Какво ще кажете, ако можете да използвате браузър за фигури, за да търсите научни илюстрации? Звучи чудесно, но има ли смисъл? Дали наличието на фигури подобрява нашите изследвания, освен че ги прави по-нагледни?браузър на фигуриВинаги сме имали чувството, че научните статии с добри фигури са по-добри от тези без тях. Това е много правдоподобно предположение и може да бъде потвърдено от рутинната ни практика, когато четем нова статия. Първото нещо, което правим, е да проверим заглавието и резюмето. Второ, сканираме статията в търсене на разбираеми фигури, които да ни помогнат да разберем изследването, без да ни костват много време.
За някои хора усещането за добри цифри не беше достатъчно. Трябваше да се задълбочат малко повече.

Такъв е случаят с Бил Хау и някои негови колеги от Вашингтонския университет в Сиатъл. Те решават да съберат данни и да направят изследване за значението на цифрите за популяризиране на вашата статия.

браузър на фигури

Резултатът потвърждава усещането за научни статии с добри цифри. Всъщност те откриха значителна връзка между научното въздействие и използването на визуална информация - в документите с по-високо въздействие обикновено се включват повече диаграми. Да, удивително е, че най-накрая разполагаме с данни за един "популярен слух". Хау и този екип обаче издигнаха това изследване на ново ниво.

Спомняте ли си идеята за фигурален браузър? Е, след като стигнаха до заключението, че фигурите, диаграмите, снимките, графиките и таблиците играят важна роля в научната комуникация, те създадоха браузър за фигури. Браузърът се нарича Viziometrics позволява на всеки да търси документи по техните цифри. Колко страхотно е това??

браузър на фигури

Повечето учени са привързани към собствената си област на изследване или не обичат дългите текстове. Използването на браузър за фигури ни помага да подобрим обхвата на работата си. Ами ако можехте да обясните изследването си само с помощта на фигури? Може би трябва Стат го прави сега!браузър на фигури

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони