Τα περιοδικά ζητούν όλο και περισσότερο μια γραφική περίληψη για την υποβολή μιας εργασίας. Γιατί όμως αυτό γίνεται τόσο σημαντικό;

Αυτό συμβαίνει, επειδή οι γραφικές περιλήψεις είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με υψηλή κατανόηση, προσβασιμότητα και είναι αξιοσημείωτες για μια έρευνα, καθώς αποτελούν, εκτός από περίληψη, έναν τρόπο να θυμάται κανείς την ίδια την έρευνα. 

Με άλλα λόγια, σήμερα, οι γραφικές περιλήψεις είναι απαραίτητες για τους επιστήμονες και τις δημοσιεύσεις τους. Και αυτά τα γραφικά μπορούν να γίνουν με διάφορους τρόπους. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

γραφική περίληψηαφηρημένη γραφική παράσταση marie curieγραφικό αφηρημένο μπλε

Εδώ, στο Mind the Graph, έχουμε πολλά πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη δημοσίευσή σας. Μπορείτε όμως να δημιουργήσετε τη δική σας γραφική περίληψη στην πλατφόρμα μας. Έτσι, έχουμε διαχωρίσει 5 συμβουλές για να σας βοηθήσουμε αυτή τη στιγμή:

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Οργανώστε τις πληροφορίες που θέλετε να συμπεριλάβετε. Δεν θα χωρέσει όλη η έρευνά σας, θυμηθείτε ότι πρόκειται για περίληψη! Βάλτε λοιπόν τα βασικά και τους στόχους της έρευνάς σας.

 

ΣΧΗΜΑΤΑ

Βρείτε τον τρόπο που έχει το μεγαλύτερο νόημα για την αναζήτησή σας. Όταν μιλάμε για γραφική περίληψη, μπορούμε να δουλέψουμε με γραφικά, εικονογραφήσεις, αφίσα ... Πολλοί τρόποι, γι' αυτό είναι σημαντικό να βρείτε ποια είναι η καλύτερη μορφή για την εργασία σας.

 

SPACE

Δεν υπάρχει λόγος να θέλετε να βάλετε όλη τη γραπτή έρευνα και όχι όλες τις απαραίτητες εικόνες! Θυμηθείτε, οργανώστε τις πληροφορίες και χτίστε τη γραφική σας περίληψη με χώρους που διευκολύνουν την ανάγνωση.

 

ΧΡΩΜΑΤΑ

Μην τα μπερδεύετε! Φτιάξτε τα χρώματα ανάλογα με το θέμα σας, αλλά προσέξτε να μην είναι πολύ έντονα ή πολύ ανάμεικτα. Αυτό εμποδίζει επίσης την κατανόηση των πληροφοριών.

 

Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΑΣ

Χωρίς φόβους! Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε κατά τη δημιουργία της γραφικής σας περίληψης είναι ότι η έρευνα είναι δική σας! Με άλλα λόγια, κανείς δεν ξέρει περισσότερα γι' αυτήν από εσάς!

 

Με αυτές τις συμβουλές, ξέρουμε ότι μπορείτε να επιτύχετε καλά αποτελέσματα και να αυξήσετε τις πιθανότητες αποδοχής σε πολλά περιοδικά!

 

Και αν θέλετε βοήθεια, μπορείτε  μπορείτε να βασιστείτε σε εμάς!

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα