Priprava na podiplomski študij je več kot le prijava. Dobro pripravljeno spremno pismo za podiplomski študij lahko bistveno vpliva na vaše možnosti za sprejem. Spoznajte, kako sestaviti prepričljivo pismo, ki bo pritegnilo sprejemno komisijo in vas ločilo od drugih kandidatov.

Razkritje Grad School Resume Namen

Motivacijsko pismo ni edino, ki ga priložite svoji prijavi. Uvodno pismo podpira vaše akademske dosežke. Je vaša priložnost, da predstavite svojo osebnost, interese in poveste, zakaj ste primerni za želeni program podiplomske šole.

Pod Grad School Cover Letter Tipi

Odkrijte vsestranskost spremnih pisem za Grad School:

1. Izročki: Izrazite splošno zanimanje za program.

2. Raziskovalno usmerjeni članki: Vključite se v določene projekte in jih uskladite s poslanstvom organizacije.

3. Prilagojene strani: Prilagodite se različnim postavitvam in za vsak projekt ustrezno spremenite besedilo, da se natančno prilega.

Sorodni članki:: Kako napisati učinkovito spremno pismo za oddajo v revijo

Pomen vašega Grad School Paper Presentation

Motivacijsko pismo za podiplomski študij je most med vašimi izkušnjami, kvalifikacijami in pričakovanji podiplomskega študija. To ni le kopija vašega življenjepisa, temveč vaša pripoved, predstavljena z lastnimi besedami.

Ključni dejavniki, ki jih je treba vključiti v spremnem pismu vaše šole Grad

- Osebni uvod: Na kratko se predstavite in opišite svojo izobrazbo.

- Raziskovalni interesi: Poudarite posebna interesna področja in jih povežite z usmeritvijo organizacije.

- Učni cilji: Opredelite svoje cilje, poklicne želje in namene programa.

- Zakaj ta program: Opišite povezavo med ponudbo programov in vašimi interesi. Ne glede na to, ali gre za delo določenega profesorja ali poseben program, razširite svoje interese.

- Zaključek: Povzemite in izrazite hvaležnost za misli.

Naredite možgansko nevihto in ustvarite načrt

Večina ljudi navede nezanimive opise predhodne izobrazbe in priponk. To je vaša priložnost, da izstopate. Zato ga izboljšajmo.

Preden začnete pripravljati prijavo ali kakršen koli drug predmet za sprejem na podiplomski študij, si najprej naredite načrt. Razmislite o tem, kaj želite povedati v spremnem pismu, in si to zapišite.

Ne pozabite, da imate na voljo le nekaj odstavkov in da ne želite ponavljati informacij iz lastne vsebine ali drugih delov vloge.

Struktura in oblikovanje

Motivacijsko pismo za podiplomski študij oblikujte strokovno, jasno in jedrnato. Upoštevajte, da ga bo morda bralo več bralcev in da vsi ne bodo strokovnjaki na vašem področju. Izogibajte se pretirani uporabi tehničnega žargona ali žargona, značilnega za posamezno panogo.

Glava s kontaktnimi podatki

Znan je tudi kot dopisni papir in mora vsebovati vaše ime, poklic, naslov, telefonsko številko in e-pošto.

Pozdrav

S stranko se pogovarjajte profesionalno, če veste. V nasprotnem primeru zadostuje običajna "najljubša komisija za izbor".

Uvodni odstavek

Vaš uvodni stavek daje ton. Pritegnite njihovo pozornost - morda z lastno zgodbo ali presenetljivim dejanjem o vašem zanimanju za program. Začnite z eksplozijo!

Zaradi zanimivega prvega odstavka si bodo želeli prebrati več. Povejte nekaj zanimivega o sebi ali svojem zanimanju za skupnost. Pismo pripravite tako, da boste sporočili, zakaj se vi in vaša podiplomska šola odlično ujemata.

Na kratko se predstavite, predstavite svojo trenutno akademsko raven in program, ki ga preučujete. Svoje izkušnje povežite s cilji programa. Pokažite jim, kako jih to, kar ste počeli, pripravlja na doseganje ciljev.

Glavne strukture

Izrazite zanimanje za program. Povejte jim, zakaj so vam všeč njihove posebne ponudbe ali filozofije.

Natančno opišite svoje spretnosti in spregovorite o tem, kako vam bodo pomagale, da se boste odlikovali v tem magistrskem študiju, ter navedite primere iz prejšnjih akademskih izkušenj, ki ponazarjajo te spretnosti.

Ne gre za vse, kar imenujete; gre za poudarjanje tistega, kar je najbolj vplivno in pomembno:

  • Izobrazba in izkušnje: Poudarite svojo izobrazbo, vključno z diplomami, priznanji in povezanimi predmeti. Poudarite raziskovalne izkušnje, pripravništva in objave, ki dokazujejo vaše strokovno znanje na tem področju. Kadar je mogoče, zapišite svojo stopnjo uspešnosti. Te izkušnje povežite s svojim zanimanjem za program.
  • Raziskovalni interesi in cilji: Jasno navedite svoje raziskovalne interese in se osredotočite na določena področja znanosti. Razložite, kako so se ti interesi razvili in zakaj so pomembni za vaše akademske in poklicne cilje. Poudarite, kako se program ujema s temi interesi in podpira vaše želje za prihodnost.

Prepričajte se, da je vsako spremno pismo posebej prilagojeno podjetju, za katerega pišete. Pri tem vam bo pomagalo podjetje, ki vam bo pomagalo ugotoviti, kako. Preverite spletno stran podjetja in druge vire na spletu. Izkoristite tudi obsežno mrežo diplomantov Tehnološkega inštituta Massachusetts Institute of Technology (MIT), in sicer prek Vozlišče Alumni Advisors da bi iz prve roke pridobili znanje, nasvete in vpogled v podjetje.

Zaključni odstavek

Razložili ste jim, zakaj ste odlični kandidat za ta program, ter jim predstavili svoje znanje in izkušnje, ki to potrjujejo. Naslednji korak je, da jim pokažete, da ne pošiljate splošnih prijav na vse šole.

Podprite spremno pismo podiplomske šole z močnimi besedami in pojasnite, zakaj vas njihov program nagovarja. Ponovno izrazite svoje zanimanje in spoštovanje ter izrazite zanimanje za ponovni pogovor med razgovorom.

Postscript ali ročno napisana vrstica

Zaposljevalcu povejte, da se veselite odgovora in da ste vedno dosegljivi na navedenih kontaktnih podatkih. Morda boste želeli povedati, da se boste z veseljem dogovorili za razgovor, osebno ali na daljavo, ali pa boste veseli tudi neformalnega telefonskega klica. Na koncu napišite vljudno izjavo, v kateri izrazite hvaležnost in pripravljenost za nadaljnji pogovor.

Zaključite s podpisi, kot so "Iskreno", "Vse je najboljše" ali drugim primernim zaključkom. Nato dodajte presledek in navedite svoje polno ime.

Najboljši format za spremno pismo

Dobro strukturirano spremno pismo vključuje načrte, politike in postopke. Prva stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da mora biti vaše spremno pismo v skoraj vseh primerih samo na eni strani. V redkih primerih se lahko dvostranske naslovnice štejejo za sprejemljive, vendar so tvegane. V večini primerov morate s papirja odrezati maščobo, da se bo prilegel na prvo stran.

Zahteve glede pisave in razmikov

  • Izberite profesionalno pisavo, ki je lahko berljiva, na primer Arial, Times New Roman ali Calibri. Dosledna izbira pisave v spremnem pismu ohranja profesionalen videz.
  • Za lažje branje uporabljajte pisave velikosti 11 ali 12. Izogibajte se uporabi premajhnih ali pretiranih pisav, saj lahko odvračajo pozornost od vsebine in otežujejo branje pisma.
  • Zaradi berljivosti med vrsticami ohranite razmik 1,5. Ustrezen razmik med odstavki zagotavlja čist in organiziran videz.

Poliranje in popravljanje

Preglejte tehnične dele svojega pisanja: preverite, ali se odstavki dobro ujemajo med seboj, in se prepričajte, da niste naredili očitnih slovničnih, pravopisnih ali črkovnih napak.

1. Pozorno preberite svoje pismo. Tipkarska ali slovnična napaka lahko odvrne pozornost od vašega sporočila. Vsekakor ga trikrat preverite.

2. Ali imate prijatelja ali mentorja, ki bo pregledal vaše delo? Poiščite povratne informacije in bodite odprti: sveže oči lahko opazijo stvari, ki ste jih spregledali..

3. Prepričajte se, da je vaše pismo jasno, jedrnato in da dobro teče. Dobro strukturirano pismo je lahko brati in razumeti. Jasnost mora biti ključnega pomena.

Končni nasveti za učinkovito spremno pismo Grad School

  1. V enem ali dveh stavkih prepišite bistvo svojega pisma. Spomnite jih, zakaj vam je program všeč.
  2. Ne pretiravajte in si ne domišljajte izkušenj. Bodite iskreni in resnični.
  3. Izrazite navdušenje in zaupanje v svoje sposobnosti, ne da bi bili pretirano ponosni.
  4. Za navdih si oglejte nekaj predlog spremnih pisem in vzorcev pisem.
  5. Za dodatne nasvete o oblikovanju izjemnega prispevka poiščite spletne vire ali knjige.

Navezuje se na članek: Akademska kariera - preživite se z učenjem

Kaj kadrovski strokovnjaki iščejo v pismih štipendistov?

Fotografija Christina @ wocintechchat.com na spletni strani . Unsplash

Kadroviki, vodje akademske odličnosti, skrbno prebirajo življenjepise in iščejo posebne kazalnike kandidatove primernosti za podiplomski študij Vsaka kategorija, skrbno oblikovana kot spremno pismo, kaže na skladnost kandidata z vrsto sistema.

Vse, kar je poudarjeno v dokumentu - jasna opredelitev ciljev, močna povezava med preteklimi izkušnjami in prihodnjimi ambicijami ali jedrnat prikaz skladnosti s kulturo organizacije - omogoča kadrovikom, da si ustvarijo celosten pogled na prispevek, ki ga kandidat lahko da.

Takšno pismo vsebuje bistvo tistega, kar kadroviki skrbno iščejo - jasno pripoved, ki ustvarja jasno sliko o kandidatovih ciljih, ki pa niso usklajeni z željami programa.

1. Usklajenost s cilji programa

Kadroviki iščejo kandidate, katerih življenjepisi kažejo, kako se njihove poklicne želje ujemajo s cilji programa podiplomskega študija. Poudarite na primer, kako se vaše zanimanje za raziskave ujema s ciljem programa, ki se osredotoča na okoljsko trajnost.

2. Raziskovanje in personalizacija

Izstopajo kandidati, ki se poglobijo v institucijo, njeno fakulteto in posebnosti programa. Na primer, fakulteta, ki omenja nedavne objave ali opisuje posebne projekte programa, poudarja temeljitost in individualizacijo raziskav.

3. Dokazovanje ustreznosti

Kadroviki iščejo dokaze, da kandidati razumejo kulturo, vrednote in način poučevanja na šoli. Pošteno delovanje se okrepi s pripovedjo, ki odraža etos organizacije ali temelji na skupnih vrednotah.

4. Jasnost in vključenost

Dobro strukturiran in privlačen slog pisanja je primeren za kadrovske strokovnjake. Začnite na primer s prepričljivo zgodbo ali pripovedjo, ki vodi naravnost v motivacijo za vašo kampanjo.

5. Kakovost pred količino

Če se osredotočite na nekaj kakovostnih izkušenj in ne na veliko dejavnosti, to pritegne strokovnjake. Podrobnosti o vplivnih izkušnjah, ki so neposredno povezane z vašimi željami, razkrivajo kakovost pred količino.

6. Avtentičnost in strast

Resnična pristnost in strast do področja in programa prevzameta kadrovske strokovnjake. Z deljenjem osebnih anekdot ali preobrazbenih trenutkov, ki so spodbudili vašo strast, izražate pristnost.

7. Strokovnost in pozornost do podrobnosti

Izkazuje strokovnost z ohranjanjem profesionalnega glasu ter upoštevanjem oblikovanja in slovnice. Poudarja pozornost do podrobnosti, da zagotovi, da je dokument brez napak in urejen.

Preberite tudi: 11 najboljših orodij za preverjanje slovnice za akademsko pisanje

8. Jasna opredelitev ciljev

Omogoča opredelitev kratkoročnih in dolgoročnih učnih in poklicnih ciljev. Poudarja na primer jasnost z razlago, kako se program ujema z vašimi cilji in željami. 

9. Povezovanje izkušenj

Vodja se okrepi, če uspešno poveže pretekle izkušnje s prihodnjimi učnimi in poklicnimi cilji. Poudarite povezave, ki kažejo, kako je določena izkušnja oblikovala vaše cilje in vas pripravila na vlogo.

10. Iskreno zanimanje in hvaležnost

Iskreno zanimanje za program in hvaležnost za priložnost, da se lahko prijavite na delovno mesto, ustvarjata pozitiven pogled. Osebna zahvala s poudarjanjem posebnih vidikov programa še dodatno odraža pristno zanimanje.

Izboljšajte svoje zmogljivosti

Naslednja spletna mesta ponujajo različne poglede in vire ter celovite smernice za oblikovanje prepričljivih spremnih pisem za podiplomski študij.

Pregled Princeton Review

Pregled Princeton Review ponuja izčrpna navodila in nasvete za pripravo učinkovitih spremnih pisem za podiplomski študij. Njihovi viri zajemajo različne vidike, od strukturiranja pisma do prilagajanja za različne programe.

Podiplomske šole Magazine

Podiplomske šole Magazine ponuja vpogled v postopek prijave, vključno s podrobnimi članki o pisanju motivacijskih pisem posebej za sprejem v podiplomske šole. Ponuja navodila in primere po korakih.

Muza

Muza vsebuje članke in strokovne nasvete o razvoju kariere, vključno z nasveti in predlogami za oblikovanje odličnih spremnih pisem za podiplomski študij. Njihovi viri so namenjeni različnemu občinstvu in ponujajo praktične strategije.

Kaplan Test Prep

Kaplan Test Prep usmerja različne vidike prijavnega postopka, vključno z nasveti za pisanje prepričljivih spremnih pisem za podiplomski študij. Njihova platforma ponuja strategije za ustvarjanje prepričljivega vtisa.

Univerzitetni karierni centri (za posamezne univerze)

Številni univerzitetni karierni centri, kot so Urad za karierne storitve na Harvardu ali Stanford Karierno izobraževanjeponujajo spletne vire in smernice za pisanje učinkovitih spremnih pisem za podiplomski študij. Ti viri so prilagojeni standardom in zahtevam posamezne univerze.

Okrepite svoje raziskave z Mind the Graph!

Mind the Graph je vaša posebna platforma, prilagojena raziskovalcem, kot ste vi. Pomagamo vam pri preoblikovanju raziskovalnih podatkov v privlačne grafične izvlečke. Naša platforma ponuja preprostost in celo kanček zabave, ko potrebujete odmor. Še danes se naročite na Mind the Graph in uživajte v brezplačnem dostopu do vseh naših predlog. Potrebujete ikone, specifične za raziskave? Naši strokovnjaki jih bodo izdelali prav za vas. Dovolite nam, da racionaliziramo vaš postopek in vam prihranimo čas, hkrati pa pustimo trajen vtis na vaše občinstvo.

znanstvene ilustracije
logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge