Konferencer, seminarer og præsentationer er meget almindelige i en forskers hverdag. Men det ved du sikkert allerede. Men da vi altid har en masse laboratoriearbejde at lave, er det ikke nemt at finde tid til at lave en attraktiv og professionel præsentation. Især når man ikke har det rigtige værktøj.

Men en attraktiv præsentation er meget vigtig, ikke bare for at fastholde publikums opmærksomhed, men også for at blive taget alvorligt som forsker. Med andre ord skal du værdsætte dine data. Det opnår du ved at sætte høje standarder.

Jeg har allerede skrevet flere tutorials om, hvordan man laver præsentationer til videnskabelige konferencer. Du kan finde dem her og her. Men i dag vil jeg tale specifikt om brugen af mønstre mellem dias. Det er den bedste måde at skabe en harmonisk og professionel præsentation på. Det betyder, at du skal kombinere omslaget med de andre slides.

giphy-slides
Skabelon tilgængelig på mind the graph

Se her 3 ting, du skal være opmærksom på, når du laver en præsentation til videnskabelige konferencer:

01. Farve

Farver er et stærkt værktøj til at skabe et mønster i en kreation. Det vil hjælpe læseren (eller publikum) med at følge dig og forstå sammenhængen mellem de emner, du præsenterer for dem.

Ifølge vores designere skal du strukturere layoutet for at skabe et naturligt informationsflow med fremhævede oplysninger, som læseren vil se først, selv på afstand, såsom titel og hovedbillede. De mere sekundære oplysninger skal være mindre fremtrædende for ikke at forurene udsigten og tage prioritet. Den bedste måde at gøre det på er ved hjælp af farver. En levende farve vil hurtigt fange opmærksomheden. Hold dem til de vigtigste oplysninger på dit dias. I mellemtiden vil en gråtoneskala være mere diskret, og det anbefales at bruge den i sekundære elementer.

0_X0OIGZAwat6kBIR2

Vigtigt: Vælg en eller to hovedfarver til din præsentation, og gentag dem i diasene. 

Se denne videovejledning:

For at kombinere farver kan du bruge komplementærfarver. Jeg forklarede om i dette indlæg

02. Typografi

Valg af skrifttype af din præsentation er meget vigtig. Det vil hjælpe dig med at gøre den mere professionel og give læseren en intuitiv oplevelse. Husk på, at dit publikum vil være på stor afstand, så test, om din tekst er let at se og læse. Adskil afsnit og overskrifter tydeligt, og brug ikke mange forskellige skrifttyper.

Husk også, at du skal tale, mens dine tilhørere kigger på diasene og læser teksten. Lad være med at forurene diaset med for meget tekst.

Slides må IKKE konkurrere med dig. Slides er snarere et værktøj, der hjælper folk med at visualisere, hvad du siger til dem. 

Vælg højst 3 skrifttyper, og vær konsekvent. Vælg også skrifttyper, der er mere professionelle og lette at læse som helvetica, gothan og så videre. Du kan bruge en anden og sej skrifttype til overskriften, men undgå "comic sans"-effekten.

03. Billeder

Det er min yndlingsdel af at skabe en præsentation. Billeder er meget effektive til at forklare noget og fange publikums opmærksomhed. Normalt er billederne på videnskabelige konferencer diagrammer, fotografier og illustrationer.

Det er vigtigt at bruge præcise videnskabelige illustrationer.

Jeg anbefaler på det kraftigste, at du skifter fra dette til dette:

infographic65293-e1491944335690

På mind the graph finder du tusindvis af videnskabelige illustrationer, som du kan bruge til infografik, plakater, præsentationer og meget mere. Du kan lave din præsentation og downloade den i pdf- eller png-format. Du kan også præsentere direkte på mind the graph.

Hvis du vil bruge et fotografi eller vise et diagram, kan du uploade det til platformen. Det er meget nemt.

For at spare tid: Start med skabeloner

Vi har flere præsentationsskabeloner til rådighed. Det er en god måde at spare tid og skabe noget smukt på samme tid. Og den gode nyhed? Du kan begynde NU!

giphy dias 1

Husk grafen videnskabelige illustrationer

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner