Hvis du har til hensigt at skrive en forskningsartikel, skal du være opmærksom på, at du skal give en baggrundshistorie, der fører til rationalet bag forskningen, giver kontekst og hjælper med at formulere problemstillingen, sigter mod at efterlade ingen tvivl om dit arbejde, demonstrere dets relevans og betydning og angive alle mulige metodologiske spørgsmål.

Det er dog ikke ualmindeligt, at forskere mister momentum til sidst og kæmper for at finde den rigtige konklusion for deres forskning. På trods af at diskussionen forklarer resultaterne ordentligt, forbinder dem med de spørgsmål, der blev rejst i indledningen, og undersøger dem i sammenhæng med tidligere forskning, kan det se ud, som om der mangler noget. Det fører ofte til en konklusion, der ligner den, der allerede er kommet til udtryk.

Det resulterer i en mangel på akademiske implikationer, når læsere eller korrekturlæsere ikke anerkender betydningen af din forskning. For at undgå dette skal du fortsætte med at læse denne artikel for at lære mere om akademiske implikationer.

Hvad er de akademiske implikationer?

Implikationer er konsekvenserne af din forskning; du skal beskrive præcis, hvorfor du antager, at dine faktiske resultater er relevante og/eller kan anvendes i fremtidig forskning. Vigtigst af alt er, at dine implikationer skal understøttes af beviser. 

Disse implikationer skal være baseret på detaljerne og resultaterne af din forskning, og eventuelle begrænsninger i din tilgang eller stikprøve skal anerkendes for at undgå grov generalisering.

Afhængigt af type af forskning du udfører, kan implikationerne af dine resultater være kliniske, filosofiske, politiske, sociale eller etiske. Det er afgørende at forstå, at den mest essentielle skelnen er mellem praktiske implikationer, teoretiske implikationer og implikationer for fremtidig forskning.

Praktiske implikationer

Udtrykket "praktisk" betyder bogstaveligt talt "virkelige resultater". Den virkelighed, der ville opstå, hvis visse omstændigheder blev opfyldt, kaldes praktisk implikation. At bestemme de praktiske implikationer af flere løsninger kan hjælpe med at bestemme, hvilke der leverer de tilsigtede resultater.

Når man f.eks. laver klinisk forskning, er det mere sandsynligt, at disse resultater er praktiske. Antag, at du laver et forsøg med en medicin, der behandler infektioner uden at skabe resistens hos organismerne; konsekvenserne i denne situation er, at sygdomme kan behandles hurtigere end tidligere.

Teoretiske implikationer

I modsætning hertil er den teoretiske implikation en eller flere nyopdagede tilføjelser til nuværende teorier eller etablering af elementer til nye teorier. Teoriens rolle i forskningen er at foreslå fascinerende og potentielt lovende emner at fokusere på.

Forskningens evne eller mulighed for at påvirke samfundet på åbenlyse måder er kendetegnet ved teoretiske implikationer. For eksempel kan forskning i menneskelige relationer, og hvordan COVID påvirker dem, teoretisere, at mennesker er mindre tilbøjelige til at interagere, nu hvor de har været igennem COVID. 

Vær dog forsigtig med ikke at ekstrapolere dine stikprøver eller data til den bredere befolkning, medmindre du har overbevisende grunde til det.

Implikationer, der kræver fremtidig forskning

Hvis du opdager, at dine resultater ikke fører til sociale reformer, innovative pædagogiske politikker eller medicinske ændringer, kan de have afgørende betydning for fremtidige forskningsprojekter. 

Det betyder, at hvis du opdager noget, der kan have indflydelse på anden forskning, bør du diskutere implikationerne. Men pas på ikke at forveksle en implikation med en anbefaling.

Konsekvenser vs. anbefalinger

I en forskningsartikel er en implikation en konklusion, der kan udledes af forskningsresultaterne og betydningen af disse resultater; det betyder ikke umiddelbart, at du tror, at dine resultater vil ændre alt i morgen, men at du har grund til at forvente, at de kan have en indvirkning på en bestemt måde.

Anbefalinger, på den anden side, er præcise ideer baseret på dine resultater om den bedste måde at fortsætte på i et bestemt scenarie. Hvis du f.eks. har opdaget en bedre metode til at håndtere en bestemt type data (som kan bruges i andre emner), vil du anbefale, at de kasserer den tidligere metode.

Kort sagt er en implikation en implicit konklusion af din research, mens en anbefaling er det, du anbefaler baseret på fakta. 

Begynd at lave infografik og videnskabelige illustrationer

Lav infografik og illustrationer, der hjælper dig med at få mest muligt ud af din research. Artikler med visuelle elementer er lettere at forstå, da læserne kan opfange indholdet ved at visualisere elementerne, og derfor er der større sandsynlighed for, at de bliver downloadet. Pas på grafen værktøj gør det nemt for dig at søge i et stort antal skabeloner og vælge en, der passer til dit arbejde.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner