Dacă intenționați să scrieți o lucrare de cercetare, trebuie să fiți conștienți de faptul că trebuie să oferiți o poveste de fundal care să conducă la raționamentul care stă la baza cercetării, oferind contextul și ajutând la formularea declarației problemei, cu scopul de a nu lăsa niciun dubiu cu privire la munca dumneavoastră, demonstrând relevanța și importanța acesteia și indicând toate întrebările metodologice posibile.

Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca cercetătorii să-și piardă elanul la final și să se străduiască să găsească concluzia corectă pentru cercetarea lor. În ciuda faptului că discuția explică în mod corespunzător constatările, le conectează cu problemele ridicate în introducere și le investighează în contextul cercetărilor anterioare, ceva poate părea să lipsească. Acest lucru duce frecvent la concluzia unei cercetări care este similară cu una care a fost deja exprimată.

Acest lucru duce la o lipsă de implicații academice atunci când cititorii sau recenzenții nu reușesc să recunoască importanța cercetării dumneavoastră. Pentru a evita acest lucru, continuați să citiți acest articol pentru a afla mai multe despre implicații academice.

Care sunt implicațiile academice?

Implicațiile sunt consecințele cercetării dumneavoastră; trebuie să descrieți exact de ce credeți că rezultatele actuale sunt relevante și/sau ar putea fi utilizate în cercetări viitoare. Cel mai important, implicațiile dvs. trebuie să fie susținute de dovezi. 

Aceste implicații trebuie să se bazeze pe detaliile și rezultatele cercetării dumneavoastră, iar eventualele limitări ale abordării sau ale eșantionului trebuie recunoscute pentru a evita generalizările grosolane.

În funcție de tipul de cercetare pe care le efectuați, implicațiile constatărilor dumneavoastră pot fi clinice, filosofice, politice, sociale sau etice. Este esențial să înțelegeți că cea mai esențială distincție este între implicațiile practice, implicațiile teoretice și implicațiile pentru cercetările viitoare.

Implicații practice

Termenul "practic" înseamnă literalmente "rezultate reale". Realitatea care ar avea loc dacă anumite circumstanțe ar fi îndeplinite se numește implicație practică. Determinarea implicațiilor practice ale mai multor soluții poate ajuta la stabilirea celor care oferă rezultatele scontate.

De exemplu, atunci când se face cercetare clinică, este mai probabil ca aceste rezultate să fie practice. Să presupunem că efectuați un studiu pentru un medicament care tratează infecțiile fără a genera rezistență a organismului; consecințele în această situație sunt că bolile pot fi tratate mai repede decât în trecut.

Implicații teoretice

În schimb, implicațiile teoretice reprezintă o adăugire (sau mai multe) nou descoperită(e) la teoriile actuale sau stabilirea de elemente pentru noi teorii. Rolul teoriei în cercetare este de a propune subiecte fascinante și potențial promițătoare asupra cărora să se concentreze.

Capacitatea sau posibilitatea cercetării de a influența societatea în moduri evidente se caracterizează prin implicații teoretice. De exemplu, cercetarea privind relațiile umane și modul în care COVID le afectează poate teoretiza faptul că oamenii sunt mai puțin predispuși să interacționeze acum că au trecut prin COVID. 

Cu toate acestea, aveți grijă să nu extrapolați eșantionarea sau datele la o populație mai largă decât dacă aveți motive convingătoare pentru aceasta.

Implicații care necesită cercetări viitoare

Dacă descoperiți că descoperirile dvs. nu duc la reforme sociale, politici pedagogice inovatoare sau schimbări medicale, acestea pot avea implicații vitale pentru viitoarele proiecte de cercetare. 

Aceasta înseamnă că, dacă descoperiți ceva care poate avea un impact asupra altor cercetări, trebuie să discutați implicațiile. Aveți grijă să nu confundați o implicație cu o recomandare.

Implicații vs. recomandări

Într-o lucrare de cercetare, o implicație este o concluzie care poate fi dedusă din rezultatele cercetării și din semnificația acestor rezultate; aceasta nu implică imediat faptul că dumneavoastră credeți că descoperirile dumneavoastră vor schimba totul până mâine, ci că aveți motive să vă așteptați ca acestea să aibă un impact într-un anumit mod.

Recomandările, pe de altă parte, sunt idei precise, bazate pe constatările dvs. cu privire la cea mai bună cale de a proceda într-un anumit scenariu. De exemplu, dacă ați descoperit o abordare mai bună pentru a trata un anumit tip de date (care poate fi utilizată în alte subiecte), le veți recomanda să renunțe la metoda anterioară.

Definită simplu, o implicație este o concluzie implicită a cercetării dumneavoastră, în timp ce o recomandare este ceea ce recomandați pe baza faptelor. 

Începeți să creați infografice și ilustrații științifice

Creați infografice și ilustrații care să vă ajute să valorificați la maximum cercetările dumneavoastră. Articolele cu resurse vizuale sunt mai simplu de înțeles, deoarece cititorii pot prelua conținutul prin vizualizarea activelor și, prin urmare, este mai probabil ca acestea să fie descărcate. Atenție la grafic vă permite să căutați cu ușurință printre un număr mare de șabloane pentru a selecta unul care să se potrivească muncii dumneavoastră.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane