Trebuie să folosiți formatul APA? Tot ceea ce trebuie să știți este chiar aici. 

Dacă nu ați mai folosit acest format până acum, s-ar putea să observați că diferă semnificativ față de multe dintre stilurile de redactare și orientările pe care le-ați folosit anterior.

Deși formatarea și citarea APA nu sunt greu de urmat, este nevoie de ceva timp pentru a te obișnui cu ele. Acest articol va mesteca acest lucru pentru dumneavoastră și vă va facilita formatarea lucrării dvs. folosind formatul APA.

Ce este formatul APA?

Stilul standard al Asociației Americane de Psihologie (APA) este utilizat pe scară largă pentru a face referire la surse în psihologie, educație și științe sociale. Criteriile esențiale ale stilului APA au fost prezentate într-o lucrare din 1929 publicată în Psychological Bulletin.

Cercetătorii și cadrele didactice care scriu despre psihologie pot exprima informații despre teoriile și descoperirile lor într-un mod coerent prin utilizarea stilului APA.

Dacă nu ați urmat anterior un curs de psihologie sau de științe sociale, cu siguranță sunteți obișnuit să respectați un alt ghid de stil, cum ar fi MLA sau Chicago. Mai mult, tranziția de la stilul MLA sau Chicago la APA ar putea fi dificilă, dar realizabilă.

Noțiuni de bază de formatare APA

  • Textul trebuie să fie scris la două rânduri pe toată durata lucrării;
  • Toate laturile trebuie să aibă margini de un inch;
  • Toate paragrafele trebuie să fie intenționate;
  • Titlul se pune în mijlocul paginii, cu numele dvs. și numele școlii/instituției sub el;
  • Folosiți un font de 12 puncte;
  • Paginile trebuie să fie numerotate în colțul din dreapta sus;
  • Semnele de punctuație trebuie să fie urmate de un spațiu;
  • O versiune mai scurtă a titlului (numită "cap de afișare") trebuie să apară în colțul din stânga sus.

Secțiuni generale în format APA

Pagina de titlu

Pagina de titlu a lucrării dvs. ocupă întreaga primă pagină. Pe pagina de titlu, "capul de afișare", o versiune mai scurtă a titlului dumneavoastră, va apărea înaintea titlului, împreună cu numele dumneavoastră și numele instituției, în partea de sus a paginii. Numele conducătorului sau al mentorului, al cursului și al departamentului sunt incluse în partea de jos a paginii.

Rezumat

Conform stilului APA, un rezumat este un rezumat al lucrării dumneavoastră, care trebuie să aibă între 150 și 250 de cuvinte. Este esențial să rețineți că lungimea unui rezumat variază în funcție de nevoile revistei sau instituției.

Corpul textului

Corpul lucrării este conținutul propriu-zis, care trebuie să fie de 8,5 inci pe 11 inci, scris în Time New Romans, mărimea 12, cu spațiere dublă.

Exemplu de lucrare profesională în format APA

Referințe

O listă de referințe la sfârșitul lucrării trebuie să furnizeze informații esențiale despre sursele citate în text. Toate sursele menționate, precum și bibliografiile, trebuie să fie incluse în lista de referințe.

Sfaturi pentru scrierea unei lucrări în format APA

Alegeți un subiect bun

Alegeți un subiect suficient de special pentru a vă permite să îl explorați și să îl studiați în întregime, dar nu atât de specializat încât să vă fie greu să găsiți surse de cunoștințe.

Cercetare

Începeți cercetările cât mai curând posibil. Începeți prin a citi câteva publicații și articole esențiale despre subiectul dumneavoastră. Apoi, faceți o listă de surse potențiale pentru conținut.

Citare

Țineți o evidență exactă a surselor pe care le citați. Asigurați-vă că toate citatele și referințele folosite în text sunt incluse în lista de referințe. 

Faceți un proiect și revizuiți-l

Faceți o schiță și revizuiți-o de câte ori este nevoie. Nu uitați să vă asigurați că lucrarea dvs. este coerentă și că este susținută de toate sursele utilizate. Verificați de două ori dacă există caractere, greșeli de ortografie și orice alte probleme legate de formatul APA.

Impact ridicat și vizibilitate mai mare pentru activitatea dumneavoastră

Creșterea impactului și a vizibilității muncii tale poate fi la fel de simplă ca și alegerea șablonului potrivit de pe site-ul Atenție la grafic instrument. Adăugați ilustrații și infografice pentru a vă îmbunătăți munca și a o duce la nivelul următor sau creați postere care să atragă atenția; ușor de învățat și ușor de realizat.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane