Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των νέων ερευνών που δημοσιεύονται καθημερινά, είναι αρκετά δύσκολο να βρίσκουμε σχετικές μελέτες κάθε φορά που τις χρειαζόμαστε. Ωστόσο, η τεχνολογία είναι εδώ για να μας βοηθήσει. Το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε με κάποιον τρόπο την τεχνολογία για να οργανώσετε το διαθέσιμο περιεχόμενο.

Η εγγραφή σας για να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με νέες έρευνες ή ενημερωτικά δελτία περιοδικών μπορεί να βοηθήσει. Αλλά αν θέλετε να έχετε καλύτερο έλεγχο των σχετικών μελετών που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, υπάρχουν μερικά πολύ χρήσιμα εργαλεία.

Scholar Google alert για σχετικές μελέτες

Ένα από τα καλύτερα επιστημονικά εργαλεία είναι Υπότροφος Google. Όχι μόνο μας βοηθά να βρούμε τις επιστημονικές εργασίες που αναζητούμε, αλλά και το Scholar Google διαθέτει μια σειρά επιλογών για τη βελτιστοποίηση αυτής της αναζήτησης.

Συμβουλές για να ενημερώνεστε για τις σχετικές μελέτες

Για αρχή, έχουμε την επιλογή ειδοποίησης. Χρησιμοποιώντας την ειδοποίηση, θα ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύεται μια έρευνα που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις να λειτουργούν με λέξεις-κλειδιά, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έξυπνες λέξεις. Η Google λειτουργεί συνήθως με λέξεις από τίτλους και περιλήψεις, οπότε το να σκεφτείτε χαρακτηριστικές λέξεις του τομέα που μελετάτε είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

Συμβουλές για να ενημερώνεστε για τις σχετικές μελέτες

Ακολουθήστε τους συγγραφείς που θέλετε

Scholar Το Google σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να ακολουθήσετε τους συγγραφείς που θεωρείτε ενδιαφέροντες. Νέες εργασίες ή αναφορές, μπορείτε να ενημερώνεστε για τα πάντα σχετικά με τον συγγραφέα της επιλογής σας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το προφίλ του συγγραφέα υπάρχει στο Google Scholar - αυτό είναι το μοναδικό ελάττωμα αυτού του εργαλείου.

Συμβουλές για να ενημερώνεστε για τις σχετικές μελέτες

Συμβουλές για να ενημερώνεστε για τις σχετικές μελέτες

Άλλοι ιστότοποι και μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εκτός από το Scholar Google, εμφανίζονται και πολλοί άλλοι ιστότοποι. Για έναν πιο ανεπίσημο τρόπο να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις σχετικά με το έργο του αγαπημένου σας ερευνητή, το Twitter φαίνεται να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Τώρα, αν ψάχνετε για μια πιο επαγγελματική ψαριά, το ResearchGate είναι μια αρκετά καλή αναφορά.

Πολλές άλλες πλατφόρμες μπορούν να σας βοηθήσουν να ενημερωθείτε. Ακολουθεί ένας κατάλογος άλλων επιλογών:

  • ReadCube, Mendeley: διαχείριση αναφοράς
  • PubChase: Συστήνει έγγραφα με βάση χρήστες με παρόμοια ενδιαφέροντα
  • Sparrho: Ο χρήστης φτιάχνει το δικό του σύστημα συστάσεων
  • Σχολή του 1000 Prime: Ειδοποιήσεις για βιοϊατρικά έγγραφα με βάση την ταξινόμηση πολλών ανώτερων επιστημόνων
  • Nowomics: Πλατφόρμα στην οποία μπορείτε να ακολουθήσετε λέξεις-κλειδιά βιολογίας και σχετικό περιεχόμενο
  • Scizzle: Αυτοματοποίηση της έρευνας στο PubMed με λέξεις-κλειδιά και φίλτρα, ενώ οι χρήστες αποθηκεύουν σχετικές εργασίες

Πηγή δημοσίευσης.

Συμβουλές για να ενημερώνεστε για τις σχετικές μελέτες

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα