Γεια σας! Έχουμε νέες επιστημονικές εικονογραφήσεις για εσάς! Κάθε Παρασκευή παρουσιάζουμε τα νέα στο mind the graph, ώστε να μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα στο blog μας. Αλλά εκτός από αυτές τις εικονογραφήσεις, έχουμε ήδη πάνω από οκτώ χιλιάδες άλλες διαθέσιμες στην πλατφόρμα μας.

 

Νέες επιστημονικές απεικονίσεις

Euproctis chrysorrhoea

Ή αλλιώς το σκώρος με καφέ ουρά, είναι ενδημικό της Ευρώπης, της Ασίας και της βόρειας Αφρικής. Ο σκώρος της καφέ ουράς παράγει μία γενιά το χρόνο. Έχει τέσσερα στάδια ζωής: αυγό, προνύμφη, νύμφη και ενήλικος. Έχουμε ήδη διαθέσιμες τις απεικονίσεις των προνυμφών, αλλά αυτή την εβδομάδα προσθέσαμε τη μορφή των ενηλίκων.

scientific_illustrations_euproctis_chrysorrhoea_zoology_mind_the_graph

Νικητές του βραβείου Νόμπελ 

Οι Tomas Lindahl, Paul Modrich και Aziz Sancar κέρδισαν από κοινού το Νόμπελ Χημείας 2015 "για τις μηχανιστικές μελέτες της επιδιόρθωσης του DNA". Έχουμε επίσης και άλλες απεικονίσεις επιστημόνων, όπως ο Sir Alexander Fleming.

scientific_illustrations_nobel_prize_winners_mind_the_graph

Σταφύλια

Έχετε ακούσει ποτέ για την Οινολογία; Είναι η επιστήμη και η μελέτη του κρασιού και της οινοποιίας- διαφέρει από την αμπελουργία, τις γεωργικές προσπάθειες της αμπελοκαλλιέργειας και της συγκομιδής των σταφυλιών. Έτσι, αν είστε οινολόγος ή απλά λάτρης του κρασιού, δείτε την πλήρη κατηγορία μας για την οινολογία.

αμπελιού_επιστημονικές_εικονογραφήσεις_του_μυαλού_το_γράφημα

Έκλειψη της Γης και της Σελήνης

Μια σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει όταν η Σελήνη περνάει ακριβώς πίσω από τη Γη και στη σκιά της. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί μόνο όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη είναι ακριβώς ή πολύ στενά ευθυγραμμισμένοι, με τη Γη να βρίσκεται μεταξύ των άλλων δύο. Από την άλλη πλευρά, μια ηλιακή έκλειψη συμβαίνει όταν η Σελήνη περνά μπροστά από τον Ήλιο.


scientific_illustrations_geology_eclipse_moon_earth_mind_the_graph

Έντομα

Οι Coccinellidae είναι μια ευρέως διαδεδομένη οικογένεια μικρών σκαθαριών, γνωστών ως πασχαλίτσες. Ωστόσο, οι εντομολόγοι προτιμούν τα ονόματα πασχαλινά σκαθάρια ή πασχαλινά σκαθάρια, καθώς τα έντομα αυτά δεν ταξινομούνται ως αληθινά σκαθάρια.

coccinellidae_ant_insects_mind_the_graph

Warthog 

Ο κοινός γουρουνόχοιρος (Phacochoerus africanus) είναι ένα άγριο μέλος της οικογένειας των χοίρων (Suidae) που απαντάται σε λιβάδια, σαβάνα και δάση στην υποσαχάρια Αφρική.

warthlog_zoology_mind_the_graph

 

Μαστοκύτταρο

Αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού και του νευροανοσοποιητικού συστήματος. Έχουν σημαντικό ρόλο στα μονοπάτια της αλλεργίας και της αναφυλαξίας. Ωστόσο, τα μαστοκύτταρα διαδραματίζουν επίσης σημαντικό προστατευτικό ρόλο. Συμμετέχουν στην αγγειογένεση, στην ανοσολογική ανοχή, στην άμυνα έναντι παθογόνων μικροοργανισμών και στη λειτουργία του αιματοεγκεφαλικού φραγμού.

mast_cell_mind_the_graph

 

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτές τις απεικονίσεις στις εκδόσεις μου;

Ναι. Το Mind the Graph είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει στους επιστήμονες να δημιουργούν εντυπωσιακές επιστημονικές παρουσιάσεις, γραφικές περιλήψεις, infographics και πολλά άλλα. Εκτός από τη βιβλιοθήκη επιστημονικών απεικονίσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κείμενο, διαγράμματα, εικονίδια και να ανεβάσετε τις δικές σας εικόνες για να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση. Μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν ή να το αναβαθμίσετε για να έχετε απεριόριστες δυνατότητες. Επιπλέον, οι εικονογραφήσεις μας βασίζονται σε αιτήματα των συνδρομητών μας. Έτσι, αν δεν βρείτε αυτό που χρειάζεστε, μπορείτε να το ζητήσετε χωρίς επιπλέον κόστος.

mind the graph επιστημονικές απεικονίσεις

 

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα