Тази седмица получихме имейл от един от нашите потребители, в който се казва: Ето една корица на научно списание, която направих в Mind the Graph!

Обичаме, когато това се случва. Всеки път, когато някое творение бъде публикувано, ни се иска да празнуваме заедно с авторите. Можете да си представите колко сме развълнувани този път от една корица!

Ето и корицата на научното списание, направена от д-р Джеймс Браун, Старши постдокторант и хоноруван преподавател по научни изследвания в NUI Galway.

Корица на научно списание? Използвайте Mind the Graph Джеймс Браун
Циркулиращите нуцелозоми и нуцелозомните модификации като биомаркери при рака

Тъй като имаме собствени интереси да говорим за Mind the Graph, помолихме Джеймс да каже няколко думи за опита си в платформата:

"Установихме, че Mind the Graph има отличен набор от изображения за използване (и се надяваме скоро да добавим още). Фигурите са лесни за манипулиране (присъединяване, преместване, изрязване и т.н.) и са с професионално качество, което наистина добавя висококачествени изображения към нашите публикации (вместо да се използва PowerPoint, както правят много изследователи), каквито се виждат в най-добрите списания като Nature и Cell, и всичко това на разумна цена и позволявайки ни като изследователи да запазим пълен контрол върху фигурите (без да се налага да прибягваме до професионална услуга)." Джеймс Браун

Всъщност ние продължаваме да добавяме нови научни илюстрации към библиотеката на платформата всяка седмица. Търсим това, от което учените могат да се нуждаят, но повечето от илюстрациите ни са заявки от нашите потребители.

Да, можете да заявите всички и колкото искате илюстрации в Mind the Graph. Всъщност има няколко неща, които винаги се опитваме да направим за нашите потребители - кликнете върху темата, за да прочетете повече за нея:

Не е необходимо да започвате с публикувана корица на научно списание, но може би Mind the Graph може да ви помогне да комуникирате изследванията си. Какво ще кажете за това?

Ако се интересувате от работата на Джеймс, ето реферат за неговите изследвания - те са доста интересни!

Съвременните маркери, които ни позволяват да открием и класифицираме даден рак (наречени биомаркери), често изискват туморът да бъде отстранен от пациента. Това обаче е моментна снимка във времето и не ни позволява да наблюдаваме какво се случва с тумора по време на лечението на рака. Тук, в Дисциплината по хирургия в Института за транслационни изследвания "Ламб" (NUI Galway), нашият вълнуващ нов начин на изследване, ръководен от докторанта д-р Питър Маканена (подкрепен с финансиране от Изследване на рака на гърдата), включва вземане на кръв от пациенти (течна биопсия) и измерване на нивата на специални протеини, наречени хистони, които са отговорни за уплътняването на почти два метра ДНК във всяка клетка. Предишна работа е показала, че когато раковите клетки се унищожават чрез химиотерапевтично лечение, тези хистони се освобождават в кръвта. Измерването на нивата им в кръвта може да ни покаже колко ефективно е химиотерапевтичното лечение.
Използването на циркулиращите нуклеозоми като биомаркери е вълнуваща нова област на изследване, която обещава да позволи както ранно откриване на рак, така и потенциално наблюдение в реално време на отговора на рака към лечението. Ние също така търсим начини за комбиниране на тези нови биомаркери, базирани на хистони, с настоящите биомаркери, за да увеличим както специфичността, така и чувствителността на настоящите тестове. Надяваме се, че в бъдеще това ще доведе до индивидуализирано лечение, основано на прецизната медицина, така че всеки пациент да получи индивидуално лечение, което да подобри резултата от рака на гърдата.

Готови ли сте да опитате Mind the Graph?untitled-creation63724 (2)

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони