Infografikk og presentasjoner er gode verktøy for innholdsmarkedsføring. De er imidlertid ikke alltid like enkle å designe og lage hvis du ikke har tilgang til de riktige verktøyene.

Det finnes mange populære verktøy for grafisk design på markedet. Derfor kan det bli overveldende å velge ett og holde seg til det. Du har ikke lyst til å prøve ut alle verktøyene og kaste bort tiden din.

To av de mest fremtredende grafiske designverktøyene du kan vurdere, er Mind the Graph og Piktochart. 

Selv om Piktochart er et av de mest populære designverktøyene på markedet, er Mind the Graph et av de beste og rimeligste alternativene til Piktochart. 

Piktochart egner seg utmerket til enkel infografikk, plakater og presentasjoner. Og Mind The Graph, et av de mest populære alternativene til Piktochart, hjelper deg med å lage infografikk og grafiske abstrakter av høy kvalitet, vitenskapelige plakaterog presentasjoner i løpet av noen få minutter.

An infographic tool must be something that fits your exact needs and requirements. So, if you’ve been confused about the tool that you want to go for, then we’ve got you covered.

I denne omfattende guiden gir vi deg en objektiv oversikt over fordeler og ulemper ved Piktochart og Mind the Graph, slik at du kan spare tid, velge det verktøyet du ønsker, og gå videre i hverdagen.

Brukervennlighet - Mind the Graph vs. Piktochart

Brukervennlighet er en av de første faktorene du må ta hensyn til når du skal velge et verktøy, spesielt for grafisk design.

Å lage design fra bunnen av kan nemlig være en overveldende oppgave hvis du ikke har noen profesjonell erfaring med grafisk design.

Uten det rette verktøyet vil det være for krevende å lære seg å lage de første designene. Dette er definitivt ikke noe du ønsker for deg og teamet ditt.

Som designer kan det være tidkrevende å sette seg inn i et nytt verktøy. Derfor ser de fleste markedsførere og designere på brukervennlighet som en av de viktigste egenskapene ved et grafisk designverktøy, og det bør du også gjøre.

Piktochart

Piktochart scorer høyt på brukervennlighet. Det være seg infografikk, plakater, grafikk, rapporter eller presentasjoner.

Du får et bredt utvalg av maler å velge mellom. Dette gjør det enkelt for deg å velge en mal og tilpasse den basert på dine egne design. 

Piktochart gir deg et gratis bibliotek fullt av ikoner, illustrasjoner og bilder. Du kan bare søke etter de du ønsker å legge til, så er designet ditt klart.

Det blir litt vanskelig når du ønsker å starte et design fra bunnen av i stedet for å bruke de ferdige malene.

Det kan være lurt å velge dette alternativet hvis du har et bestemt design i tankene. Eller hvis du ønsker et design som er svært personlig tilpasset bedriftens behov.

Anta for eksempel at du vil lage en tilpasset mal for all grafikken i sosiale medier, og at du ønsker at den skal være unik og tilpasset merkevaren din. Da er det ikke sikkert at en ferdig mal er det beste alternativet.

I slike tilfeller kan det virke overveldende å starte fra bunnen av med Piktochart. Du vil sannsynligvis lete etter gratis alternativer til Piktochart som er enkle å forstå og bruke.

Mind the Graph

Når vi snakker om det beste alternativet til Piktochart, som er Mind the Graph, kan vi enkelt si at det er mindre overveldende og enklere å bruke. 

Mind the Graph er et ganske enkelt og intuitivt verktøy å jobbe med. Det har noen veldig enkle, men likevel kraftige designalternativer som gjør at du blir ferdig med designene dine på noen få minutter.

Læringskurven med Mind the Graph er definitivt lav, ettersom verktøyet legger vekt på å hjelpe deg intuitivt gjennom hele designprosessen. 

Brukervennligheten gjelder også når du starter et design fra bunnen av. Verktøyet guider deg gjennom alle trinnene ved hjelp av verktøytips som gir deg nøyaktig informasjon om de neste trinnene. 

I stedet for en overveldende gjennomgang av verktøyet i starten, vil verktøytipsene dukke opp hver gang du begynner å bruke en ny funksjon i designet.

Designalternativene er også ganske selvforklarende, og du slipper å lete etter svar og lure på hva disse designfunksjonene betyr.

Det er også ganske enkelt å tilpasse designene dine basert på dine behov og merkevarebygging når du velger et gratis Piktochart-alternativ som Mind the Graph.

Dommen

For å oppsummere scorer Mind the Graph definitivt høyt når det gjelder verktøyets brukervennlighet. Men vi må si at Piktochart ikke er langt bak også, og du vil få taket på det når du begynner å bruke det en stund.

Unikhet - Mind the Graph vs. Piktochart

Nå lurer du kanskje på hva som er så unikt med Piktochart og Mind the Graph. Hva gjør dem unike, og på hvilken måte kan de hjelpe deg med å nå dine mål? Begge designverktøyene er unike på hver sin måte. La oss se nærmere på hvert av dem.

Både Piktochart og Mind the Graph har noen utmerkede funksjoner til felles, for eksempel et stort bibliotek med maler å velge mellom, et visuelt lerret som er enkelt å dra og slippe, flotte designkomponenter og flere størrelsesalternativer.

Piktochart

Det unike med Piktochart er funksjonen for datavisualisering. Verktøyet lar deg lage visuelle illustrasjoner av dataene dine i form av diagrammer og grafer. Du kan koble sammen dataene dine med Excel eller Google Sheets, og verktøyet hjelper deg med å lage datavisualiseringer.

En annen unik egenskap ved Piktochart er at du kan tilpasse designene dine til merkevarens farger. Du kan for eksempel laste opp merkevarelogoen din, og verktøyet tar i bruk logoens farger i designet, enten det er en pitch deck eller en presentasjon.

Mind the Graph

Mind the Graph, som er et av de beste alternativene til Piktochart, er også unik på sin egen måte. En av de mest slående funksjonene i Mind the Graph er illustrasjonene som kan bestilles på forespørsel.

Ja, du hørte riktig! Hvis du er på utkikk etter en spesifikk illustrasjon til designene dine, enten det er et ikon eller et bilde, kan du ganske enkelt be om illustrasjonen. Så sørger folkene bak Mind the Graph for at den blir designet for deg.

En annen faktor som gjør at MidnTheGraph skiller seg ut, er det enorme biblioteket med vitenskapelige illustrasjoner.

Du får tilgang til 40 000 nøyaktige vitenskapelige illustrasjoner som du kan bruke til vitenskapelige plakater, presentasjoner, grafiske sammendrag og mye mer.

Det er svært vanskelig å finne vitenskapelige illustrasjoner og grafikk, og med Mind the Graph får brukerne tilgang til stort sett alle vitenskapelige illustrasjoner, eller de kan benytte seg av muligheten til å bestille illustrasjoner på forespørsel.

Dommen

Når det gjelder unikhet, vinner Mind the Graph igjen over Piktochart. On-demand-illustrasjonene og det vitenskapelige biblioteket gjør det vanskelig å overse dette flotte gratisalternativet til Piktochart.

Funksjoner - Mind the Graph vs. Piktochart

Funksjoner er selvfølgelig noe av det aller viktigste å ta hensyn til i et designverktøy. Uten de riktige funksjonene vil du ikke kunne lage design etter dine behov, uavhengig av andre faktorer.

Our in-depth research reveals that both Piktochart and Mind the Graph have some amazing and exciting features that will make your design process a delight rather than a drag. Let’s discuss the features of both these tools in-depth.

Piktochart

Piktochart har utmerkede funksjoner som dekker designbehovene i ulike bransjer som HR, markedsføring, finans og helsevesen. 

Maler

The wide variety of pre-made templates are what make Piktochart one of the most popular design tool options. As soon as you sign up for the tool, you’ll get ready to use templates for the following types of designs:

 • Infografikk
 • Presentasjoner
 • Plakater
 • Rapporter
 • Flygeblad
 • Grafikk for sosiale medier

Når du velger et av disse designene, får du et bredt utvalg av maler å velge mellom. Du kan ganske enkelt velge et tema og begynne å redigere det basert på dine behov.

Merkevarebygging

Som tidligere nevnt er en av de mest attraktive funksjonene i Piktochart muligheten til å tilpasse designene dine til merkevarefargene dine i løpet av sekunder. 

Du kan enkelt laste opp merkevarelogoen din og dra og slippe den på designet. Basert på logoen din kan du umiddelbart endre designets skrifttyper og farger.

Dette gjør at du slipper å velge merkevarefarger i verktøyet og deretter manuelt endre fargene på designene dine basert på merkevarens fargepalett.

Prosessen kan bli spesielt kjedelig når du bruker en ferdiglaget mal som har 4-5 farger som du ønsker å bytte ut.

Etter dette vil den tilpassede fargepaletten og skrifttypene alltid være tilgjengelige når du skal redigere designene dine. Denne funksjonen er svært nyttig for designere som arbeider med flere varemerkelogoer, eller for markedsførere som arbeider med flere varemerker.

Datavisualisering

Datavisualisering er en annen kul funksjon i Piktochart som hjelper deg med å laste opp data til verktøyet og lage tilpassede visualiseringer basert på disse dataene. 

Når du arbeider med HR-teknologi eller finansbransjen, der datavisualisering er ekstremt viktig, kan mye av tiden din gå med til å laste opp data og lage analytiske dashbord og tilpasset grafikk.

Et verktøy som Piktochart redder dagen.

Piktochart lar deg laste opp rådata fra Excel eller Google Sheets.

Du kan koble dataene dine til Piktochart, og verktøyet vil komme opp med ulike typer visualiseringer som kakediagrammer, søylediagrammer, spredningsdiagrammer og lignende illustrasjoner. 

Med Piktochart kan du til og med bruke dynamiske data.

Bransjer

Piktochart henvender seg til fagfolk fra ulike bransjer og hjelper oss med design for hver av disse bransjene. Verktøyet har løsninger som passer for fagfolk innen økonomi, helsevesen, personal og markedsføring.

Piktochart har vært det foretrukne verktøyet for tusenvis av fagfolk i disse bransjene og har gitt dem gode resultater.

Mind the Graph

Mind the Graph gir Piktochart tøff konkurranse når det gjelder funksjoner. Det har noen virkelig fantastiske, unike funksjoner som du må se opp for.

Maler

Mind the Graph har et stort bibliotek med ferdige maler å velge mellom. Med et enkelt søk vil du bli overrasket over hvor mange maler som er tilgjengelige for designene dine. Du trenger altså ikke nødvendigvis å starte med blanke ark - det gjør det hele mye enklere.

Med Mind the Graph får du maler for følgende typer design:

 • Infografikk
 • Plakater
 • Presentasjoner
 • Grafiske sammendrag

I tillegg til disse alternativene kan du også ta utgangspunkt i en tilpasset designmal med den størrelsen du ønsker. Du får også noen nyttige maler for figurer, bilder, tidslinjer, sykluser og prosesser.

Verdens største bibliotek med vitenskapelig nøyaktige illustrasjoner

Hvis du jobber med å designe vitenskapelig infografikk, plakater eller presentasjoner, vet du at det er vanskelig å finne gode, opphavsrettsfrie illustrasjoner på nettet.

Du kan bruke timevis på å finne gode illustrasjoner som du kan legge til i de vitenskapelige designene dine.

Her kommer Mind the Graph deg til unnsetning med et galleri med hele 40 000 vitenskapelige illustrasjoner. Det er faktisk et av de største bibliotekene med vitenskapelig nøyaktige illustrasjoner.

Så du vil sannsynligvis finne alle illustrasjonene du leter etter i MidnTheGraph.

En annen flott funksjon her er muligheten til å tilpasse disse illustrasjonene.

Liker du ikke fargen på illustrasjonen du valgte? Da er det bare å velge en annen versjon av illustrasjonen som du liker bedre.

Illustrasjoner på bestilling

Det som gjør Mind the Graph til et av de beste alternativene til Piktochart, er som nevnt funksjonen for on-demand-illustrasjoner.

Denne typen on-demand-støtte er sjelden å finne i de fleste av de beste grafiske designverktøyene på markedet.

Selv om vi er ganske sikre på at Mind the Graphs enorme bibliotek med 40 000 illustrasjoner vil dekke designbehovene dine, kan det likevel hende at du har behov for noen nye illustrasjoner som du ønsker å legge til i designene dine.

I slike situasjoner er det bare å gi Mind the Graphs support beskjed om hvilke illustrasjoner du trenger, så skreddersyr de dem for deg!

Eksklusivt innhold for vitenskapelige miljøer

Brukerne av Mind the Graph består i stor grad av forskere, vitenskapsmenn og doktorgradsstudenter. Dette skyldes det eksklusive vitenskapelige innholdet som Mind the Graph tilbyr deg.

Enten du er en forsker som sliter med å finne design til de grafiske sammendragene til forskningsrapportene dine, eller en helsearbeider som har gitt opp å finne de riktige illustrasjonene til den neste store presentasjonen, er Mind the Graph akkurat det verktøyet du har lett etter.

Fullstendige forfatterrettigheter med Premium-versjonen

Hovedproblemet med nisjedesign og -illustrasjoner er at de er opphavsrettslig beskyttet. Det er altså ikke så enkelt som å bruke Google til å finne illustrasjoner til designene dine og bruke dem uten videre.

Mind the Graph gir deg opphavsrett til alle illustrasjoner og eksklusive design som er tilgjengelige i verktøyet. Dette er en del av verktøyets premiumfunksjon. 

Du får Creative Commons-lisenser for kreasjonene dine, og du kan til og med overføre forfatterrettighetene til tredjeparts utgivere uten å konsultere Mind the Graph på forhånd.

Dommen

Som avslutning på denne delen kan vi si at Mind the Graph har noen ganske gode funksjoner som ikke finnes andre steder. Funksjonene i Piktochart er imidlertid flere, og de overgår våre forventninger.

Prissetting - Mind the Graph vs. Piktochart

Prisen er en annen svært viktig faktor når du skal velge designverktøy. Spesielt hvis du er på utkikk etter et designverktøy du kan bruke til gjentatte prosjekter, trenger du et verktøy som er rimelig og som passer inn i budsjettet ditt. 

Hvis du har lett etter Piktochart-alternativer som er gratis eller rimeligere, vil Mind the Graph være det beste alternativet. La oss se på de forskjellige prisplanene for begge disse designverktøyene.

Piktochart

Piktochart har både en gratisversjon og betalte versjoner fra $0 til $99 per måned. 

Gratis

Piktocharts gratisabonnement gir deg 5 bilder hver måned og tilgang til hele malbiblioteket deres. Den tilbyr også lagring og bildeeksport, men designene dine vil ha Piktocharts vannmerke.

Proff

Pro-versjonen av Piktochart kan være den beste for enkeltpersoner med en pris på $29 hver måned. Du får ubegrenset med bilder, ekstra lagringsplass, muligheten til å lage egne fargevalg og laste opp egne fonter, og du slipper å bekymre deg for Piktocharts vannmerke.

Team

Hvis du er et team på færre enn 5 personer, bør du velge denne planen som starter på 99$ per måned. Du får alle Pro-planens funksjoner i tillegg til funksjoner som gjør det enkelt å samarbeide med teamet ditt om flere prosjekter.

Tilpasset

Hvis dere er et team på mer enn 5 personer, kan det være lurt å kontakte Piktochart og få en tilpasset prisplan for deres behov.

Utdanning/ideell virksomhet

Piktochart har også spesifikke abonnementer for utdanningsinstitusjoner og ideelle organisasjoner. Begge disse kommer med en Pro-plan til $39.99 i måneden og en Team-plan til $199.95 i måneden.

Mind the Graph

Mind the Graph har både en gratisversjon og betalte versjoner fra $0 til $59 per måned.

Nybegynner/gratis

Begynnerversjonen av gratisversjonen av Mind the Graph har funksjoner som ligner på gratisversjonen av Piktochart. Du får opptil 4 bilder, 1 redigerbar figur og 1 ekstern filopplasting. 

Visualiseringer som er laget med gratisversjonen av Mind the Graph, vil være utstyrt med vannmerke. Mind the Graph er et av de beste gratisalternativene til Piktochart.

Junior

Juniorplanen til Mind the Graph er et av de mest budsjettvennlige designverktøyene på markedet. 

Du får 10 illustrasjoner og eksklusiv tilgang til deres enorme illustrasjonsbibliotek til en pris på bare $5 i måneden, noe som er en ganske rimelig pris. I tillegg får du en gratis on-demand-illustrasjon hver måned.

Og det er derfor Mind the Graph er et av de mest etterspurte Piktochart-alternativene på markedet.

Senior

Mind the Graphs seniorabonnement koster $9 i måneden, og med denne versjonen får du ubegrenset med bilder, redigerbare figurer og selvfølgelig tilgang til illustrasjonsbiblioteket. Du får også 5 on-demand-illustrasjoner hver måned med Senior-abonnementet. 

Med Senior-abonnementet får du ekstra fordeler som forespørsler om nye malstiler, tips og støtte fra Mind the Graphs design- og infografikkteam og prioritert kundestøtte.

ProTeams

For 10 samtidige brukere kan du velge Mind the Graphs ProTeam-abonnement. Du får alle funksjonene fra Senior-abonnementet i tillegg til 50 on-demand illustrasjonsforespørsler hver måned. Du får også muligheten til å samarbeide med teamet ditt og eksklusiv tilgang til Mind the Graphs designteam.

Dommen

For å oppsummere kan vi si at Mind the Graph er den klare vinneren når det gjelder pris. Du får tilgang til eksklusive ikoner, illustrasjoner og bilder og opptil 10 tilpassede bilder uten vannmerke til en fantastisk pris på $9 i måneden.

Så vi kan trygt si at hvis du har vært på utkikk etter rimeligere alternativer til Piktochart, er Mind the Graph det beste designverktøyet for deg.

Fordeler og ulemper

Nå som vi har diskutert i detalj hvordan Piktochart og Mind the Graph-verktøyene skiller seg fra hverandre når det gjelder funksjoner, unikhet, brukervennlighet og priser, kan vi oppsummere det hele i denne delen om fordeler og ulemper.

Her har vi objektivt fordelt fordeler og ulemper ved begge disse verktøyene basert på omfattende forskning for å gjøre det enklere for deg.

Fordeler og ulemper med Mind the Graph

Fordeler

 1. Mind the Graph scorer høyt på brukervennlighet. Verktøyet er ekstremt intuitivt, og du trenger ikke ekstra tid for å finne ut hvordan du arbeider med dette verktøyet. Enkle verktøytips som guider deg gjennom designprosessen og muligheten til å dra og slippe illustrasjoner etter eget valg, gjør det til et enkelt valg.
 2. Mind the Graph har verdens største bibliotek med vitenskapelig nøyaktige illustrasjoner - noe som er sjeldent å finne. Du får tilgang til alt det eksklusive innholdet til priser helt ned til $5 i måneden.
 3. Illustrasjonsfunksjonen på forespørsel kan være en av de viktigste grunnene til å velge dette Piktochart-alternativet. Selv om det enorme illustrasjonsbiblioteket deres vil være tilstrekkelig for dine designbehov, kan du be om gratis illustrasjoner fra Mind the Graph-teamet hvis du trenger noe spesifikt til designene dine.
 4. Mind the Graph har til å begynne med et stort utvalg av maler, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å lage et komplekst design fra begynnelsen. Du kan bruke de ferdiglagde malene deres og få designet ferdig i løpet av få minutter.
 5. Med premiumversjonen av Mind the Graph får du eksklusiv tilgang til designteamet og premiumsupport, noe som er en fin funksjon å ha.
 6. En annen bemerkelsesverdig faktor som er høydepunktet med Mind the Graph, er at den er rimelig. Enten du er en privatperson eller en organisasjon som ønsker å samarbeide med teamet ditt, er Mind the Graph ekstremt budsjettvennlig i forhold til alle de fantastiske funksjonene den tilbyr.

Ulemper

 1. En av ulempene med Mind the Graph er at den ikke har noen datavisualiseringsfunksjon. Du kan lage diagrammer og grafer ved å legge til data manuelt. Men du kan ikke koble verktøyet til Excel eller Google-regneark. Hvis du er en enkeltperson eller et team som trenger et verktøy som automatisk konverterer dataene dine til visualiseringer, er det ikke sikkert at Mind the Graph er det rette valget for deg.
 2. En annen ulempe med Mind the Graph er at det ikke gir deg muligheten til å lage dine egne fargevalg og laste opp skriftene dine og bruke dem til alle designene.

Fordeler og ulemper med Piktochart

Fordeler

 1. En av de største fordelene med Piktochart er det store biblioteket med maler for ulike typer design som plakater, infografikk, grafikk til sosiale medier og mye mer. Det er ganske enkelt å komme i gang med designene dine når du bruker disse malene.
 2. Piktochart tilbyr datavisualisering som lar deg koble til et Excel- eller Google-regneark for å laste opp dataene dine. Verktøyet genererer automatisk diagrammer og grafer som er tilpasset dataene dine - noe som gjør Piktochart til et av de beste valgene for fagfolk som arbeider med data.
 3. Merkevarebygging med Piktochart er ganske enkelt. Du kan laste opp merkevarelogoen din, og verktøyet registrerer merkevarens farger og fonter for alle fremtidige design.
 4. Med Piktochart er det svært enkelt å samarbeide med teamene dine og få designet ferdig på kort tid.
 5. Piktochart henvender seg til fagfolk i ulike bransjer som helsevesen, markedsføring, finans og HR. De har også prisplaner for utdanningsinstitusjoner og ideelle organisasjoner.

Ulemper

 1. For nybegynnere kan Piktochart ha en bratt læringskurve på grunn av det overveldende antallet alternativer som er tilgjengelige i verktøyet. Å designe tilpasset grafikk fra bunnen av kan virke vanskelig til å begynne med, men det er lett å få taket på det når du begynner å bruke verktøyet oftere.
 1. Selv om Piktochart har et stort bibliotek med illustrasjoner, er det ikke mulig å be om illustrasjoner som ikke finnes i biblioteket.
 1. Prisen på Piktochart ligger i det øvre prissjiktet. Hvis du er en privatperson eller en nystartet bedrift som ønsker å publisere mer infografikk, kan det hende du leter etter noen gratis og rimeligere alternativer til Piktochart.

Konklusjon

Der har du det - en omfattende gjennomgang av designverktøyene Piktochart og Mind the Graph. Vi har sørget for at sammenligningen er så objektiv og autentisk som mulig, slik at du får en 360-graders oversikt over fordeler og ulemper ved begge disse utmerkede verktøyene.

If you’re looking for a design tool that is one the best, no-brainer Piktochart alternatives, then you must opt for Mind the Graph. Mind the Graph is trusted by researchers and academics from the top 100+ academic, educational, and industrial institutions.

Pro-versjonen av Mind the Graph starter på $5 i måneden, noe som i stor grad er rimelig sammenlignet med Piktochart som starter på $29 i måneden.

Med Mind the Graph får du tilgang til eksklusivt vitenskapelig innhold som er svært sjelden å finne på internett. Du bør absolutt prøve Mind the Graphs gratisversjon for å finne ut om verktøyet fungerer for dine behov og designmål.

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler