Er du nødt til at bruge APA-formatering? Alt, hvad du har brug for at vide, er lige her. 

Hvis du aldrig har brugt dette format før, vil du måske bemærke, at det adskiller sig markant fra mange af de skrivestile og retningslinjer, du tidligere har brugt.

Selvom APA-formatering og -citering ikke er udfordrende at følge, tager det lidt tid at vænne sig til det. Denne artikel vil gennemgå dette for dig og gøre det nemt for dig at formatere din opgave ved hjælp af APA-formatering.

Hvad er APA-formatet?

American Psychological Association's (APA) standardstil bruges i vid udstrækning til at referere til kilder inden for psykologi, uddannelse og samfundsvidenskab. De væsentlige kriterier for APA-stilen blev skitseret i en artikel fra 1929, der blev offentliggjort i Psychological Bulletin.

Forskere og akademikere, der skriver om psykologi, kan udtrykke information om deres teorier og resultater på en ensartet måde ved at bruge APA-stilen.

Medmindre du tidligere har læst psykologi eller samfundsvidenskab, er du sikkert vant til at holde dig til en anden stilguide, såsom MLA- eller Chicago-stilen. Desuden kan overgangen fra MLA- eller Chicago-stilen til APA være vanskelig, men opnåelig.

Grundlæggende APA-formatering

  • Teksten skal skrives med dobbelt linjeafstand i hele opgaven;
  • Alle sider skal have en tomme margen;
  • Alle afsnit skal være tilsigtede;
  • Titlen skal stå midt på siden, med dit navn og din skole/institution nedenunder;
  • Brug en 12-punkts skrifttype;
  • Siderne skal nummereres i øverste højre hjørne;
  • Tegnsætningstegn skal efterfølges af et mellemrum;
  • En kortere version af titlen (kaldet "running head") skal stå i øverste venstre hjørne.

Generelle afsnit i APA-format

Titelblad

Din opgaves titelside fylder hele den første side. På titelsiden vil "running head", en kortere version af din titel, komme før titlen, sammen med dit navn og navnet på din institution, øverst på siden. Navnet på vejlederen eller mentoren, kurset og instituttet er inkluderet nederst på siden.

Abstrakt

Ifølge APA-stilen er et abstract et resumé af din artikel, som skal være mellem 150 og 250 ord langt. Det er vigtigt at huske, at længden af et abstract varierer afhængigt af tidsskriftets eller institutionens behov.

Brødtekst

Brødteksten er det egentlige indhold, som skal være 8,5 x 11 tommer, skrevet i Time New Romans, størrelse 12, med dobbelt linjeafstand.

Eksempel på en professionel opgave i APA-formatet

Referencer

En referenceliste i slutningen af din opgave skal give vigtige oplysninger om kilderne til dine citater i teksten. Alle nævnte kilder, såvel som bibliografier, skal inkluderes i referencelisten.

Tips til at skrive en opgave i APA-format

Vælg et godt emne

Vælg et emne, der er specifikt nok til, at du kan udforske og studere det fuldstændigt, men ikke så specialiseret, at du har svært ved at finde kilder til viden.

Forskning

Begynd din research, så snart det er muligt. Start med at læse nogle vigtige publikationer og artikler om dit emne. Lav derefter en liste over potentielle kilder til indholdet.

Citation

Hold nøje styr på de kilder, du citerer. Sørg for, at alle citater og henvisninger, der bruges i teksten, er inkluderet i referencelisten. 

Lav et udkast og revider det

Lav et groft udkast og revider det så mange gange som nødvendigt. Husk at sikre, at din opgave er sammenhængende og understøttet af alle anvendte kilder. Dobbelttjek for typografier, stavefejl og andre problemer med APA-formatet.

Stor gennemslagskraft og større synlighed for dit arbejde

At øge effekten og synligheden af dit arbejde kan være så simpelt som at vælge den rigtige skabelon på Pas på grafen værktøj. Tilføj illustrationer og infografik for at forbedre dit arbejde og tage det til det næste niveau, eller lav iøjnefaldende plakater; let at lære og let at lave.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner