Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους στον ακαδημαϊκό κόσμο είναι η παρουσίαση. Ίσως δεν θα παραλείψετε μια προφορική παρουσίαση, αλλά μπορείτε να παραλείψετε μια παρουσίαση αφίσας.
Και να γιατί:

Οι αφίσες είναι μια βιτρίνα της δουλειάς σας. Αν δείχνετε κάτι βαρετό ή άχρηστο, οι άνθρωποι θα το απορρίψουν με την πρώτη ματιά- αν δείχνετε κάτι φρέσκο και σχετικό, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να κάνουν ερωτήσεις και θα προσπαθήσουν να μάθουν περισσότερα γι' αυτό.επιστημονική απεικόνισηΞέρω ότι σας πέρασε από το μυαλό, αλλά όχι, δεν θέλετε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας άσχημα μόνο και μόνο για να παρακάμψετε κάποιες ερωτήσεις.
Αυτό που κάνετε είναι απλό: κάντε την αφίσα σας αυτονόητη.

Πώς; Βάλτε μια επιστημονική απεικόνιση!

Καλά παραδείγματα επιστημονικής απεικόνισης είναι τα infographics. Είναι έξυπνες, όμορφες και αυτονόητες. Όσο καλύτερη δουλειά κάνετε, τόσο γρηγορότερα οι άνθρωποι θα καταλάβουν περί τίνος πρόκειται η έρευνά σας.
Αν είστε λίγο ανασφαλείς σχετικά με την παρουσίαση της αφίσας σας, αυτή είναι η τέλεια λύση για εσάς!

Το να κάνετε την αφίσα σας αυτονόητη σημαίνει ότι θα ξεχωρίσετε από το πλήθος και θα κάνετε μεγάλη εντύπωση σε όλους. Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να απαντήσετε σε πολλές ερωτήσεις.

επιστημονική απεικόνιση

Σκεφτείτε έτσι:
Πόσες πληροφορίες πραγματικά προσλαμβάνετε από μια θάλασσα από αφίσες κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου; Ποιες από αυτές θυμάστε; Εκείνο με το πολύ κείμενο ή με μια φοβερή επιστημονική εικονογράφηση;
Αν οι αναμνήσεις μας είναι περισσότερο οπτικές από οτιδήποτε άλλο, πώς και δεν χρησιμοποιείτε εικόνες για να παρουσιάσετε τη δουλειά σας;

Όταν δίνετε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να σκέφτονται και να κατανοούν μόνοι τους, κάνετε τις πληροφορίες προσιτές. Πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα έχουν τη μισή δουλειά από το να ζητούν την εξήγησή σας για να κατανοήσουν περί τίνος πρόκειται η έρευνά σας.

Η προσβασιμότητα των πληροφοριών σημαίνει απλοποίηση και μετάδοση μόνο των σχετικών πτυχών. Αυτό ακριβώς κάνει μια επιστημονική απεικόνιση.

Αισθάνεστε έτοιμοι να απογειώσετε τις αφίσες σας με μια καταπληκτική επιστημονική εικονογράφηση;

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα