Onko sinun käytettävä APA-muotoilua? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää, on tässä. 

Jos et ole koskaan aiemmin käyttänyt tätä muotoa, saatat huomata, että se eroaa merkittävästi monista aiemmin käyttämistäsi kirjoitustyyleistä ja ohjeista.

Vaikka APA-muotoilu ja viittaukset eivät olekaan haastavia noudattaa, niihin tottuminen vie jonkin aikaa. Tässä artikkelissa pureskellaan tätä asiaa ja tehdään paperin muotoilu APA-muotoilulla helpoksi.

Mikä on APA-muoto?

American Psychological Associationin (APA) standardityyliä käytetään laajalti lähdeviittauksissa psykologian, kasvatuksen ja yhteiskuntatieteiden alalla. APA-tyylin keskeiset kriteerit hahmoteltiin vuonna 1929 Psychological Bulletin -lehdessä julkaistussa artikkelissa.

Tutkijat ja tutkijat, jotka kirjoittavat psykologian alalta, voivat ilmaista teorioita ja tuloksia koskevat tiedot johdonmukaisesti käyttämällä APA-tyyliä.

Ellet ole aiemmin opiskellut psykologiaa tai yhteiskuntatieteitä, olet varmasti tottunut noudattamaan eri tyyliohjeita, kuten MLA- tai Chicagon tyyliä. Lisäksi siirtyminen MLA- tai Chicagon tyylistä APA-tyyliin saattaa olla vaikeaa mutta mahdollista.

APA-muotoilun perusteet

  • Tekstin on oltava kauttaaltaan kaksirivinen;
  • Kaikilla sivuilla on oltava yhden tuuman marginaalit;
  • Kaikkien kohtien on oltava tarkoituksenmukaisia;
  • Otsikko tulee sivun keskelle, ja sen alla on nimesi ja koulusi/laitoksesi;
  • Käytä 12 pisteen fonttia;
  • Sivut on numeroitava oikeassa yläkulmassa;
  • Välimerkkien jälkeen on oltava yksi välilyönti;
  • Otsikon lyhennetty versio (ns. "juokseva otsikko") tulee vasempaan yläkulmaan.

Yleiset APA-formaatin osat

Nimiölehti

Työn nimiölehti vie koko ensimmäisen sivun. Otsikkosivulla otsikko, joka on lyhyempi versio otsikosta, on ennen otsikkoa, ja sen yläreunassa on nimesi ja oppilaitoksesi nimi. Valvojan tai ohjaajan nimi, kurssi ja laitos ovat sivun alareunassa.

Abstrakti

APA-tyylin mukaan tiivistelmä on 150-250 sanan pituinen tiivistelmä työstäsi. On tärkeää muistaa, että tiivistelmän pituus vaihtelee lehden tai laitoksen tarpeiden mukaan.

Runkoteksti

Paperin runko on varsinainen sisältö, jonka on oltava kooltaan 8,5 tuumaa x 11 tuumaa, kirjoitettu Time New Romans -kirjasinkoolla, koko 12, ja sen on oltava kaksirivinen.

Esimerkki APA-muodossa laaditusta ammatillisesta paperista

Viitteet

Työn lopussa olevan lähdeluettelon tulisi sisältää olennaiset tiedot tekstissä olevien viittausten lähteistä. Kaikki mainitut lähteet sekä kirjallisuusluettelot on sisällytettävä lähdeluetteloon.

Vinkkejä paperin kirjoittamiseen APA-muodossa

Valitse hyvä aihe

Valitse aihe, joka on tarpeeksi erityinen, jotta voit tutkia ja tutkia sitä perusteellisesti, mutta ei niin erikoistunut, että sinun olisi vaikea löytää tietolähteitä.

Tutkimus

Aloita tutkimus mahdollisimman pian. Aloita lukemalla joitakin keskeisiä julkaisuja ja artikkeleita aiheesta. Tee sitten luettelo mahdollisista lähteistä sisältöä varten.

Viittaus

Pidä tarkkaa kirjaa lähteistä, joita siteeraat. Varmista, että kaikki tekstissä käytetyt lainaukset ja viittaukset sisältyvät lähdeluetteloon. 

Tee luonnos ja tarkista sitä

Tee karkea luonnos ja tarkista sitä niin monta kertaa kuin on tarpeen. Muista varmistaa, että kirjoituksesi on johdonmukainen ja että kaikki käytetyt lähteet tukevat sitä. Tarkista, ettei tekstissä ole kirjoitustyyppejä, oikeinkirjoitusvirheitä tai muita APA-formaattiin liittyviä ongelmia.

Suuri vaikuttavuus ja suurempi näkyvyys työllesi

Työsi vaikuttavuuden ja näkyvyyden lisääminen voi olla niinkin yksinkertaista kuin valita sopiva malli osoitteesta Mind The Graph työkalu. Voit lisätä kuvituksia ja infografiikkaa parantaaksesi työtäsi ja viedä sen seuraavalle tasolle tai luoda huomiota herättäviä julisteita; helppo oppia ja helppo tehdä.

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit