Αυτή την εβδομάδα λάβαμε ένα email από έναν από τους χρήστες μας που έλεγε: Εδώ είναι ένα εξώφυλλο επιστημονικού περιοδικού που έφτιαξα στο Mind the Graph!

Μας αρέσει όταν συμβαίνει αυτό. Κάθε φορά που κάποια δημιουργία δημοσιεύεται, θέλουμε να το γιορτάσουμε μαζί με τους συγγραφείς. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο ενθουσιαστήκαμε αυτή τη φορά για ένα εξώφυλλο!

Ακολουθεί το εξώφυλλο του επιστημονικού περιοδικού του Δρ. Τζέιμς Μπράουν, Ανώτερος μεταδιδακτορικός ερευνητής και επίτιμος λέκτορας έρευνας στο NUI Galway.

Εξώφυλλο επιστημονικού περιοδικού; Χρησιμοποιήστε το Mind the Graph James Brown
Κυκλοφορούντα νουκελοσώματα και τροποποιήσεις νουκελοσωμάτων ως βιοδείκτες στον καρκίνο

Δεδομένου ότι έχουμε τα δικά μας συμφέροντα να μιλάμε για το Mind the Graph, ζητήσαμε από τον James να πει λίγα λόγια για την εμπειρία του στην πλατφόρμα:

"Διαπιστώσαμε ότι το Mind the Graph διαθέτει ένα εξαιρετικό εύρος εικόνων προς χρήση (και ελπίζουμε να προστεθούν σύντομα περισσότερες). Τα σχήματα είναι εύκολο να τα χειριστούμε (να τα ενώσουμε, να τα μετακινήσουμε, να τα περικόψουμε κ.λπ.) και είναι επαγγελματικής ποιότητας που πραγματικά προσθέτουν εικόνες υψηλής ποιότητας στις δημοσιεύσεις μας (αντί να χρησιμοποιούμε το powerpoint όπως κάνουν πολλοί ερευνητές), όπως αυτές που βλέπουμε σε κορυφαία περιοδικά όπως το nature και το cell, και όλα αυτά σε λογική τιμή και επιτρέποντάς μας ως ερευνητές να διατηρούμε τον πλήρη έλεγχο των σχημάτων (χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε σε μια επαγγελματική υπηρεσία)". James Brown

Πράγματι, προσθέτουμε συνεχώς νέες επιστημονικές απεικονίσεις στη βιβλιοθήκη της πλατφόρμας κάθε εβδομάδα. Ψάχνουμε να βρούμε τι μπορεί να χρειάζονται οι επιστήμονες, αλλά οι περισσότερες εικονογραφήσεις μας είναι αιτήματα των χρηστών μας.

Ναι, μπορείτε να ζητήσετε οποιεσδήποτε και όσες απεικονίσεις θέλετε στο Mind the Graph. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πάντα προσπαθούμε να κάνουμε για τους χρήστες μας - κάντε κλικ στο θέμα για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά:

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε με ένα εξώφυλλο επιστημονικού περιοδικού που δημοσιεύτηκε, αλλά ίσως το Mind the Graph μπορεί να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε την έρευνά σας. Τι λέτε γι' αυτό;

Αν ενδιαφέρεστε για το έργο του James, εδώ είναι μια περίληψη για την έρευνά του - είναι πολύ ωραία!

Οι σημερινοί δείκτες που μας επιτρέπουν να ανιχνεύσουμε και να ταξινομήσουμε έναν καρκίνο (οι λεγόμενοι βιοδείκτες) συχνά απαιτούν την αφαίρεση του όγκου από τον ασθενή. Ωστόσο, αυτό είναι ένα στιγμιότυπο στο χρόνο και δεν μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τι συμβαίνει σε έναν όγκο κατά τη διάρκεια των καρκινικών θεραπειών. Εδώ, στο Τμήμα Χειρουργικής του Ινστιτούτου Lambe για τη Μεταφραστική Έρευνα (NUI Galway), η νέα συναρπαστική οδός της έρευνάς μας με επικεφαλής τον φοιτητή MD Dr Peter McAnena (που υποστηρίζεται από τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού) περιλαμβάνει τη λήψη αίματος από τους ασθενείς (υγρή βιοψία) και τη μέτρηση των επιπέδων ειδικών πρωτεϊνών που ονομάζονται ιστόνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη συμπύκνωση σχεδόν δύο μέτρων DNA μέσα σε κάθε κύτταρο. Προηγούμενες εργασίες έχουν δείξει ότι όταν τα καρκινικά κύτταρα θανατώνονται από χημειοθεραπευτικές θεραπείες, αυτές οι ιστόνες απελευθερώνονται στο αίμα. Η μέτρηση των επιπέδων τους στο αίμα μπορεί να μας πει πόσο αποτελεσματική είναι μια χημειοθεραπευτική θεραπεία.
Η αξιοποίηση των κυκλοφορούντων νουκλεοσωμάτων ως βιοδεικτών είναι ένας συναρπαστικός νέος τομέας της έρευνας που υπόσχεται να επιτρέψει τόσο την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου όσο και τη δυνητική παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της ανταπόκρισης του καρκίνου στη θεραπεία. Εξετάζουμε επίσης πώς θα συνδυάσουμε αυτούς τους νέους βιοδείκτες με βάση τις ιστόνες με τους σημερινούς βιοδείκτες, ώστε να αυξήσουμε τόσο την ειδικότητα όσο και την ευαισθησία των σημερινών εξετάσεων. Στο μέλλον ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε εξατομικευμένες θεραπείες με βάση την ιατρική ακριβείας, ώστε κάθε ασθενής να λαμβάνει εξατομικευμένη θεραπεία για να βελτιώσει την έκβασή της από τον καρκίνο του μαστού.

Έτοιμοι να δοκιμάσετε το Mind the Graph;untitled-creation63724 (2)

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα