Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μορφοποίηση APA; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε είναι εδώ. 

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν αυτή τη μορφή, ίσως παρατηρήσετε ότι διαφέρει σημαντικά σε σχέση με πολλά από τα στυλ και τις οδηγίες γραφής που έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Παρόλο που η μορφοποίηση και η παραπομπή APA δεν είναι δύσκολο να ακολουθηθεί, χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνηθίσετε. Αυτό το άρθρο θα το μασήσει για εσάς και θα σας διευκολύνει να μορφοποιήσετε την εργασία σας χρησιμοποιώντας τη μορφοποίηση APA.

Τι είναι η μορφή APA;

Το τυποποιημένο στυλ της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης (APA) χρησιμοποιείται ευρέως για την αναφορά πηγών στην ψυχολογία, την εκπαίδευση και τις κοινωνικές επιστήμες. Τα βασικά κριτήρια για το στυλ APA περιγράφηκαν σε ένα έγγραφο του 1929 που δημοσιεύθηκε στο Psychological Bulletin.

Οι ερευνητές και οι ακαδημαϊκοί που γράφουν για την ψυχολογία μπορούν να εκφράσουν πληροφορίες σχετικά με τις θεωρίες και τα ευρήματά τους με συνεπή τρόπο, χρησιμοποιώντας το στυλ APA.

Αν δεν έχετε παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα ψυχολογίας ή κοινωνικών επιστημών, σίγουρα έχετε συνηθίσει να ακολουθείτε έναν διαφορετικό οδηγό στυλ, όπως το στυλ MLA ή το στυλ Chicago. Επιπλέον, η μετάβαση από το στυλ MLA ή Σικάγο στο APA μπορεί να είναι δύσκολη αλλά εφικτή.

Βασικά στοιχεία μορφοποίησης APA

  • Το κείμενο θα πρέπει να έχει διπλό διάστιχο σε όλη την εργασία,
  • Όλες οι πλευρές πρέπει να έχουν περιθώρια μιας ίντσας,
  • Όλες οι παράγραφοι πρέπει να προορίζονται,
  • Ο τίτλος μπαίνει στη μέση της σελίδας, με το όνομά σας και τη σχολή/το ίδρυμά σας από κάτω,
  • Χρησιμοποιήστε γραμματοσειρά 12 στιγμών,
  • Οι σελίδες πρέπει να είναι αριθμημένες στην επάνω δεξιά γωνία,
  • Τα σημεία στίξης πρέπει να ακολουθούνται από ένα διάστημα,
  • Μια συντομότερη εκδοχή του τίτλου (που ονομάζεται "running head") θα πρέπει να εμφανίζεται στην επάνω αριστερή γωνία.

Γενικά τμήματα μορφής APA

Σελίδα τίτλου

Η σελίδα τίτλου της εργασίας σας καταλαμβάνει ολόκληρη την πρώτη σελίδα. Στη σελίδα τίτλου, η "τρέχουσα επικεφαλίδα", μια συντομότερη εκδοχή του τίτλου σας, θα βρίσκεται πριν από τον τίτλο, μαζί με το όνομά σας και το όνομα του ιδρύματός σας, στο πάνω μέρος της σελίδας. Το όνομα του επιβλέποντα ή του μέντορα, το μάθημα και το τμήμα περιλαμβάνονται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Περίληψη

Σύμφωνα με το στυλ APA, η περίληψη είναι μια περίληψη της εργασίας σας που πρέπει να έχει μήκος μεταξύ 150 και 250 λέξεων. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η έκταση μιας περίληψης ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες του περιοδικού ή του ιδρύματος.

Κείμενο σώματος

Το σώμα της εργασίας σας είναι το πραγματικό περιεχόμενο, το οποίο πρέπει να είναι 8,5 ίντσες επί 11 ίντσες, γραμμένο σε Time New Romans, μέγεθος 12, με διπλό διάστιχο.

Παράδειγμα επαγγελματικής εργασίας σε μορφή APA

Αναφορές

Ο κατάλογος παραπομπών στο τέλος της εργασίας σας θα πρέπει να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με τις πηγές των παραπομπών στο κείμενο. Όλες οι αναφερόμενες πηγές, καθώς και οι βιβλιογραφίες, πρέπει να περιλαμβάνονται στον κατάλογο παραπομπών.

Συμβουλές για τη συγγραφή μιας εργασίας σε μορφή APA

Επιλέξτε ένα καλό θέμα

Επιλέξτε ένα θέμα που είναι αρκετά ιδιαίτερο ώστε να μπορείτε να το εξερευνήσετε και να το μελετήσετε πλήρως, αλλά όχι τόσο εξειδικευμένο ώστε να δυσκολεύεστε να βρείτε πηγές γνώσης.

Έρευνα

Ξεκινήστε την έρευνά σας το συντομότερο δυνατό. Ξεκινήστε διαβάζοντας ορισμένες βασικές δημοσιεύσεις και άρθρα σχετικά με το θέμα σας. Στη συνέχεια, φτιάξτε έναν κατάλογο πιθανών πηγών για το περιεχόμενο.

Παραπομπή

Να τηρείτε ακριβή καταγραφή των πηγών που παραθέτετε. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα αποσπάσματα και οι παραπομπές που χρησιμοποιούνται στο κείμενο περιλαμβάνονται στον κατάλογο παραπομπών. 

Κάντε ένα προσχέδιο και αναθεωρήστε το

Κάντε ένα πρόχειρο προσχέδιο και αναθεωρήστε το όσες φορές χρειάζεται. Θυμηθείτε να διασφαλίσετε ότι η εργασία σας είναι συνεκτική και υποστηρίζεται από όλες τις χρησιμοποιούμενες πηγές. Κάντε διπλό έλεγχο για τύπους, ορθογραφικά λάθη και οποιαδήποτε άλλα θέματα μορφής APA.

Υψηλός αντίκτυπος και μεγαλύτερη προβολή του έργου σας

Η αύξηση του αντίκτυπου και της προβολής της εργασίας σας μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η επιλογή του κατάλληλου προτύπου στο Mind The Graph εργαλείο. Προσθέστε εικονογραφήσεις και infographics για να βελτιώσετε την εργασία σας και να την πάτε στο επόμενο επίπεδο, ή δημιουργήστε εντυπωσιακές αφίσες.

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα