At generere og kommunikere videnskabelig viden, er anmeldelser af videnskabelige værker afgørende. Videnskab, især akademiker arbejde, evalueres ved peer review.

Artikler med stor gennemslagskraft gennemgås af eksperter og selektive redaktører og udgives i usædvanligt selektive tidsskrifter, der udgiver artikler, der vil have en betydelig indvirkning inden for et felt. Peer review har til formål at give en eksperts gennemtænkte kritik af en forfatters bidrag, så det kan udgives og formidles uden begrænsninger. 

En peer-reviewed publikation kaldes nogle gange en videnskabelig publikation. Udfører peer review af videnskabelige artikler, forskningeller forslag anses for at være nødvendige for at sikre akademisk videnskabelig kvalitet. I denne artikel vil vi se på, hvad peer-reviewed artikler er, og hvordan de kan være gavnlige.

Hvad er hovedformålet med en peer-reviewed artikel?

Der er stor afhængighed af reviewere i akademiske publikationer. Peer review løfter akademiske publikationer, forbedrer forskningskvaliteten og hjælper forskningsmiljøer med at netværke. Peer review-processen har været en bredt anerkendt og almindeligt anvendt metode til validering af forskning.

Formålet med peer review i akademisk publicering er at vurdere kvaliteten af artikler, der er tilgængelige for publicering. Peer-reviewede tidsskrifter kræver, at artikler gennemgår følgende procedurer, før de kan publiceres:

  • Tidsskriftets redaktører sender artiklerne videre til eksperter på området, når de har modtaget dem fra forfatterne. En peer review udføres af en person, der er specialiseret inden for det samme område som forfatteren.
  • De objektive korrekturlæsere vurderer de indsendte manuskripter omhyggeligt for kvalitet.
  • Forskningsmetodologi og procedurer evalueres af peer reviewere for deres validitet.
  • Derefter foreslås det, at der foretages ændringer, hvis det er nødvendigt.
  • Artikler afvises på baggrund af, om de mangler akademisk troværdighed og kvalitet.

En accepteret peer-reviewed artikel er repræsentativ for kvalitetsforskning inden for et felt, da peer-reviewed tidsskrifter ikke vil udgive artikler, der ikke overholder disciplinens standarder.

Hvad er den bedste måde at finde fagfællebedømte artikler på?

Hvis du leder efter peer-reviewed kilder, kan du starte med at kigge i dit biblioteks database. Biblioteker giver dig normalt mulighed for at indsnævre din søgning og kun vise videnskabelige artikler, men det er ikke altid muligt.

Alternativt kan du kaste et blik på enten begyndelsen eller slutningen af hele tidsskriftet for at se, om der er en redaktionel erklæring eller forfatterinstruktioner. Tidsskrifter angiver, om de bruger peer-reviewing i deres redaktionelle erklæringer eller forfatterinstruktioner. Fagfællebedømte artikler er også angivet på nogle tidsskrifters respektive hjemmesider.

Følgende strategier kan tages i brug for at sikre, at dine resultater er fra peer-reviewede tidsskrifter:

  • Find ud af, om peer-reviewed artikler er inkluderet i databasebeskrivelsen.
  • Vælg Avanceret søgning, når du søger efter artikler. 
  • Søgeresultaterne kan begrænses til peer-reviewed artikler, hvis du markerer et afkrydsningsfelt på søgeskærmen.
  • Hvis du bruger et tidsskrifts hjemmeside, skal du kigge efter linket med titlen information til forfattere, instruktioner til forfattere, indsendelse af artikler osv.

Artikler udgivet i peer-reviewed tidsskrifter indeholder normalt disse faktorer. Når du laver research til din afhandlingDu bør være i stand til at identificere peer-reviewed kilder ved at bruge mindst én af disse metoder. 

Er det muligt at gøre din Artikel mere kvalitet ved at tilføje flere detaljer?

I det videnskabelige samfund er peer-reviewed artikler en slags kvalitetsstempel for troværdighed og kvalitet. Spørgsmålet er, hvordan du forbereder din artikel, så den bliver godkendt med succes?

Det er vigtigt at skrive detaljeorienteret. Artikler skal skrives kronologisk med passende overskrifter og sektioner. For det andet skal du kontrollere, at oplysningerne er underbygget af den rigtige kilde. Det tredje tip er at være opmærksom på detaljerne og sikre, at teksten er grammatisk korrekt.

En god mængde grafik, tabeller og billeder er altid godt for at fange dine medstuderende. Find ud af, hvordan du forenkler processen med at lave et research paper her: Forskningsartikel: Sådan skriver du fra bunden i 5 nemme trin.

Med Pas på grafenkan du skabe fantastiske infografikker, der forbedrer visuel dine artiklers appel. Hvis du vil vide mere, kan du besøge vores hjemmeside.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner