Atunci când scrieți academic, alegerea cea mai precisă este de cele mai multe ori cea corectă. Atunci când două cuvinte pot transmite aceeași idee, opțiunea cea mai scurtă și mai clară este, de obicei, cea mai înțeleaptă. 

Procesul de a alege ce să scrii implică o mulțime de considerații. Redactarea unei lucrări necesită alegerea unui subiect, selectarea unei metode, selectarea resurselor și stabilirea ideii principale; apoi, când este momentul să scrie, selectarea cuvintelor și structurarea lor.

Alegerea cuvintelor potrivite pare evidentă, dar alegerea cuvintelor potrivite va schimba tonul și conținutul scrisului dumneavoastră. Există mai multe abordări pentru alegerea conștientă a cuvintelor, iar noi le vom explora în acest articol.

De ce este important să alegeți cuvintele potrivite atunci când scrieți?

Există două tipuri de semnificații ale cuvintelor: denotativă și conotativă. Definiția și utilizarea sunt denumite denotație. Asocierea, conectarea și utilizarea cuvintelor sunt descrise prin conotațiile acestora. Când vine vorba de utilizarea cuvintelor în mediul academic, acești factori pot fi foarte importanți.

Atunci când redactați o publicație, utilizarea cuvintelor potrivite este esențială pentru eficiența acesteia. Este imperativ să faceți alegeri atunci când scrieți în mediul academic, la fel ca atunci când scrieți în alte forme. Fraza, propoziția sau chiar paragraful care transmite cel mai exact argumentul dvs. este primul lucru pe care ar trebui să îl alegeți atunci când scrieți. 

Cititorii au mai multe șanse să înțeleagă un concept atunci când alegerea cuvintelor este semnificativă sau izbitoare. Scopul acesteia este de a oferi claritate, de a transmite și de a pune în valoare conceptele. Există mai mulți factori care pot limita capacitatea unui autor de a transmite informații exacte prin alegerea cuvintelor.

Folosiți cuvintele și imaginile potrivite împreună pentru a crește potențialul documentului dvs.

Folosirea imaginilor potrivite este la fel de importantă ca și cuvintele potrivite. Un design frumos și imagini corecte din punct de vedere științific pot fi, de asemenea, decisive atunci când vine vorba de publicarea unei lucrări științifice de succes. Încercați să utilizați Mind the Graph pentru a crea cu ușurință imagini și pentru a vă duce munca la un alt nivel.

Cele mai bune moduri de a evita să faci greșeli în alegerea cuvintelor

Cititorul dumneavoastră va avea dificultăți în a înțelege ce ați vrut să spuneți atunci când folosiți cuvinte sau structuri gramaticale folosite greșit. Dacă există "ambiguitate", "neclaritate" sau "neclaritate" în aceste cuvinte, ele pot fi ineficiente. Scriitorii știu ce intenționează să spună, dar cititorii știu doar ceea ce au spus de fapt. Prin urmare, este foarte important să evitați să faceți astfel de greșeli. 

Alegerea cuvintelor ar trebui să se bazeze întotdeauna pe înțelegerea audienței dumneavoastră. Prin urmare, nu este indicat să folosiți argoul, termenii geografici, apelativele și jargonul în scrierile academice. Evitați orice frază care prezintă incertitudini cu privire la înțelegerea publicului. 

Atunci când vă corectați lucrările, țineți cont de perspectiva cititorilor dumneavoastră. De asemenea, este important să vă adaptați la terminologia subiectului dumneavoastră. Claritatea și concizia sunt doar o parte din stabilirea credibilității dumneavoastră ca autor.

Cuvintele pot adesea să vă întunece sensul dacă folosiți prea multe. O cantitate mai mare de material de citit și analizat îngreunează citirea și înțelegerea scrierilor dumneavoastră. Dacă scrisul dvs. are cuvinte în plus, încercați să le eliminați.

Păstrați-vă tonul pozitiv, fără să păreți prea asertiv. Dacă doriți să faceți brainstorming în timp ce scrieți, puteți folosi tehnica slash/opțiune. Dacă sunteți blocat la un cuvânt sau la o propoziție, scrieți două sau mai multe alternative. Pentru a vă face o idee despre tonul corect de formulare pentru lucrarea dumneavoastră, cel mai bine este să o scrieți în cel puțin două moduri.

Exemple de alegere a cuvintelor și ghid

Jargon

Jargonul este un mod neintuitiv, uneori deliberat, de a confunda cuvintele sau expresiile pentru a influența interpretarea cititorului. Exemplu: Pacienții sufereau de febră mare și de multe efecte secundare din cauza bolilor, pe care nu le puteau suporta. (prea multe cuvinte care descriu aceeași idee, când ar putea fi o propoziție simplă:" Boala a provocat simptome grave la pacienți").

Clișee

Atunci când o frază devine atât de comună încât își pierde sensul, ea se numește clișeu. Un exemplu foarte tipic este "iarba este întotdeauna mai verde de partea cealaltă" sau "last but not least", nu-l folosiți în scrierile academice.

Cuvinte mari

Folosirea unor cuvinte mari poate părea sofisticată, dar acestea nu adaugă sens, ci mai degrabă conduc la incapacitatea de a înțelege un subiect.

Adjective și adverbe de uz general

Adjectivele și adverbele adecvate au semnificații cuantificabile. Prin urmare, cel mai bine este să folosiți cuvinte care descriu contextul și sunt exacte.

Wordiness

Dacă textul dvs. este prea stufos, cititorul trebuie să parcurgă mai mult text pentru a găsi principalele implicații ale lucrării.

Dați viață cuvintelor cu puterea vizualului

Exact, avem multe șabloane pentru fiecare tip de comunicare vizuală științifică. Economisiți timp lucrând mai inteligent. Ilustrațiile pe care le oferim pot fi personalizate pentru a răspunde nevoilor dvs. specifice și avem o gamă largă de categorii din care puteți alege. Cu Mind the Graph, comunicarea științifică este mai ușoară ca niciodată. 

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane