Hej på er! Vi har nya vetenskapliga illustrationer till dig! Varje fredag visar vi vad som är nytt på mind the graph, så att du kan ta del av nyheterna på vår blogg. Men förutom dessa illustrationer har vi redan över åtta tusen andra tillgängliga på vår plattform.

 

Nya vetenskapliga illustrationer

Euproctis chrysorrhoea

Aka den brunsvansad mal, är hemmahörande i Europa, Asien och norra Afrika. Den bruna svansmalen producerar en generation per år. Den har fyra livsstadier: ägg, larv, puppa och vuxen. Vi har redan illustrationer av larver tillgängliga, men den här veckan lade vi till den vuxna formen.

vetenskapliga_illustrationer_euproctis_chrysorrhoea_zoology_mind_the_graph

Nobelpristagare 

Tomas Lindahl, Paul Modrich och Aziz Sancar fick tillsammans Nobelpriset i kemi 2015 "för mekanistiska studier av DNA-reparation". Vi har också andra illustrationer av vetenskapsmän, som Sir Alexander Fleming.

vetenskapliga_illustrationer_nobelpristagare_mind_the_graph

Vindruvor

Har du någonsin hört talas om enologi? Det är vetenskapen och studiet av vin och vinframställning; skiljer sig från vinodling, jordbruksinsatserna för vinodling och druvskörd. Så om du är enolog eller bara en vinälskare, kolla in vår kompletta kategori av enologi.

vin_druva_vetenskapliga_illustrationer_mind_the_graph

Jord- och månförmörkelse

En månförmörkelse inträffar när månen passerar direkt bakom jorden och in i dess skugga. Men detta kan bara ske när solen, jorden och månen är exakt eller mycket nära varandra, med jorden mellan de två andra. En solförmörkelse inträffar däremot när månen passerar framför solen.


vetenskapliga_illustrationer_geologi_förmörkelse_måne_jorden_hjärna_grafen

Insekter

Coccinellidae är en utbredd familj av små skalbaggar som kallas nyckelpigor. Entomologer föredrar dock namnen nyckelpigor eller nyckelpigsbaggar eftersom dessa insekter inte klassificeras som riktiga insekter.

coccinellidae_ant_insekter_hjärna_grafen

Vårtsvin 

Det vanliga vårtsvinet (Phacochoerus africanus) är en vild medlem av grisfamiljen (Suidae) som lever i gräsmarker, savanner och skogsområden i Afrika söder om Sahara.

warthlog_zoologi_hjärnan_grafen

 

Mastcell

Det är en del av immunsystemet och det neuroimmuna systemet. De har en viktig roll vid allergi och anafylaxi. Men mastceller spelar också en viktig skyddande roll. De är involverade i angiogenes, immuntolerans, försvar mot patogener och blod-hjärnbarriärfunktion.

mast_cell_mind_the_graph

 

Hur kan jag använda dessa illustrationer i mina publikationer?

Ja. Mind the Graph är en onlineplattform som gör det möjligt för forskare att skapa iögonfallande vetenskapliga presentationer, grafiska sammanfattningar, infografik och mycket mer. Förutom biblioteket med vetenskapliga illustrationer kan du använda text, diagram, ikoner och ladda upp dina egna bilder för att skapa en komplett presentation. Du kan prova gratis eller uppgradera för att få obegränsat med funktioner. Våra illustrationer är dessutom baserade på önskemål från våra prenumeranter. Så om du inte hittar den du behöver kan du beställa den utan extra kostnad.

Tänk på grafen vetenskapliga illustrationer

 

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar