De Annalen van Chirurgie, het meest gerefereerde chirurgische tijdschrift ter wereld, werkt nu met visuele samenvattingen om wetenschappelijke informatie toegankelijker te maken!

Onderzoekers die reeds papers hebben ingediend bij de Annals of Surgery zullen in staat zijn om bouw visuele samenvattingen over hun onderzoeken en toevoegen aan eerder gepubliceerde studies.

"Als creatief directeur bij Annalen van Chirurgieheb ik gewerkt aan betere middelen om onderzoek te verspreiden...h. Eén benadering is het visueel samenvatten van belangrijke punten uit het artikel in een "visueel abstract". Enkele voorbeelden zijn hieronder te zien en ook op Twitter door de hashtag #VisualAbstract te volgen." Andrew M. Ibrahim

De biografie van Dr. Ibrahim is echt interessant, hij verbindt design en geneeskunde. We vonden het geweldig, hij is een zeer inspirerende professional! U kunt het ook hier zien, waar hij een fellowship aanbiedt over design en gezondheid.

Dr. Ibrahim's bio

Visuele samenvattingen

Een visueel abstract maken is niet zo moeilijk als je de juiste middelen hebt, zoals Mind the Graph. Maar omdat de meeste wetenschappers nog steeds niet weten hoe ze visuele informatie moeten produceren, bood het tijdschrift een verbazingwekkende gids waarin wordt uitgelegd hoe je visuele abstracties maakt.

Daarin staan basisregels over het soort informatie dat u moet zoeken en samenstellen om het volgende op te bouwen de visuele samenvatting. Bekijk er een paar hieronder:

Focus op de gebruikerservaring
Houd altijd de lezer in gedachten. Als u van plan bent te communiceren via sociale media, denk dan na over wat uw publiek op Twitter zou willen weten over dat specifieke wetenschappelijke onderzoek. Zorg voor een helder doel bij het ontwerpen van je visuele samenvatting.

Hoe complexer het artikel, hoe meer tijd u moet besteden aan het beperken van de kernboodschap die u wilt overbrengen. Vereenvoudig om een focus aan te brengen. Op die manier is het gemakkelijker voor uw publiek om de "take-home message" te begrijpen van wat u wilt communiceren.

Snelle prototyping
Er zijn oneindig veel manieren om onderzoek visueel weer te geven. Wij raden u aan het eerst op papier te proberen of met zeer korte krassen op de online tool van uw voorkeur. Ik maak graag een mindmap voordat je begint, zodat de inhoud al grofweg georganiseerd is. De organisatie van de inhoud is al het eerste begin en het moeilijkste deel dat vaak over het hoofd wordt gezien).

Zoals Dr. Ibrahim zegt: "Je 1e, 2e of 10e visuele samenvatting zal niet je beste zijn. Je zult aanzienlijk verbeteren door snel nieuwe formats uit te proberen en te zien wat werkt! Iteratieve verbetering. In plaats van te vragen, "Is het perfect?".

Als u nog steeds twijfelt, vraag dan een collega om de visuele samenvatting te lezen en te vertellen waar het onderzoek over gaat. Het zou een inzichtelijk gesprek zijn met wat wij een "interactief proces" van visueel ontwerp noemen. U zult aanzienlijk verbeteren door feedback te vragen en ook andere ontwerpen te bestuderen.

Doordachte terughoudendheid
Geef voorrang aan de kernboodschap boven volledigheid. Je hoeft niet de hele informatie in één keer te geven, plan een stapsgewijze instructie voor je lezer. Alleen de kernboodschap moet in de visuele samenvatting staan, bewaar de rest voor de andere elementen van het onderzoeksartikel, zoals het abstracte gedeelte en de paper zelf.

De visuele samenvatting moet uw lezer context bieden, maar als ze niet goed is ontworpen, kan ze ook afleiden van de kernboodschap. In het geval van visuele samenvattingen is meer niet altijd beter.

Relevante creativiteit
Breng uw ontwerpcreativiteit altijd in evenwicht met doordachte terughoudendheid en duidelijkheid van het doel. Je hoeft niet "creatief te lijken" door veel middelen en fancy elementen te gebruiken, zoals 3D-beelden waar dat niet nodig is. Concentreer je op de informatie die je wilt doorgeven via je visuele samenvatting. Experimenteren "gewoon om anders te zijn" is niet altijd effectief. Vergeet niet dat de illustraties niet de boodschap zijn, maar de media. Hetzelfde geldt voor het gebruik van kleuren, wees inzichtelijk, want kleuren zijn ook informatie.

Deze principes zijn gebaseerd op de ontwerpbijdragen over hoe een effectieve visuele boodschap kan worden gemaakt. Zoals Dr. Ibrahim suggereert "U zult enkele ontwerpprincipes willen omarmen bij het creëren van uw visuele samenvatting". U kunt zien enkele van deze principes in actie hier in deze Mind the Graph's Experience video die het ontwerp van een visueel abstract laat zien:

Mind the Graph ervaringsvideo

Het visueel maken

We hielden van deze sessie van de gids voor visuele samenvattingen van Dr. Ibrahim, volgens hem is dit "waar de meeste mensen vastlopen". Dat is waar, lay-out kan moeilijk zijn voor niet ingewijden, maar wij proberen om inspireren met een paar sjablonen.

Het vinden van afbeeldingen kan een vermeende moeilijkheid zijn. Er zijn een aantal beeldbanken op het internet, waarvan sommige gratis te gebruiken zijn. Als u vaak genoeg visuele presentaties geeft, kunt u overwegen een abonnement te nemen op
toegang tot iconen uit het hogere segment (bijv. Shutterstock, Getty Images, Noun Project) of gebruik een complete tool speciaal voor wetenschappers, zoals Mind the Graph. In sommige gevallen moet u het pictogram zelf maken of samenwerken met een grafisch ontwerper, en ook daar kunnen wij u helpen. De service is inbegrepen in het abonnement.

Zorg er ook voor dat je beeld de auteursrechten voor publicatie toelaat. Dat is de sleutel! Het is niet omdat een afbeelding op het internet staat, dat ze vrij te gebruiken is. Je MOET ervoor zorgen dat je toestemming hebt om de afbeeldingen te gebruiken om problemen met het auteursrecht van je visuele samenvatting te vermijden.

Volgens Dr. Ibrahim "Dit punt kan niet genoeg worden benadrukt. Om dit probleem te voorkomen, gebruikt het copyright filter tijdens het zoeken naar afbeeldingen of abonneer je op een icon image bank." Ik ben het met 100% eens en daarom hebben we Mind the Graph gemaakt met een Creative Commons licentie die het auteurschap van onze klanten erkent. Wij zijn van mening dat de illustraties aangeboden via het platform zijn onze activa, die we delen met de gebruikers, maar wat ze gemaakt het is van hen! Inclusief de mogelijkheid om over te dragen aan uitgevers zoals LWW, Elsevier, Springer Nature, en iedereen die grafische samenvattingen en visuele samenvattingen toestaat.

Zo erkennen we de wetenschappers als creatieve individuen die beelden in Mind the Graph schrijven! We willen creativiteit stimuleren en individuen in hun kracht zetten. We zeggen graag dat "wij maken van wetenschappers ontwerpers" en alles wat onze gebruikers moeten doen is het watermerk behouden en citeren Mind the Graph in de kranten, zoals veel auteurs al deden - zie voorbeelden van gepubliceerde artikelen in Google Scholar.

Annals of Surgery Visual Abstracts Guideline
Annals of Surgery Visual Abstracts Guideline

Om het kort te maken - Belangrijkste onderdelen van het visuele abstract in Annals of Surgery

  • Vat de kernvraag samen die wordt behandeld: dit komt meestal uit de titel van het artikel of een kop van een sleutelfiguur. Houd het kort en duidelijk.
  • Samenvatting van de resultaten: moet u nadenken over de resultaten die u wilt presenteren.
  • Auteur, citaat: Vermeld altijd ten minste de naam van de eerste auteur en het jaar van publicatie.
  • Vergelijking staatsresultaten: een korte zin die duidelijk de uitkomst aangeeft met betrekking tot de groepen die worden vergeleken.
  • Visuele weergave van het resultaat: U wilt een visuele weergave van het resultaat dat u beschrijft.
  • Gegevens over het resultaat (Eenheden): Naast de uitkomst moet u ook de numerieke weergave geven. Zorg ervoor dat u de eenheden vermeldt.
  • Naam van het tijdschrift: hier hebben we het over de Visual Abstracts van de Annals of Surgery, maar veel andere tijdschriften accepteren deze elementen, of inzichtelijke wetenschappelijke cijfers ook.

Wetenschappelijke illustraties die echte studieobjecten natuurgetrouw weergeven zijn zeer moeilijk te vinden. Meestal hebben we de hulp van een ontwerper nodig om de illustraties te krijgen die we nodig hebben. En zelfs als we ze vinden, moeten we ons zorgen maken over hun "visuele stijl" en auteursrechten.

Als dit een van je grootste problemen is bij het maken van een visuele samenvatting, kun je gewoon gebruik maken van de illustraties die beschikbaar zijn op het Mind the Graph platform!

Tijdschriften worden zich inderdaad bewust van het belang van visuele communicatie in de wetenschap en het is zeer belangrijk dat grote tijdschriften zoals de Annalen van Chirurgie om het te promoten.

En vergeet niet, je hebt altijd Mind the Graph om je te inspireren met sjablonen of hulp bij het ontwerpen van je visuele samenvatting! Probeer het gratis!

Klik hier voor meer informatie over hoe u een grafische samenvatting voor uw bedrijf kunt krijgen.
logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen