Така че 3 март е Денят на Пи и рожденият ден на Айнщайн! Уебсайтовете, блоговете и каналите на социалните медии като цяло са луди по този ден и не могат да спрат да създават много креативно съдържание.

Затова, за да отбележим този ден, ние от Mind the Graph решихме да направим комбинация от това, което смятаме, че е най-интересното съдържание за този ден.

Да започнем!

Най-горещите нови числа π за отбелязване на Деня на Пи

Scientific American е за това, че в Деня на Пи всъщност научавате нещо. Ами ако можехте да празнувате Деня на Пи всеки ден през март? Очевидно можете, но това няма да е Денят на Пи плюс рождения ден на Айнщайн.

Честит Ден на Пи и рожден ден на Айнщайн, приятели ботаници!

"Отново е Денят на Пи! Случвало ми се е да чувствам дълбоко прекъсване на връзката с този празник, но през годините, откакто започнах да пиша за математика, с неохота започнах да го оценявам като възможност да науча или да пиша за математика, която иначе не бих имал. Сигурен съм, че можете да намерите пай за ядене или състезание по рецитиране на цифри, но мисля, че по-добрият начин да отпразнувате константата на кръга е като научите нещо ново." Евелин Ламб

 

Какво да ви помогне да отпразнувате Деня на Пи

Popular Science измисли нов хаштаг за отбелязване на Деня на Пи и рождения ден на Алберт Айнщайн: #PeinsteinDay. И след това направи списък с доста интересни неща, които да ви помогнат да празнувате!

Честит Ден на Пи и рожден ден на Айнщайн, приятели ботаници!

"Днес, приятели, е Денят на Пи. Това е и рожденият ден на Алберт Айнщайн. По всичко личи, че това е чудесен ден да бъдеш ботаник." Били Кадън

 

Ден на Пи 2017 г: 5 бързи факта, които трябва да знаете

Ако се чувствате малко изгубени и не разбирате какво общо имат Денят на Пи и рожденият ден на Айнщайн, сайтът Heavy може да ви помогне.

Честит Ден на Пи и рожден ден на Айнщайн, приятели ботаници!

"Днес е Денят на Пи! Не, това не е ден, в който се празнуват пайове. Вече сте пропуснали Националния ден на пая на 23 януари. 14 март 2017 г. е празник в чест на математическата константа Пи, представена с гръцката буква π. Първите три цифри са 3,14, също като днешната дата." Даниел С. Ливайн

 

Честит Ден на Пи плюс рождения ден на Айнщайн, обърнете внимание на графиките!

Честит Ден на Пи и рожден ден на Айнщайн, приятели ботаници!

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони