Visuellt material som infografik och presentationer är ett utmärkt verktyg för innehållsmarknadsföring. Men de är kanske inte de enklaste att designa och skapa om du inte har tillgång till rätt verktyg.

Det finns många populära verktyg för grafisk design på marknaden. Därför kan det bli överväldigande att välja en och hålla fast vid den. Du vill inte prova alla verktyg och slösa bort din tid.

Två av de mest framträdande verktygen för grafisk design som du kanske funderar på är Mind the Graph och Piktochart. 

Medan Piktochart är ett av de mest populära designverktygen där ute, är Mind the Graph ett av de bästa, mer prisvärda Piktochart-alternativen. 

Piktochart är perfekt för enkel infografik, affischer och presentationer. Och Mind The Graph, ett av de mest populära alternativen till Piktochart, hjälper dig att skapa högkvalitativ designinfografik, grafiska abstraktioner, vetenskapliga affischeroch presentationer med enkelhet inom några minuter.

Ett infografiskt verktyg måste vara något som passar dina exakta behov och krav. Så om du har varit förvirrad över vilket verktyg du vill välja, så har vi täckt dig.

I denna omfattande guide går vi objektivt igenom för- och nackdelarna med Piktochart och Mind the Graph, så att du kan spara tid, välja rätt verktyg för ditt val och gå vidare med din dag.

Användbarhet - Mind the Graph vs. Piktochart

Användbarhet är en av de första faktorerna du måste tänka på när du väljer ett verktyg, särskilt för grafisk design.

Att skapa design från grunden kan nämligen vara en överväldigande uppgift om du inte har någon yrkeserfarenhet av grafisk design.

Utan rätt verktyg skulle inlärningskurvan för att skapa de första få designerna vara för hög. Det är definitivt inte något du vill ha för dig och ditt team.

Om du är designer kan det vara tidskrävande att vänja sig vid ett nytt verktyg. Därför ser de flesta marknadsförare och designers användbarhet som en av de viktigaste funktionerna i ett grafiskt designverktyg, och det borde du också göra.

Piktochart

Piktochart får höga poäng när det gäller användbarhet. Oavsett om det gäller infografik, affischer, grafik, rapporter eller presentationer.

Du får ett brett utbud av mallar att välja mellan. Detta gör det enkelt för dig att välja en mall och justera den baserat på dina mönster. 

Piktochart ger dig ett gratis bibliotek fullt av ikoner, illustrationer och bilder. Så du kan söka efter de du vill lägga till, och din design kommer att vara klar.

Saker blir lite svåra när du vill starta någon design från grunden istället för att gå med de färdiga mallarna.

Du kanske vill välja det här alternativet om du har en specifik design i åtanke. Eller om du vill ha design som är extremt personlig för att passa dina affärskrav.

Anta till exempel att du vill skapa en anpassad mall för all din grafik på sociala medier och vill att den ska vara unik och anpassad till ditt varumärke. Då kanske det inte är det bästa alternativet att gå med en förgjord mall.

I sådana fall kan Piktochart verka överväldigande att börja från grunden. Du kommer förmodligen att leta efter några gratis alternativ till Piktochart som är lätta att förstå och använda.

Mind the Graph

När vi talar om det bästa alternativet till Piktochart, som är Mind the Graph, kan vi lätt säga att det är mindre överväldigande och lättare att använda. 

Mind the Graph är ett ganska enkelt och intuitivt verktyg att arbeta med. Det har några riktigt enkla men kraftfulla designalternativ som hjälper dig att bli klar med dina mönster på några minuter.

Inlärningskurvan med Mind the Graph är definitivt låg eftersom verktyget gör det till en poäng att hjälpa dig att intuitivt gå igenom hela designprocessen. 

Den enkla användarvänligheten gäller även när du startar en design från grunden. Verktyget guidar dig genom alla steg med hjälp av verktygstips som exakt talar om för dig vad nästa steg är. 

Istället för en överväldigande genomgång av verktyget i början, kommer verktygstipsen att dyka upp när du börjar använda en ny funktion för din design.

Designalternativen är också ganska självförklarande, och du kommer inte att behöva leta efter svar och undra vad dessa designfunktioner betyder.

Att anpassa dina mönster baserat på dina krav och varumärke är också ganska enkelt när du väljer ett gratis Piktochart-alternativ som Mind the Graph.

Dom

Sammanfattningsvis får Mind the Graph definitivt höga poäng när det gäller verktygets användbarhet. Men vi måste säga att Piktochart inte är långt efter också, och du kommer att få tag på det när du börjar använda det ett tag.

Unikhet - Mind the Graph vs. Piktochart

Nu kanske du undrar vad som är så unikt med Piktochart och Mind the Graph. Vad gör dem unika, och på vilket sätt kan det hjälpa dig med dina mål? Båda designverktygen är unika på sitt eget sätt. Låt oss diskutera var och en av dem i detalj.

Både Piktochart och Mind the Graph har några utmärkta funktioner, t.ex. ett stort bibliotek med mallar att välja mellan, en enkel drag-and-drop visuell canvas, bra designkomponenter och flera storleksalternativ.

Piktochart

Det som gör Piktochart unikt är dess datavisualiseringsfunktion. Med verktyget kan du skapa visuella illustrationer av dina data i form av diagram och grafer. Du kan koppla ihop dina data med Excel eller Google Sheets, så hjälper verktyget dig att skapa datavisualiseringar.

En annan unik egenskap hos Piktochart är att du kan anpassa dina designer så att de passar ditt varumärkes färger. Du kan till exempel ladda upp ditt varumärkes logotyp, och verktyget kommer att anta färgerna i din logotyp för din design, vare sig det är ett pitch deck eller en presentation.

Mind the Graph

Ett av de bästa Piktochart-alternativen, Mind the Graph, är också unikt på sitt eget sätt. En av de mest slående funktionerna i Mind the Graph är illustrationerna på begäran.

Ja, du hörde rätt! Om du letar efter en specifik illustration för dina designer, vare sig det är en ikon eller en bild, kan du helt enkelt begära illustrationen. Och människorna bakom Mind the Graph kommer att få den utformad åt dig.

En annan faktor som gör att MidnTheGraph sticker ut är dess enorma bibliotek med vetenskapliga illustrationer.

Du får tillgång till 40 000 exakta vetenskapliga illustrationer som du kan använda för vetenskapliga affischer, presentationer, grafiska sammanfattningar och mycket mer.

Vetenskapliga illustrationer och grafik är extremt svåra att hitta, och med Mind the Graph får användarna tillgång till i stort sett alla vetenskapliga illustrationer eller använder alternativet on-demand illustration.

Dom

När det gäller unikhet vinner Mind the Graph återigen över Piktochart. On demand-illustrationerna och det vetenskapliga biblioteket gör det svårt att förbise detta fantastiska gratisalternativ till Piktochart.

Funktioner - Mind the Graph vs. Piktochart

Funktioner är naturligtvis en av de viktigaste sakerna att tänka på i ett designverktyg. Utan rätt funktioner skulle du inte kunna skapa design enligt dina behov, oavsett andra faktorer.

Vår djupgående forskning visar att både Piktochart och Mind the Graph har några fantastiska och spännande funktioner som gör din designprocess till en glädje snarare än ett drag. Låt oss diskutera funktionerna i båda dessa verktyg på djupet.

Piktochart

Piktochart har några utmärkta funktioner som tillgodoser designbehov från olika branscher som Human Resources, Marketing, Finance och Healthcare. 

Templates

Det stora utbudet av färdiga mallar gör Piktochart till ett av de mest populära alternativen för designverktyg. Så snart du registrerar dig för verktyget kommer du att vara redo att använda mallar för följande typer av mönster:

 • Infografik
 • Presentationer
 • Affischer
 • Rapporter
 • Flygblad
 • Grafik för sociala medier

När du väljer en av dessa mönster får du ett brett utbud av mallar att välja mellan. Du kan helt enkelt välja ett tema och börja redigera det baserat på dina krav.

Varumärkesprofilering

Som diskuterats tidigare är en av de mest önskvärda funktionerna i Piktochart möjligheten att anpassa dina mönster för dina varumärkesfärger inom några sekunder. 

Du kan enkelt ladda upp din varumärkeslogotyp och dra och släppa den på din design. Baserat på din logotyp kan du omedelbart ändra typsnitt och färger i din design.

Det innebär att du slipper välja varumärkets färger i verktyget och sedan manuellt ändra färgerna i dina designer baserat på varumärkets färgpalett.

Processen kan bli särskilt omständlig om du använder en färdig mall som har 4-5 färger som du vill byta ut.

Efter detta kommer din anpassade färgpalett och teckensnitt alltid att vara tillgängliga för dig att redigera dina mönster. Denna funktion är mycket användbar för designers som arbetar med flera varumärkeslogotyper eller för marknadsförare som arbetar med flera varumärken.

Visualisering av data

Datavisualisering är en annan cool funktion i Piktochart som hjälper dig att ladda upp data till verktyget och skapa anpassade visualiseringar baserade på dessa data. 

När du arbetar med HR-teknik eller finansbranschen, där datavisualiseringar är extremt viktiga, kan mycket av din tid gå åt till att ladda upp data och skapa analytiska instrumentpaneler och anpassad grafik.

Ett verktyg som Piktochart kommer att rädda din dag.

Med Piktochart kan du ladda upp rådata från Excel eller Google Sheets.

Du kan ansluta dina data till Piktochart, och verktyget kommer att komma med olika typer av visualiseringar som cirkeldiagram, stapeldiagram, spridningsdiagram och liknande fler illustrationer. 

Med Piktochart kan du även använda dynamiska data.

Industrier

Piktochart vänder sig till yrkesverksamma inom olika branscher och hjälper oss med design för var och en av dessa branscher. Verktyget har lösningar som är lämpliga för yrkesverksamma inom finans, hälsovård, personal och marknadsföring.

Piktochart har varit verktyget för tusentals yrkesverksamma inom dessa branscher och har gett dem fantastiska resultat.

Mind the Graph

Mind the Graph ger Piktochart hård konkurrens när det gäller funktioner. Den har några riktigt fantastiska, unika funktioner som du måste se upp för.

Templates

Mind the Graph har ett stort bibliotek med färdiga mallar att välja mellan. Med en enkel sökning kommer du att bli förvånad över hur många mallar som finns tillgängliga för dina designer. Så du behöver inte nödvändigtvis börja från en tom duk - detta gör saker mycket enklare.

Med Mind the Graph får du mallar för följande typer av mönster:

 • Infografik
 • Affischer
 • Presentationer
 • Grafiska sammanfattningar

Förutom dessa alternativ kan du också utgå från en anpassad designmall med den storlek du önskar. Du får också några användbara mallar för figurer, bilder, tidslinjer, cykler och processer.

Världens största bibliotek med vetenskapligt korrekta illustrationer

Om du arbetar med att utforma vetenskaplig infografik, affischer eller presentationer vet du att det är svårt att hitta bra illustrationer på nätet som är upphovsrättsfria.

Det kan ta timmar att hitta bra illustrationer att lägga till dina vetenskapliga mönster.

Mind the Graph kommer till din räddning här eftersom det kommer med ett galleri med hela 40 000 vetenskapliga illustrationer. Faktum är att det är ett av de största biblioteken med vetenskapligt korrekta illustrationer.

Så du kommer med största sannolikhet att hitta alla illustrationer som du letar efter inom MidnTheGraph.

En annan bra funktion här är möjligheten att anpassa dessa illustrationer.

Gillar du inte färgen på den illustration som du valde? Coolt, välj bara någon annan version av illustrationen som du gillar bättre.

Illustrationer på begäran

Som tidigare nämnts är det funktionen för illustrationer på begäran som gör Mind the Graph till ett av de bästa alternativen till Piktochart.

Denna typ av on-demand support är en sällsynt funktion att hitta i de flesta av de bästa grafiska designverktygen som finns på marknaden.

Även om vi är ganska säkra på att Mind the Graph:s massiva bibliotek med 40 000 illustrationer kommer att räcka för dina designbehov, kanske du fortfarande känner att du behöver några nya illustrationer som du vill lägga till i dina designer.

I sådana situationer är allt du behöver göra att låta Mind the Graph-supporten veta vilka illustrationer du exakt behöver, så skräddarsyr de dem åt dig!

Exklusivt innehåll för forskarvärlden

Mind the Graph-användarna består till stor del av forskare, vetenskapsmän och doktorander. Detta beror på det exklusiva vetenskapliga innehåll som Mind the Graph erbjuder dig.

Oavsett om du är en forskare som kämpar med att utforma grafiska sammanfattningar till din forskningsrapport, eller en vårdpersonal som har gett upp hoppet om att hitta rätt illustrationer till din nästa stora presentation, är Mind the Graph exakt det verktyg du har letat efter.

Fullständiga upphovsrättigheter med Premium-version

Det största problemet med nischdesigner och illustrationer är att de är upphovsrättsskyddade. Så det är inte så enkelt som att använda Google för att hitta illustrationer för dina mönster och använda dem utan eftertanke.

Mind the Graph ger dig upphovsrätt till alla illustrationer och exklusiva designer som finns tillgängliga i verktyget. Detta ingår i verktygets premiumfunktion. 

Du får Creative Commons-licenser för dina verk, och du kan även överföra upphovsrätten till tredjepartsförlag utan föregående samråd med Mind the Graph.

Dom

Som avslutning på detta avsnitt kan vi säga att Mind the Graph har några ganska bra funktioner som inte går att hitta någon annanstans. Piktocharts funktioner är dock fler till antalet och de överträffar våra förväntningar.

Prissättning - Mind the Graph vs. Piktochart

Priset är en annan mycket viktig faktor när det gäller att välja designverktyg. Särskilt om du letar efter ett designverktyg att arbeta med för återkommande projekt behöver du ett verktyg som är prisvärt och passar i din budget. 

Om du har letat efter Piktochart-alternativ som är gratis eller billigare, skulle Mind the Graph vara din bästa insats. Låt oss titta på de olika prissättningsplanerna för båda dessa designverktyg.

Piktochart

Piktochart har en gratisversion samt betalversioner som börjar från $0, allt från $99 per månad. 

Gratis

Piktocharts gratisplan ger dig 5 bilder varje månad tillsammans med tillgång till hela deras mallbibliotek. Den erbjuder också lagring och bildexport, men dina designer kommer att ha Piktocharts vattenstämpel.

Proffs

Pro-versionen av Piktochart kan vara den bästa för individer med ett pris på $29 varje månad. Du får obegränsade bilder, extra lagringsutrymme, möjlighet att skapa dina färgscheman och ladda upp dina teckensnitt, och du behöver inte oroa dig för Piktocharts vattenstämpel.

Team

Om du är ett team på färre än 5 personer bör du välja den här planen som börjar på 99$ per månad. Du får alla Pro-planens funktioner tillsammans med funktioner för att enkelt samarbeta med ditt team på flera projekt.

Anpassad

Om du är ett team med fler än 5 medlemmar kanske du vill kontakta personerna på Piktochart och få en anpassad prissatt plan för dina krav.

Utbildning/icke vinstdrivande

Piktochart har också specifika planer för utbildnings- och ideella organisationer. Båda dessa kommer med en Pro-plan på $39.99 per månad och en Team-plan på $199.95 per månad.

Mind the Graph

Mind the Graph har en gratisversion samt betalversioner som börjar från $0 och sträcker sig till $59 per månad.

Nybörjare/gratis

Nybörjaren i gratisversionen av Mind the Graph har funktioner som liknar gratisversionen av Piktochart. Du får upp till 4 bilder, 1 redigerbar figur och 1 extern filuppladdning. 

Visuella bilder som skapats med hjälp av gratisversionen av Mind the Graph kommer att bestå av deras vattenstämpel. Mind the Graph är ett av de bästa gratisalternativen till Piktochart.

Junior

Juniorplanen på Mind the Graph är ett av de mest budgetvänliga alternativen för designverktyg som finns på marknaden. 

Du får 10 illustrationer och exklusiv tillgång till deras massiva illustrationsbibliotek till ett pris av bara $5 per månad, vilket är ett ganska överkomligt pris. Dessutom får du också en gratis on-demand-illustration varje månad.

Och det är därför Mind the Graph är ett av de mest eftertraktade Piktochart-alternativen som finns på marknaden.

Senior

Mind the Graph:s seniorplan kostar $9 per månad, och med denna version får du obegränsat med bilder, redigerbara figurer och, naturligtvis, tillgång till deras illustrationsbibliotek. Du får också 5 on-demand-illustrationer varje månad med Senior-planen. 

Med Senior-planen får du extra förmåner som önskemål om nya mallstilar, tips och support från Mind the Graph:s design- och infografikteam och prioriterad kundsupport.

ProTeams

För 10 samtidiga användare kan du välja Mind the Graph:s ProTeam-plan. Du får alla funktioner från Senior-planen tillsammans med 50 on-demand illustrationsförfrågningar varje månad. Du får också möjlighet att samarbeta med ditt team och exklusiv tillgång till Mind the Graph:s designteam.

Dom

Sammanfattningsvis kan vi säga att Mind the Graph är den tydliga vinnaren när det gäller överkomliga priser. Du får tillgång till exklusiva ikoner, illustrationer och bilder och upp till 10 anpassade bilder utan vattenstämpel till ett fantastiskt pris på $9 per månad.

Så vi kan med säkerhet säga att om du har letat efter mer prisvärda alternativ till Piktochart, så skulle Mind the Graph vara ditt go-to designverktyg.

Fördelar och nackdelar

Nu när vi har diskuterat i detalj hur Piktochart och Mind the Graph-verktyg skiljer sig åt när det gäller funktioner, unikhet, användbarhet och prissättning, kan vi sammanfatta allt i detta för- och nackdelar avsnitt.

För att underlätta för dig har vi objektivt sammanställt för- och nackdelar med båda dessa verktyg baserat på omfattande forskning.

För- och nackdelar med Mind the Graph

Proffs

 1. Mind the Graph får höga poäng när det gäller användbarhet. Verktyget är extremt intuitivt, och du skulle inte behöva någon extra tid för att räkna ut hur man arbetar med det här verktyget. Enkla verktygstips som guidar dig genom designprocessen och alternativ för att dra och släppa illustrationer av ditt val gör det till ett självklart alternativ.
 2. Mind the Graph har världens största bibliotek med vetenskapligt korrekta illustrationer - något som är sällsynt att hitta. Du får tillgång till allt deras exklusiva innehåll till priser så låga som $5 per månad.
 3. Funktionen för illustrationer på begäran kan vara en av de främsta anledningarna till att välja detta Piktochart-alternativ. Även om deras massiva illustrationsbibliotek skulle räcka för dina designbehov, kan du begära gratis illustrationer från Mind the Graph-teamet om du behöver något specifikt för dina mönster.
 4. Mind the Graph har ett stort utbud av mallar, till att börja med, så att du inte behöver gå igenom ångesten att starta en komplex design från början. Du kan använda deras färdiga mallar och få dina mönster färdiga på några minuter.
 5. Med premiumversionen av Mind the Graph får du exklusiv tillgång till deras designteam och premiumsupport, vilket är en trevlig funktion att ha.
 6. En annan anmärkningsvärd faktor som är höjdpunkten i Mind the Graph är dess överkomliga pris. Oavsett om du är en individ eller en organisation som vill samarbeta med ditt team, Mind the Graph är extremt budgetvänlig för alla de fantastiska funktioner den erbjuder.

Cons

 1. En av nackdelarna med Mind the Graph är att den inte har någon funktion för datavisualisering. Du kan skapa diagram och grafer genom att manuellt lägga till data. Men det går inte att koppla verktyget till Excel eller Googles kalkylblad. Om du är en individ eller ett team som behöver ett verktyg som automatiskt omvandlar dina data till visuella bilder, kanske Mind the Graph inte är rätt val för dig.
 2. En annan nackdel med Mind the Graph är att den inte erbjuder dig alternativ för att skapa dina egna färgscheman och ladda upp dina teckensnitt och använda den för alla mönster.

För- och nackdelar med Piktochart

Proffs

 1. En av de största fördelarna med Piktochart är dess breda bibliotek fullt av mallar tillgängliga för olika typer av design som affischer, infografik, grafik för sociala medier och många fler. Att komma igång med din design är ganska enkelt när du använder dessa mallar.
 2. Piktochart erbjuder dig datavisualisering som låter dig ansluta ett Excel- eller Google-kalkylblad för att ladda upp dina data. Verktyget genererar automatiskt diagram och grafer som är anpassade efter dina data - något som gör Piktochart till ett av de bästa valen för yrkesverksamma som hanterar data.
 3. Branding med Piktochart är ganska enkelt. Du kan ladda upp din varumärkeslogotyp, och verktyget kommer att fånga ditt varumärkes färger och teckensnitt för alla dina framtida mönster.
 4. Med Piktochart är det mycket enkelt att samarbeta med dina team och få dina designer färdiga på nolltid.
 5. Piktochart vänder sig till yrkesverksamma inom olika branscher som hälsovård, marknadsföring, finans och HR. De har också prissättningsplaner för utbildnings- och ideella organisationer.

Cons

 1. För en nybörjare som inte är van vid design kan Piktochart ha en brant inlärningskurva på grund av det överväldigande antalet alternativ som finns tillgängliga i verktyget. Att designa anpassad grafik från grunden kan verka svårt till att börja med, men det är lätt att få tag på det när du börjar använda verktyget oftare.
 1. Även om Piktochart består av ett stort bibliotek med illustrationer, finns det inget alternativ att begära illustrationer som inte finns tillgängliga i deras bibliotek.
 1. Priset på Piktochart är mer mot den högre änden. Om du är en privatperson eller ett nystartat företag som vill publicera mer infografik kanske du letar efter några Piktochart-alternativ som är gratis och mer prisvärda.

Slutsats

Där har du det - en omfattande titt på Piktochart och Mind the Graph designverktyg. Vi har sett till att jämförelsen är så objektiv och autentisk som möjligt så att du får en 360-graders bild av för- och nackdelarna med båda dessa utmärkta verktyg.

Om du letar efter ett designverktyg som är ett av de bästa, no-brainer Piktochart-alternativen, måste du välja Mind the Graph. Mind the Graph är betrodd av forskare och akademiker från de 100+ bästa akademiska, utbildnings- och industriella institutionerna.

Pro-versionen av Mind the Graph börjar på $5 en månad vilket är i stort sett överkomligt jämfört med Piktochart som börjar på $29 en månad.

Med Mind the Graph kan du få tillgång till exklusivt vetenskapligt innehåll som är extremt sällsynt på internet. Du bör definitivt prova Mind the Graph:s gratisversion för att säkert veta om verktyget fungerar för dina krav och designmål.

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar