Jacquemontia (Convolvulaceae) specie nouă

Cercetătorii au descoperit cinci specii noi de Jacquemontia (Convolvulaceae) în două țări diferite din America de Sud, Bolivia și Peru. Aflați mai jos care sunt acestea. 

Cercetare în Galeria Mind the Graph pentru "flori".
Cercetare în Galeria Mind the Graph pentru "flori". Faceți clic pe imagine pentru a merge la Galerie.

Bolivia și Peru găzduiesc cinci noi specii de plante descoperite de cercetători. 

Toate speciile descoperite sunt din genul Jacquemontia, care poartă flori albastre frumoase, cu tulpini răsucite sau cu traiste. 

Genul Jacquemontia Choisy conține aproximativ 120 de specii, dintre care multe sunt neotropicale, iar cea mai mare diversitate se găsește în Brazilia.

Conform rapoartelor, speciile din acest gen sunt intergradate și dificil de distins, ceea ce conferă genului o reputație derutantă în ansamblu. 

Se presupune că acestea sunt polenizate de albine sau de insecte de tip similar. 

Tibouchina Flower Front
Tibouchina Flower Front. Faceți clic pe imagine pentru a merge la Galerie.

Noua comoară a botanicii: noile descoperiri 

Echipele de studiu de la Exeter și Oxford Universități și Grădinile Botanice Regale, Kew, au clasificat și descris 28 de noi specii de Jacquemontia descoperite în Bolivia și Peru. 

Cea mai mare varietate de specii se găsește în estul Boliviei, în ciuda faptului că toate speciile endemice din această țară sunt andine. 

În Peru, zonele aride din nordul țării, în apropierea graniței cu Ecuador, prezintă cea mai mare diversitate și endemism.

Știința susține că există un număr mare de plante care nu au fost clasificate și identificate, în special în regiunile tropicale. 

Echipa de studiu a identificat cinci noi specii de Jacquemontia în Bolivia, cu ajutorul experților locali. Aproape toate acestea par a fi relativ rare, pe baza cercetărilor efectuate până în prezent.  

Flora de Jacquemontia din Bolivia și Peru este destul de diferită, chiar dacă cele două națiuni sunt vecine și au în comun mai multe specii.

Deoarece majoritatea speciilor de Jacquemontia înfloresc în timpul și imediat după sezonul ploios, cel mai bine este să le căutați între februarie și iunie.

Cinci specii descoperite recent au primit nume: Jacquemontia cuspidata, Jacquemontia mairae, Jacquemontia longipedunculata, Jaquemontia chuquisacensis și Jacquemontia boliviana. 

Există o serie de specii de Jacquemontia care cresc în habitatele ierboase, arbustive sau deschise, în timp ce unele specii se dezvoltă și se dezvoltă chiar și fără sol sau apă, alte specii au nevoie de foc pentru a iniția germinarea semințelor. 

În cadrul acestei cercetări, oamenii de știință doresc să înțeleagă în ce fel diferă aceste specii, locațiile lor și dacă unele dintre ele sunt endemice, deoarece se știe că unele există doar în anumite părți ale lumii. 

Există multe amenințări la adresa plantelor care cresc în condiții de izolare, inclusiv speciile exotice, degradarea habitatelor, activitățile agricole, activitățile miniere și construcția de drumuri și rezervoare. 

Anacardium Occidentale Floare de caju
Anacardium Occidentale Cashew Flower. Faceți clic pe imagine pentru a accesa galeria.

Studiul se concentrează în principal pe

În studiul de față, aceștia s-au concentrat în principal pe aflorimentele de rocă, unde au fost observate unele specii de Jacquemontia, precum și speciile nou descrise care se găsesc pe versanții andini. 

Rocile din America de Sud sunt formate din diferite geologii și găzduiesc plante diferite. Pe lângă identificarea plantelor, ei cercetează ecosistemele în care acestea trăiesc și rolul lor în ecosistemele mai mari. 

Deoarece Jacquemontia și alte plante de pe stânci au supraviețuit în condiții dure timp de mii de ani, cercetătorii speră să învețe de la aceste plante cum se adaptează la noile schimbări climatice și la alte condiții de mediu.

Identificarea speciilor de plante este un pas crucial pentru protejarea biodiversității în scădere rapidă din America de Sud și din întreaga lume. Suntem pe cale să descoperim o lume cu totul nouă cu această nouă descoperire. Viitorul ne rezervă multe de învățat despre ele, dar și multe oportunități. 

Puteți afla mai multe despre această descoperire consultând referințele de mai jos. 

Wood, J.R.I., Clegg, R. Jacquemontia (Convolvulaceae) în Bolivia și Peru. Kew Bull(2021). https://doi.org/10.1007/s12225-021-09936-5

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane