Pentru a genera și a comunica științific cunoștințele, recenziile din lucrări științifice sunt esențiale. Cercetările științifice, în special academic munca, este evaluată prin peer review.

Articolele de mare impact sunt analizate de editori selectivi și sunt publicate în reviste excepțional de selective, care publică articole care vor avea un impact semnificativ în cadrul unui domeniu. Revizuirea colegială are ca scop să ofere o critică atentă din partea unui expert cu privire la contribuția unui autor, astfel încât aceasta să poată fi publicată și difuzată fără restricții. 

O publicație evaluată de colegi este uneori numită publicație științifică. Efectuarea evaluării colegiale a lucrărilor științifice, cercetare, sau propuneri este considerată necesară pentru a asigura calitatea științifică academică. În acest articol, vom analiza ce sunt articolele evaluate de colegi și cum pot fi ele benefice.

Care este scopul principal al unui articol revizuit de colegi?

Publicațiile academice se bazează foarte mult pe recenzori. Revizuirea de către colegi ridică nivelul publicațiilor academice, îmbunătățește calitatea cercetării și ajută comunitățile de cercetare să creeze rețele. Procesul de evaluare inter pares a fost o metodă larg recunoscută și frecvent utilizată pentru validarea cercetării.

Scopul evaluării inter pares în domeniul publicațiilor academice este de a evalua calitatea articolelor puse la dispoziție pentru publicare. În revistele cu evaluare colegială, articolele trebuie să fie supuse următoarelor proceduri înainte de a putea fi publicate:

  • Editorii revistei transmit articolele experților din domeniu după ce primesc propunerile de la autori. O evaluare inter pares este realizată de o persoană specializată în același domeniu ca și autorul.
  • Recenzorii obiectivi evaluează meticulos manuscrisele trimise pentru a verifica calitatea acestora.
  • Metodologia cercetării și procedurile sunt evaluate de către evaluatorii inter pares pentru validitatea lor.
  • Se sugerează apoi să se facă revizuiri, dacă este necesar.
  • Articolele sunt respinse în funcție de lipsa de credibilitate și calitate academică.

Un articol acceptat și revizuit de către colegi este reprezentativ pentru cercetarea de calitate într-un domeniu, deoarece revistele de specialitate nu vor publica articole care nu sunt conforme cu standardele disciplinei.

Care este cel mai bun mod de a găsi articole revizuite de colegi?

Dacă sunteți în căutarea unor surse evaluate de colegi, ar fi bine să începeți prin a căuta în baza de date a bibliotecii dumneavoastră. De obicei, bibliotecile vă permit să restrângeți căutarea și să afișați numai articole științifice, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil.

Alternativ, puteți arunca o privire fie la începutul, fie la sfârșitul revistei pentru a vedea dacă există o declarație editorială sau instrucțiuni ale autorului. În declarațiile editoriale sau în instrucțiunile autorilor, revistele vor menționa dacă utilizează evaluarea colegială. Articolele revizuite de colegi sunt, de asemenea, indicate pe paginile respective ale unor reviste site-uri web.

Următoarele strategii pot fi adoptate pentru a vă asigura că rezultatele dvs. provin din reviste de specialitate:

  • Determinați dacă în descrierea bazei de date sunt incluse articole revizuite de colegi.
  • Alegeți Căutare avansată atunci când căutați articole. 
  • Rezultatele căutării pot fi limitate la articole revizuite de colegi, dacă bifați o casetă de selectare pe ecranul de căutare.
  • Dacă folosiți site-ul unei reviste, căutați linkul intitulat informații pentru autori, instrucțiuni pentru autori, trimiterea articolelor etc.

Articolele publicate în reviste de specialitate conțin, de obicei, acești factori. Atunci când efectuați cercetări pentru disertație, ar trebui să puteți identifica sursele de tip peer-reviewed folosind cel puțin una dintre aceste metode. 

Este posibil să vă faceți Articol mai multă calitate prin adăugarea de mai multe detalii?

În comunitatea științifică, articolele revizuite de colegi sunt ca niște sigilii de aprobare pentru credibilitate și calitate. Întrebarea este: cum vă pregătiți articolul pentru a fi aprobat cu succes?

Este importantă redactarea orientată spre detalii. Articolele trebuie redactate în ordine cronologică, cu titlurile și secțiunile corespunzătoare. În al doilea rând, verificați dacă informațiile au fost susținute de sursa corectă. Al treilea sfat este să acordați atenție specificului și să vă asigurați că scrierea este corectă din punct de vedere gramatical.

O cantitate bună de grafice, tabele și imagini sunt întotdeauna bune pentru a vă captiva colegii. Descoperiți aici cum să simplificați procesul de realizare a unei lucrări de cercetare: Lucrare de cercetare: Cum să scrii de la zero în 5 pași simpli.

Cu Atenție la grafic, puteți crea infografice uimitoare pentru a îmbunătăți vizual atractivitatea articolelor dumneavoastră. Pentru a afla mai multe, vă rugăm să vizitați site-ul nostru site.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane