Един от най-големите страхове в академичния свят е представянето на презентация. Може би няма да пропуснете устна презентация, но можете да пропуснете постерна презентация.
И ето защо:

Плакатите са витрина на вашата работа. Ако покажете нещо скучно или безполезно, хората ще го отхвърлят от пръв поглед; ако покажете нещо свежо и подходящо, те ще започнат да задават въпроси и да се опитват да научат повече за него.научна илюстрацияЗнам, че ви е минавало през ума, но не, не искате да покажете работата си зле, само за да пропуснете някои въпроси.
Това, което трябва да направите, е просто: направете своя плакат разбираем.

Как? Поставете научна илюстрация върху него!

Добри примери за научна илюстрация са инфографиките. Те са интелигентни, красиви и разбираеми. Колкото по-добра работа свършите, толкова по-бързо хората ще разберат за какво става дума във вашето изследване.
Ако сте малко несигурни в представянето на плаката си, това е идеалното решение за вас!

Ако направите своя плакат разбираем, ще се откроите от тълпата и ще направите страхотно впечатление на всички. Освен това няма да ви се налага да отговаряте на много въпроси.

научна илюстрация

Помислете така:
Колко информация можете да поемете от множеството постери по време на конференция? Кои от тях запомняте? Този с много текст или със страхотна научна илюстрация?
Ако спомените ни са по-скоро визуални, как така не използвате изображения, за да представите работата си?

Когато давате възможност на хората да мислят и разбират сами, вие правите информацията достъпна. Което означава, че хората ще имат половината от работата, отколкото да поискат обяснението ви, за да разберат за какво се отнася вашето изследване.

Осигуряването на достъп до информация означава да се опрости и да се предадат само съответните аспекти. Точно това прави една научна илюстрация.

Чувствате се готови да издигнете плакатите си на друго ниво с невероятна научна илюстрация?

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони