for skribenter, der brænder for mad og ønsker at fremvise den lokale madscene i Seattle. Med muligheden for at tjene penge og få eksponering for deres arbejde kan skribenter gøre deres kærlighed til mad og skrivning til en givende karriere eller en bibeskæftigelse.

Adgang til webstedet: Spiseligt Seattle

Stærk hvisken

Strong Whispers er en onlinepublikation, der dækker en bred vifte af emner, herunder politik, samfund, kultur, teknologi og miljø. De accepterer indlæg fra freelance-skribenter og betaler dem for deres arbejde.

Artiklerne er velresearchede, tankevækkende og tilbyder unikke perspektiver på vigtige emner. De er især interesserede i artikler, der behandler komplekse emner på en klar og engagerende måde, og som giver brugbare løsninger eller anbefalinger.

At skrive for Strong Whispers kan være en fantastisk mulighed for skribenter, der brænder for vigtige sociale og politiske spørgsmål, og som ønsker at gøre en forskel med deres skriverier. Med muligheden for at tjene penge og blive eksponeret for deres arbejde, kan skribenter gøre deres passion for social retfærdighed og aktivisme til en givende karriere eller sidebeskæftigelse.

Adgang til webstedet: Stærk hvisken

Tips til at finde skrivejobs

Her er nogle tips til at finde skrivejobs:

 • Opret en professionel portefølje: En stærk portfolio, der viser dine skrivefærdigheder, kan hjælpe dig med at skille dig ud fra andre ansøgere. Brug platforme som LinkedIn eller Contently til at fremvise dit arbejde.
 • Netværk med andre forfattere: Deltag i skrivegrupper eller fora, hvor andre forfattere deler deres erfaringer og tilbyder jobmuligheder. Deltag også i skrivekonferencer og workshops, hvor du kan netværke med redaktører, forlæggere og andre professionelle i branchen.
 • Brug jobdatabaser: Mange hjemmesider som ProBlogger, Job som freelance skribent, og Journalistik-jobblandt andre, slår jævnligt jobmuligheder op for freelanceskribenter.
 • Pitch til publikationer: Det er en fantastisk mulighed at pitche ideer til historier til publikationer. Kig efter publikationer, der passer til dine interesser, og indsend en overbevisende pitch, der viser dine skrivefærdigheder.
 • Udnyt de sociale medier: Brug sociale medier som Twitter og Facebook til at komme i kontakt med redaktører og udgivere, og hold øje med de jobmuligheder, de slår op.
 • Overvej indholdsfabrikker: Selvom det ikke er det mest lukrative, er indholdsmøller som Textbroker, iWriter, og WriterAccesskan være et godt udgangspunkt for nybegyndere, der leder efter fast arbejde.

Skrivetips til at maksimere din indtjening

Som freelanceskribent er det afgørende at maksimere sin indtjening for at opnå succes og finansiel stabilitet. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at tjene flere penge på at skrive:

 • Specialiser dig i en niche: Hvis du specialiserer dig i en bestemt niche, bliver du ekspert på området og kan tage en højere pris for dit arbejde. Kunder er ofte villige til at betale mere for specialiseret viden og ekspertise.
 • Opbyg en stærk portefølje: At have en stærk portefølje af skriveprøver kan hjælpe dig med at tiltrække bedre betalende kunder. Sørg for, at din portfolio fremviser dit bedste arbejde og demonstrerer dine skrivefærdigheder.
 • Udvikle et stærkt netværk: At opbygge et stærkt netværk af kontakter i branchen kan føre til flere skrivemuligheder og henvisninger. Deltag i brancheevents, vær med i skrivegrupper, og kom i kontakt med andre forfattere og fagfolk inden for din niche.
 • Forhandl dine priser: Vær ikke bange for at forhandle dine priser med kunderne. Hvis du har de færdigheder og den ekspertise, de har brug for, er de måske villige til at betale mere for dit arbejde. Vær sikker på dine evner, og bed om det, du er værd.
 • Overhold deadlines: At overholde deadlines er afgørende for at opbygge et godt omdømme som freelanceskribent. Kunder er mere tilbøjelige til at hyre skribenter, der kan levere kvalitetsarbejde til tiden, hvilket kan føre til flere gentagelser og henvisninger.
 • Hold dig organiseret: At være organiseret og styre sin tid effektivt kan hjælpe dig med at påtage dig mere arbejde og øge din indtjening. Brug værktøjer som kalendere, to-do-lister og projektstyringssoftware til at holde styr på deadlines og arbejdsbyrde.

Sådan undgår du svindel

Som freelanceskribent er det vigtigt at være årvågen og forsigtig med potentielle svindelnumre, der kan skade dit omdømme eller din økonomiske stabilitet. Her er nogle tips til, hvordan du undgår svindel:

 • Undersøg virksomheden eller personen, før du accepterer noget arbejde. Se efter anmeldelser, udtalelser og feedback fra andre freelancere, der har arbejdet sammen med dem.
 • Betal aldrig for at ansøge om eller acceptere en skriveopgave. Legitime kunder vil aldrig bede dig om at betale noget gebyr på forhånd.
 • Vær på vagt over for jobopslag, der tilbyder urealistisk høje lønninger eller lover succes fra den ene dag til den anden. Hvis det lyder for godt til at være sandt, er det det sandsynligvis også.
 • Undgå kunder, der beder om personlige oplysninger som dit CPR-nummer eller bankkontooplysninger. Giv kun sådanne oplysninger, hvis det er nødvendigt for betalingen, og hvis du stoler på kunden.

Skattemæssige konsekvenser af at blive betalt for at skrive

At blive betalt for at skrive kan have skattemæssige konsekvenser afhængigt af land og skattelovgivning. Generelt betragtes freelanceskribenter som selvstændige erhvervsdrivende og er ansvarlige for at betale deres egen skat. Det betyder, at du skal holde styr på dine indtægter og udgifter og rapportere dem på din selvangivelse.

En vigtig ting at huske på er, at du måske skal betale anslået skat hvert kvartal for at undgå bøder. Det skyldes, at du som selvstændig ikke er underlagt kildeskat som traditionelle ansatte.

Men der kan være fradrag og fradrag, som du kan drage fordel af som freelanceskribent. Det kan være udgifter til dit hjemmekontor, udstyr, software og rejser. Det er vigtigt at rådføre sig med en skatterådgiver eller bruge et anerkendt skattesoftwareprogram for at sikre, at du udnytter alle relevante fradrag og kreditter.

Det er vigtigt at være opmærksom på de skattemæssige konsekvenser af at blive betalt for at skrive og at være organiseret og nøjagtig med din registrering og rapportering for at undgå problemer med skattemyndighederne.

Værktøjer og ressourcer til forfattere

Der er adskillige værktøjer og ressourcer til rådighed for forfattere, som kan hjælpe dem med at forbedre deres skrivefærdigheder, strømline deres arbejdsgang og holde sig organiseret. Her er et par eksempler:

 • Grammarly: Grammarly er en skriveassistent, der bruger kunstig intelligens til at tjekke dine tekster for stave-, grammatik- og tegnsætningsfejl. Den kan også foreslå bedre ordvalg og give indsigt i skrivning, så du kan forbedre dine færdigheder.
 • Hemingway-redaktør: Hemingway Editor er et gratis onlineværktøj, der hjælper dig med at forenkle din tekst og gøre den mere klar og kortfattet. Det fremhæver komplekse sætninger, passiv stemme og andre problemer, der kan gøre din tekst sværere at læse.
 • Evernote: Dette er en note-app, der giver dig mulighed for at gemme alle dine ideer, research og noter på ét sted. Den har også et indbygget skriveværktøj, som lader dig oprette og redigere dokumenter i appen.

Tjek også De 10 bedste grammatiktjek til akademisk skrivning

Udforsk mere end 50+ videnskabelige illustrationskategorier

Mind the Graph er et innovativt værktøj, der hjælper videnskabsfolk og forskere med hurtigt og nemt at skabe videnskabelige illustrationer af høj kvalitet. Med mere end 50+ videnskabelige illustrationskategorier at vælge imellem tilbyder platformen et omfattende bibliotek af billeder og skabeloner, der kan tilpasses ethvert forskningsprojekt. Platformens bibliotek med videnskabelige illustrationer dækker en bred vifte af emner, herunder biologi, medicin, kemi, fysik og økologi.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner