Der opstår ofte et stort dilemma i forbindelse med et akademisk emne: Skal det være et konferenceoplæg eller et tidsskriftoplæg? Derfor skal du først forstå den væsentlige skelnen mellem de mindste ting i papirer for at kunne gøre og henvise til den rigtige ramme.

Denne artikel vil forklare mere om Konferencepapirer, forskellene mellem dem og tidsskriftsartikler, og hvordan man skriver en af høj kvalitet.

Hvad er en konferenceartikel?

Til at begynde med er en konference et sted, hvor akademikere, forskere, eksperter og fagfolk leverer og præsenterer information efter at have lavet grundig research. Som følge heraf er et konferenceoplæg i bund og grund en blanding af et skriftligt dokument og en mundtlig præsentation. 

Konferencepapirer er korte og præcise dokumenter med et begrænset antal sider, hvor akademikere præsenterer resultaterne af deres forskning. I visse tilfælde udgives konferencepapirerne i konferenceproceedings, og i andre tilfælde udgives kun udvalgte papirer i konferenceproceedings.

Konferenceartikel vs. tidsskriftartikel

Den primære forskel mellem en journal paper og en conference paper er, at mens begge kræver skrivning, er journal papers beregnet til offentliggørelse i tidsskrifter, mens conference papers er beregnet til præsentation på konferencer og kan udgives i konferencerapporter. 

Der er også betydelige forskelle i reviewprocessen, hvor artikler til tidsskrifter kræver en betydeligt mere grundig og streng gennemgang. Desuden kræver konferenceartikler har færre sider end tidsskriftartikler, ofte begrænset til fire til ti sider.

Typer af konferenceindlæg

Hver præsentation kan kræve en anden form for konferencepapir, da der er mange. Læs om et par af dem nedenfor.

 • Respondent: I denne form for præsentation fremlægger en taler en artikel på 30 minutter. En respondent svarer derefter på artiklen i femten minutter. Derefter giver taleren et kvarters respons på responsen.
 • Panel: Denne form for præsentation har tre til fire oplægsholdere, som hver taler i 15-20 minutter. Paneler kan desuden inkludere en diskussionsleder, som giver både individuel og gruppebaseret feedback på oplæggene.
 • Plakat: Denne form for præsentation er designet til at udtrykke information grafisk. Nogle oplægsholdere viser et dokument på tre til otte sider, der skitserer deres forskning, giver deres ideer og en forklaring på deres resultater. Diagrammer, grafer, illustrationer eller kunstværker er blandt de mest visuelt attraktive plakater. 
 • Rundbordssamtale: Består af fem eller flere oplægsholdere, som hver taler i 5-10 minutter.
 • Workshops: Workshops kan vare alt fra 90 minutter til en hel dag. Før de engagerer publikum i en eller anden form for handling, kommer workshoptalerne med korte kommentarer. 

Format for konferenceoplæg

Med hensyn til formatering er den bedste metode at tjekke med den konference, som dit arbejde skal indsendes til, da de kan have specifikke formateringsstandarder for papiret og abstraktet, såsom margenstørrelse, brug af sidetal, sidebegrænsning og andre aspekter. Bare husk, at din konferenceartikel skal fortsætte logisk fra abstrakt til konklusioner. 

Tips til at skrive en konferenceartikel af høj kvalitet

 • Start med et stærkt abstract, da du måske skal præsentere det, før det bliver accepteret til konferencen. 
 • Lær din målgruppe at kende for at gøre den tiltalende.
 • Lav en oversigt over dit arbejde for at hjælpe dig med at organisere dine ideer og dit materiale.
 • Lav en indledning, der vækker læserens nysgerrighed.
 • Find nemme metoder til at kommunikere komplicerede begreber. Brug enkle metaforer og analogier. 
 • Brug dit øre til at skrive. Når du er færdig med et udkast, så læs det højt. Fjern eventuelle ubehagelige dele.
 • Lange citater bør undgås. De forkorter lytternes opmærksomhed og bryder flowet i dit udsagn.
 • Brug korrekt tegnsætning. Publikum vil ikke se bindestreger, semikolon eller parenteser.
 • Tag dig god tid med resultater og konklusioner, og inkluder fakta til at underbygge dine udsagn.
 • Husk at medtage alle de referencer, du måtte have brugt. Jo grundigere referencerne er, jo bedre.
 • Forbered dig på spørgsmål. Deltag i konferencer dagen før din egen for at se, hvilken slags spørgsmål folk stiller, og for at få en fornemmelse af det.

Integrer information og illustrationer i smukke og effektfulde slides

Husk at inkludere grafisk materiale i dine slides, når du laver et konferenceoplæg. Grafer, illustrationer og infografik kan hjælpe dig med at give forståelse for de data, du præsenterer. Brug værktøjet Mind The Graph til at forbedre dit arbejde.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner