Една от най-актуалните думи в днешно време е "интердисциплинарност". Колкото по-бързо се върти светът, толкова повече трябва да се учи и да се свързва разнообразна информация. Това води до появата на нови учебни дисциплини и, разбира се, на бъдещи професии.

Що се отнася до наука можем да измислим поне една нова връзка: научен информация и комуникация. Тази връзка води до бъдещи кариери в областта на науката.

Някои учени вече сменят работните си дни в лабораторията с по-творчески начин на живот.

Бъдещи кариери в областта на науката
Жил Коста

Жил Коста завършва биология, защитава докторат по неврология и работи като дизайнер на научна комуникация. В момента Гил отговаря за дизайна на Изследвания Комуникация, разработена във фондация Champalimaud, в която той се грижи за всички графики и дизайн за научни статии. Неговата задача е да предава научни знания и да подпомага комуникацията между изследователите.

Като дизайнер на научна комуникация Гил помага на учените да извлекат данните от заключенията си и да ги трансформират в рисунка. Гил казва, че трябва сам да направи малко проучване, да се информира и да търси препратки, за да разбере правилно какво целят изследователите, когато работят заедно. Освен това той трябва да бъде разнообразно креативен и отворен за обратна връзка, за да създаде най-добрата творба.

Много учени вече са разбрали необходимостта от работа в областта на научната комуникация. Подобно на Гил, всеки учен който се интересува от нови области, може да опита нова кариера.

Ако все още се опитвате да разберете как функционира научната комуникация, прочетете това:

На адрес Mind the Graph ние също така съчетаваме наука и комуникация. Важно е учените да имат автономия в това отношение, тъй като ние сме най-добрите хора, които могат да преведат изследванията си в цифри или графики.

Какво чакате? Направете първата крачка и се насочете към някоя от бъдещите професии в областта на науката.

Бъдещи кариери в областта на науката

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони