Forberedelse til kandidatuddannelsen er mere end bare en ansøgning. Et veludformet Grad School Cover Letter kan påvirke dine chancer for at blive accepteret betydeligt. Lær, hvordan du skriver et overbevisende brev, der vil engagere optagelsesudvalget og adskille dig fra andre ansøgere.

Afsløring af formål med CV'et på kandidatskolen

Dit Grad School Cover Letter er ikke det eneste, der følger med din ansøgning. Introduktionen understøtter din akademiske præstation. Det er din mulighed for at fremvise din personlighed, dine interesser og fortælle, hvorfor du passer godt til den ønskede kandidatuddannelse.

Under Grad School-ansøgningsbrevstyper

Opdag alsidigheden i Grad School Cover Letters:

1. Uddeling: Udtryk generel interesse for programmet.

2. Forskningsfokuserede artikler: Bliv involveret i specifikke projekter, og tilpas dem til organisationens mission.

3. Tilpassede sider: Tilpas til forskellige layouts, og ændr teksten for hvert projekt i overensstemmelse hermed for at demonstrere nøjagtig pasform.

Relateret artikel: Sådan skriver du et effektivt følgebrev til en tidsskriftsansøgning

Betydningen af din præsentation af en eksamensopgave

En ansøgning til en kandidatuddannelse fungerer som en bro mellem din erfaring, dine kvalifikationer og de forventninger, skolen har til dig. Det er ikke bare en kopi af dit CV - det er din fortælling, præsenteret med dine egne ord.

Nøglefaktorer, du skal medtage i din ansøgning til en kandidatuddannelse

- Personlig introduktion: Præsenter dig selv kort, og beskriv din uddannelse.

- Forskningsinteresser: Fremhæv specifikke interesseområder, og forbind dem med organisationens fokus.

- Læringsmål: Identificer dine mål, karriereambitioner og intentioner for programmet.

- Hvorfor dette program: Beskriv forbindelsen mellem programudbuddet og dine interesser. Uanset om det er en bestemt professors arbejde eller et særligt program, så udvid dine interesser.

- Konklusion: Opsummer og udtryk taknemmelighed for tankerne.

Lav en brainstorm og lav en plan

De fleste mennesker vil opremse ubemærkelsesværdige beskrivelser af tidligere uddannelse og bilag. Dette er din chance for at skille dig ud. Så lad os gøre det bedre.

Det første, du skal gøre, før du begynder at arbejde på din ansøgning eller på et optagelseskursus, er at lægge en plan. Tænk over, hvad du vil sige i din ansøgning, og skriv det ned.

Husk, at du kun har et par afsnit at arbejde med, og at du ikke ønsker at gentage information fra dit eget indhold eller andre dele af ansøgningen.

Struktur og formatering

Strukturer din ansøgning til kandidatuddannelsen på en professionel, klar og kortfattet måde. Bemærk, at den kan gå igennem flere læsere, og at de måske ikke alle er eksperter inden for dit interesseområde. Undgå overforbrug af teknisk jargon eller branchespecifik jargon.

Overskrift med kontaktoplysninger

Det kaldes også brevpapir og skal indeholde dit navn, job, adresse, telefonnummer og e-mail.

Hilsen

Tal professionelt til kunden, hvis du kender ham. Ellers er det sædvanlige "favoritudvalg" tilstrækkeligt.

Indledende afsnit

Din indledning sætter tonen. Fang deres opmærksomhed - måske med din egen historie eller en overraskende handling om din interesse for programmet. Start med et brag!

Et interessant første afsnit giver dem lyst til at læse mere. Sig noget interessant om dig selv eller din interesse for samfundet. Forbered dit brev, så det fortæller, hvorfor du og din kandidatskole er et perfekt match.

Introducer kort dig selv, diskuter dit nuværende akademiske niveau og det program, du udforsker. Forbind dine erfaringer med programmets mål. Vis dem, hvordan det, du har gjort, forbereder dem på dine mål.

Større strukturer

Udtryk din interesse for programmet. Fortæl dem, hvorfor du kan lide deres specifikke tilbud eller filosofier.

Vær specifik omkring dine færdigheder, og diskuter, hvordan de vil hjælpe dig med at udmærke dig på netop denne kandidatuddannelse ved at nævne eksempler fra tidligere akademiske erfaringer, der illustrerer disse færdigheder.

Det er ikke alt, du nævner; det handler om at fremhæve det mest indflydelsesrige og mest relevante:

  • Uddannelsesmæssig baggrund og erfaring: Fremhæv din uddannelsesmæssige baggrund, herunder grader, udmærkelser og relaterede kurser. Fremhæv forskningserfaringer, praktikophold og publikationer, der demonstrerer din ekspertise inden for området. Angiv din succesrate, når det er muligt. Relater disse erfaringer til din interesse i programmet.
  • Forskningsinteresser og -mål: Angiv klart dine forskningsinteresser, og fokuser på specifikke områder inden for videnskab. Diskuter, hvordan disse interesser udviklede sig, og hvorfor de er vigtige for dine akademiske og karrieremæssige mål. Understreg, hvordan programmet stemmer overens med disse interesser og understøtter dine ambitioner for fremtiden.

Sørg for, at hver enkelt ansøgning er skræddersyet specifikt til den virksomhed, du skriver for. Kontakt virksomheden for at få hjælp til at finde ud af hvordan. Tjek virksomhedens hjemmeside og andre ressourcer på nettet. Du kan også drage fordel af Massachusetts Institute of Technology (MIT)'s omfattende alumne-netværk gennem Hub for alumnerådgivere for at få førstehåndsviden, rådgivning og indsigt i virksomheden.

Afsluttende afsnit

Du har forklaret dem, hvad der gør dig til en god kandidat til netop denne kandidatuddannelse, og du har givet dem de færdigheder og erfaringer, der skal til for at bakke det op. Det næste skridt er at vise dem, at du ikke bare smider generiske ansøgninger ud til alle skoler.

Underbyg ansøgningen til kandidatskolen med stærke ord, og forklar, hvorfor deres program tiltaler dig. Gentag din interesse og påskønnelse, og udtryk interesse for at tale sammen igen under interviewet.

Postscript eller håndskrevet linje

Fortæl den rekrutteringsansvarlige, at du ser frem til et svar, og at du altid er tilgængelig på de angivne kontaktoplysninger. Du kan også sige, at du meget gerne vil planlægge et interview, personligt eller på afstand, eller at du gerne vil have et uformelt telefonopkald. Skriv en høflig afsluttende erklæring, hvor du udtrykker taknemmelighed og er parat til yderligere diskussion.

Afslut med underskrifter som "Med venlig hilsen", "Alt er det bedste" eller en anden passende afslutning. Tilføj derefter mellemrum, og skriv dit fulde navn.

Bedste format til et følgebrev

En velstruktureret ansøgning indeholder planer, politikker og procedurer. Den første ting at bemærke er, at din ansøgning i næsten alle tilfælde kun bør være på én side. I sjældne tilfælde kan en dobbeltside være acceptabel, men risikabel. I de fleste tilfælde er du nødt til at trimme fedtet af dit papir, så det passer på den første side.

Krav til skrifttype og mellemrum

  • Vælg en professionel skrifttype, der er let at læse, f.eks. Arial, Times New Roman eller Calibri. Ensartet valg af skrifttype i hele ansøgningen giver et professionelt udseende.
  • Brug skriftstørrelse 11 eller 12 af hensyn til læsbarheden. Undgå at bruge skrifttyper, der er for små eller for smarte, da de kan distrahere fra indholdet og gøre brevet sværere at læse.
  • Hold en afstand på 1,5 mellem linjerne af hensyn til læsbarheden. Tilstrækkelig afstand mellem afsnit sikrer et rent og organiseret udseende.

Polering og korrekturlæsning

Gennemgå de tekniske dele af din tekst: sørg for, at dine afsnit passer godt sammen, og sørg for, at du ikke har lavet åbenlyse grammatik-, stave- eller slåfejl.

1. Læs dit brev omhyggeligt. En stavefejl eller grammatisk fejl kan distrahere fra dit budskab. Sørg for at tjekke tre gange.

2. Har du en ven eller mentor, der kan læse din opgave igennem? Søg feedback og vær åben: friske øjne kan fange ting, du har overset..

3. Sørg for, at dit brev er klart, kortfattet og flyder godt. Et velstruktureret brev er let at læse og forstå. Klarhed bør være nøglen.

De sidste tips til en effektiv ansøgning til kandidatuddannelsen

  1. Omskriv essensen af dit brev i en eller to sætninger. Mind dem om, hvorfor du nyder programmet.
  2. Lad være med at overdrive eller forestille dig oplevelser. Vær ærlig og sandfærdig hele vejen igennem.
  3. Udstrål entusiasme og tillid til dine evner uden at være alt for stolt.
  4. Tjek nogle skabeloner til følgebreve og eksempler på breve for at få inspiration.
  5. Udforsk online-ressourcer eller bøger for yderligere tips til at skabe en fremragende opgave.

Relaterer til artikel: Akademisk karriere - lev af læring

Hvad søger HR-specialister i akademikeres breve?

HR-medarbejdere og akademiske ledere gennemgår omhyggeligt CV'er for at finde specifikke indikatorer for kandidatens egnethed til kandidatuddannelsen. Hver kategori, der er omhyggeligt udformet som et følgebrev, er en indikation af kandidatens kompatibilitet med systemtypen.

Alt, hvad der fremhæves i dokumentet - uanset om det er en klar formulering af mål, en stærk forbindelse mellem tidligere erfaringer og fremtidige ambitioner eller en kortfattet demonstration af, at man passer ind i organisationens kultur - gør det muligt for HR-medarbejdere at få et holistisk syn på det bidrag, en kandidat kan yde.

Et sådant brev indeholder essensen af det, HR-medarbejdere omhyggeligt leder efter - en klar fortælling, der tegner et tydeligt billede af kandidatens mål, som dog ikke stemmer overens med programmets ambitioner.

1. Tilpasning til programmets mål

HR-medarbejdere er på udkig efter kandidater, hvis CV viser, hvordan deres karriereønsker stemmer overens med målene for graduate school-programmet. For eksempel ved at fremhæve, hvordan din interesse for forskning passer godt sammen med programmets fokus på miljømæssig bæredygtighed.

2. Forskning og personalisering

Kandidater, der går i dybden med institutionen, fakultetet og de specifikke forhold ved programmet, skiller sig ud. For eksempel understreger fakultetsmedlemmer, der nævner nylige publikationer eller beskriver særlige projekter på programmet, grundighed og individualisering af forskningen.

3. Demonstration af egnethed

HR-medarbejdere leder efter beviser på, at ansøgerne forstår skolens kultur, værdier og undervisningsstil. En fair præstation forstærkes gennem en fortælling, der afspejler organisationens etos eller er baseret på fælles værdier.

4. Klarhed og engagement

En velstruktureret og engagerende skrivestil imødekommer HR-professionelle. Start for eksempel med en overbevisende historie eller en historie, der fører direkte ind i motivationen bag din kampagne.

5. Kvalitet frem for kvantitet

At fokusere på nogle få kvalitetsoplevelser i stedet for at opremse en masse aktiviteter tiltrækker eksperter. Detaljer om virkningsfulde oplevelser, der er direkte relateret til dine ambitioner, afslører kvalitet frem for kvantitet.

6. Autenticitet og passion

Ægte autenticitet og passion for faget og uddannelsen overtager HR-professionelle. At dele personlige anekdoter eller transformationsøjeblikke, der udløste din passion, formidler autenticitet.

7. Professionalisme og opmærksomhed på detaljer

Demonstrerer professionalisme ved at opretholde en professionel stemme og opmærksomhed på formatering og grammatik. Den lægger vægt på detaljer for at sikre, at dokumentet er fejlfrit og organiseret.

Læs også: De 11 bedste grammatiktjek til akademisk skrivning

8. Klar formulering af mål

Det giver mulighed for at definere kortsigtede og langsigtede lærings- og karrieremål. Det understreger for eksempel klarhed ved at forklare, hvordan programmet passer ind i dine mål og forhåbninger. 

9. Sammenhæng mellem oplevelser

En leder bliver styrket af at kunne forbinde tidligere erfaringer med fremtidige lærings- og karrieremål. Fremhæv forbindelser, der viser, hvordan en bestemt oplevelse har formet dine mål og forberedt dig til rollen.

10. Oprigtig interesse og taknemmelighed

At udtrykke oprigtig interesse for programmet og taknemmelighed for muligheden for at søge jobbet skaber et positivt syn på tingene. Personlig påskønnelse ved at fremhæve specifikke aspekter af programmet afspejler yderligere ægte interesse.

Forbedre dine evner

De følgende hjemmesider tilbyder forskellige perspektiver og ressourcer, der giver omfattende vejledning i at designe overbevisende ansøgninger til kandidatuddannelser.

The Princeton Review

The Princeton Review tilbyder omfattende guides og tips til at lave effektive ansøgninger til kandidatuddannelser. Deres ressourcer dækker forskellige aspekter, fra at strukturere brevet til at skræddersy det til forskellige programmer.

Magasinet Graduate Schools

Magasinet Graduate Schools giver indsigt i ansøgningsprocessen, herunder detaljerede artikler om at skrive følgebreve specifikt til optagelse på kandidatuddannelser. Der er trin-for-trin vejledning og eksempler.

Museet

Museet indeholder artikler og ekspertrådgivning om karriereudvikling, herunder tips og skabeloner til at lave fremragende ansøgninger til kandidatuddannelser. Deres ressourcer henvender sig til forskellige målgrupper og tilbyder praktiske strategier.

Kaplan Test Prep

Kaplan Test Prep guider forskellige aspekter af ansøgningsprocessen, herunder råd om at skrive overbevisende ansøgninger til kandidatuddannelser. Deres platform tilbyder strategier til at gøre et godt indtryk.

Universiteternes karrierecentre (specifikke for de respektive universiteter)

Mange universiteters karrierecentre, som f.eks. Harvards kontor for karriereservice eller Stanford Karriereuddannelsetilbyder online ressourcer og vejledning til at skrive effektive ansøgninger til kandidatuddannelser. Disse ressourcer er skræddersyet til deres respektive universiteters standarder og krav.

Styrk din forskning med Mind the Graph!

Mind the Graph er din dedikerede platform, skræddersyet til forskere som dig. Lad os hjælpe dig med at omdanne dine forskningsdata til fængslende grafiske abstracts. Vores platform tilbyder enkelhed og endda et strejf af sjov, når du har brug for en pause. Abonner på Mind the Graph i dag og få gratis adgang til alle vores skabeloner. Har du brug for forskningsspecifikke ikoner? Vores eksperter er her for at lave dem lige til dig. Lad os strømline din proces, så du sparer tid og samtidig efterlader et varigt indtryk på dit publikum.

videnskabelige illustrationer
logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner