Veel wetenschappelijke tijdschriften vragen al om een grafisch overzicht om een artikel te publiceren en andere stellen het voor als een optie om meer mensen te bereiken. Nu wetenschapscommunicatie belangrijker wordt dan ooit, zijn grafische samenvattingen en illustraties krachtige hulpmiddelen voor wetenschappers. Echter, een studie van Atanasov en medewerkerslaat zien dat als je een grafische samenvatting maakt, je er beter voor kunt zorgen dat die van zeer, zeer goede kwaliteit is - anders kan het zelfs schadelijk zijn.

Ondanks het belang van beter communiceren in de wetenschap, worstelen veel wetenschappers met het maken van een grafische samenvatting. Logisch, we zijn tenslotte geen ontwerpers. Dus, ons doel in Mind the Graph is het verbeteren van wetenschapscommunicatie en het helpen van wetenschappers om hun werk op een mooie en professionele manier te presenteren. Wij bieden nauwkeurige wetenschappelijke illustraties en sjablonen voor grafische samenvattingen in een gebruiksvriendelijk platform.

Het maken van een grafisch abstract gaat echter niet alleen over illustraties. Je moet de inhoud en het ontwerp van je creatie organiseren. Als je moeite hebt om mooie samenvattingen te maken, is hier onze gids om je te helpen:

Ik koos een mind the graph sjabloon om het creatieproces te tonen:

voorbeeld_70009

Laten we nu de stappen volgen om het te maken.

1 - Vat de inhoud samen

Na jaren van hard werken in een laboratorium heb je waarschijnlijk veel gegevens die je in je paper of presentatie wilt presenteren. Het is dus heel belangrijk om te weten wat de belangrijkste gegevens zijn die je als visuele presentatie wilt presenteren. Ik weet dat dat niet gemakkelijk is. Maar het is heel belangrijk om de informatie samen te vatten, te kiezen wat uitgelicht wordt en wat weggelaten wordt. Moeilijk maar noodzakelijk. Als je te veel informatie geeft, laat je je lezers in de war raken en verliezen ze hun interesse.

Vraag jezelf dus af, voordat je aan esthetiek denkt: Wat zijn mijn belangrijkste gegevens? Wat is de belangrijkste informatie die mijn lezers moeten begrijpen?

Een goed hulpmiddel daarbij is de piramidevraag:

Brandend-probleemm_-de-hoofdvraag-die-je-infographic-moet-beantwoorden

Hoe Mind the Graph je helpt:

U moet deze stap doen voordat u begint met uw creatie in Mind the Graph. Echter, ons doel is om u te helpen tijdens het hele proces. Dus, we zijn altijd het produceren van nieuwe inhoud over dit onderwerp. Alle tutorials zijn gratis beschikbaar op blog en op onze youtube kanaal.

Hier zijn wat links om je te helpen:

2 - Maak een schets om de grafische abstracte structuur te creëren

De grafische abstracte structuur maken is een organisatorische taak. Maak je nog geen zorgen of gebruik je tijd met de details van de esthetische decoratie. Je raadt aan altijd een schets uit de vrije hand te maken van wat je wilt doen. Organiseer eerst de elementen en denk dan na over de uiteindelijke details. Kijk naar de schets die onze ontwerper maakte voordat hij in gedachten het grafiekplatform gaat maken:

neuron_synapsis_esboco

In dit deel is het heel belangrijk te kiezen wat je wilt benadrukken en daar meer ruimte voor te geven. Het voorbeeld hierboven, het synapsenproces wordt benadrukt met de grootste illustratie en neemt een grote ruimte in.

Hieronder ziet u een ander voorbeeld van een schets gemaakt voor een sjabloon, wanneer het idee is om een tijdlijn weer te geven:

yr

Hoe Mind the Graph je helpt:

De infographic voorbeelden die ik je in deze post heb laten zien zijn Mind the Graph templates, beschikbaar voor onze gebruikers. Onze ontwerpers maken templates van alle soorten infographics, dus je hoeft niet te beginnen vanaf een wit canvas. Gewoon een kijkje nemen, kies uw favoriet en bewerken zoals je wilt. Dat is geweldig, toch? U kunt onze sjablonen hier bekijken.

Gratis gebruikers kunnen de sjablonen visualiseren, maar niet bewerken. Als u een gratis gebruiker bent, kunt u de sjabloon gebruiken als inspiratie voor uw creatie of uw plan upgraden om toegang te krijgen tot alle kenmerken van Mind the Graph.

3 - Definitieve aanpassingen: Kies de illustraties, kleur en typografie

Als je de structuur van je grafische samenvatting hebt, is het tijd voor esthetiek. Nu moet je nauwkeurige wetenschappelijke illustraties vinden en kleuren, typografie en alle laatste aanpassingen kiezen. Veel wetenschappers gebruiken nog steeds google-afbeeldingen om hun werk te illustreren. Maar soms zijn deze afbeeldingen niet professioneel genoeg, of tonen ze niet precies de aspecten die we nodig hebben. Ze zijn als het ware niet wetenschappelijk "verantwoord". Ook zijn er problemen met het auteursrecht. Bovendien, als uw onderzoek gloednieuwe informatie betreft, zult u waarschijnlijk geen enkele illustratie beschikbaar vinden. Dus, om wetenschappelijke illustraties te vinden, raden wij u aan om Mind the Graph te gebruiken. U kunt gratis beginnen en geen tijd meer verspillen aan het zoeken naar illustraties op google of u zorgen maken over auteursrechten.

 Hoe Mind the Graph je helpt:

We hebben een bibliotheek met duizenden wetenschappelijke illustraties. Bovendien voegen we elke week nieuwe illustraties toe. U kunt onze illustraties gebruiken om uw eigen grafische samenvatting te maken in Mind the Graph. Daarnaast kun je tekst toevoegen, kleuren en typografie veranderen, symbolen als pijlen gebruiken. Met andere woorden, je vindt alle tools die je nodig hebt om een professionele grafische samenvatting te maken.

Als je moeite hebt om je creatie te maken, kun je onze tutorials bekijken. We hebben veel videodie laten zien hoe u uw creatie kunt verbeteren, inclusief de tutorial voor dit sjabloon:

Als u betere grafische samenvattingen wilt maken, kunt u gratis beginnen met mind the graph.

stop_ugly

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen