Привличането и задържането на вниманието на децата и тийнейджърите не е лесна задача. Но ако сте учител, вече знаете това (много добре). Затова пиша тази статия, за да ви помогна с тази задача. Като учители ние сме изправени пред предизвикателството да обясним обучението по природни науки по начин, който да събуди любопитство. И така, нека видим три начина да го направим.

01. Обяснете как работи научният метод

Покажете им как те също могат да бъдат учени с любопитство и въпроси, вместо да им давате само готови отговори. Освен това разговорите за научния метод са чудесна стратегия за борба с псевдонауката и фалшивите новини. В края на краищата те ще придадат по-голяма стойност на науката.

научен метод 2

02. Дайте им оценка на "реални задачи"

Вместо само класически изпити, можете да им давате задачи като създаване на решение на реален проблем. Попитайте ги за неща, които не могат да намерят в Google.

03. Използване на визуални ресурси

Визуалните материали са мощен инструмент за обучение по природни науки, тъй като абстрактните понятия се разбират по-трудно. Научните илюстрации могат да ви помогнат да обясните абстрактни или малки неща като молекули, атоми, клетки или скали. Освен това те са по-приятелски настроени от реалните снимки, така че ги използвайте като съюзник, за да покажете човешката анатомия или медицинските процедури.

скала на ДНК

Ако искате да прочетете повече за това, вижте тези публикации:

Всички тези инфографики са създадени с помощта на Mind the Graph - онлайн платформа за учени, учители и студенти. Разполагаме с над осем хиляди научни илюстрации, които са на ваше разположение. Ако все още не сте потребител на mind the graph, можете да опитате сега безплатно:

научните илюстрации на графиката

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони