Професионалният живот на учените не се състои само в това да носят лабораторна престилка и да правят изследвания. Трябва да се справяме и с бюрокрацията, да намираме инвестиции, да одобряваме изследователски проекти, да пишем, пишем, пишем и да правим научни презентации на конференции, за да споделяме резултатите си с други учени.

Mind the Graph е инструмент за подобряване на комуникацията в областта на науката. В допълнение към графичните резюмета и инфографиките можете да създавате всички слайдове за презентации в нашата платформа. Много се гордеем, когато нашите потребители представят работата си на научни конгреси, използвайки нашата платформа. Затова днес ще ви покажа пример за научна презентация с помощта на Mind the Graph.

Руи Даниел Предигер е доктор на науките и потребител на Mind the Graph. Изследванията му в областта на неврологията, фармакологията и невродегенеративните заболявания са увеличили научните познания в неговата област.

В едно от своите проучвания, той изследва времевата дисоциация между ролята на дорсолатералния стриатум (DLS) и префронталния кортекс при появата на анхедония и защитно поведение, свързано с депресията, при плъхове, подложени на двустранни лезии на DLS с 6-OHDA.

За да представя резултатите си на научни конференции, той използва слайдове, създадени с Mind the Graph:

 

Представяне на Rui

 

Винаги е по-добре данните да се показват с помощта на организиран и красив слайд. Изображенията са мощен инструмент, който помага на хората да разберат работата ви по ясен начин. По-долу можете да видите слайдовете с илюстрациите на графиките и диаграмите с данните. Можете да качите свои собствени изображения в mind the graph и да ги използвате в комбинация с илюстрациите. Вижте колко ясен и красив е крайният резултат:

 

infografico_rui

 

Искате ли да създавате красиви научни презентации и за академични конференции?

 

Създаването на презентация с помощта на Mind the Graph е много лесно.

Внимавайте за графиката GIF - Намерете и споделете в GIPHY

 

 

Освен процеса на създаване, можете също така да да представите работата си директно от нашата платформа. Просто отидете в профила си, изберете творение и щракнете, за да го представите.

Създаването на множество слайдове е функция, достъпна само за абонати. Ако все още не сте абонат на Mind the graph, можете да започнете сега само с 9USD.

get_updated

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони