Какво ще кажете, ако ви кажа, че има инструмент, наречен LabCollector, който може да улесни живота ви като изследовател? Ще ми повярвате ли? Ако се интересувате, но имате нужда от малко повече информация за този инструмент, прочетете това:

Всеки изследовател знае колко разхвърлян може да стане компютърът ни с всички данни и скици, които трупаме. Може би сте много организиран изследовател, но вярвам, че повечето от нас не са такива.

LabCollector ще промени начина ви на живот на изследовател

Не само колко компютъра използваме, за да получим всички необходими данни? Вероятно компютърът в лабораторията, компютърът в библиотеката и нашият. Имаме късмет, че разполагаме с pendrives и външни HD.

Малко по-хаотично, понякога ни връхлита вълна от лош късмет и компютърът ни се разваля, нали? Представете си, че губим всичко, което сме успели да съберем за нашите изследвания...

Животът на един изследовател е много нестабилен. Има твърде много променливи, които могат да ни попречат да завършим изследването си. Не само, че постоянно трябва да споделяме данните, с които разполагаме, с нашите съавтори, консултант и т.н.

Толкова сме свикнали да си губим времето с цялата тази бъркотия от данни, че никога не спираме да мислим как животът ни би бил по-лесен, ако разполагаме с подходящ инструмент за организиране на нещата.

Някои хора си взеха почивка и се замислиха. Тези хора създадоха инструмент, наречен LabCollector.

"LabCollector е универсална платформа за управление на лаборатории, която ви дава най-доброто съотношение качество/цена на пазара."

Идеята на LabCollector е да предостави лесно достъпен инвентар на всеки в лабораторията ви. Информацията може да се търси и лесно да се отпечатва или експортира. По този начин можете да комуникирате и да си сътрудничите с екипа си, като прекарвате по-малко време в рутинни задачи и повече време в наука.

LabCollector ще промени начина ви на живот на изследовател

Напоследък се появяват нови идеи как да се подобри животът на изследователя и самата наука. Други примери са Лист нагоре, Външна дифузия, платформи за предпечат и, разбира се, Mind the Graph.

Развълнувахте ли се от новината за LabCollector? Така че, прегърнете се, защото партньорството между Mind the Graph и LabCollector се случва! Сега вече можете да се възползвате от красивите инфографики, които сте създали в Mind The Graph, като използвате електронната лабораторна тетрадка Lab Collector!

 

LabCollector ще промени начина ви на живот на изследовател

Един Електронна лабораторна тетрадка (ELN), ви позволява да търсите и документирате експерименти. По този начин ръководителите на лабораториите могат да управлява и следи по-ефективно текущите проекти в лабораторията., които са достъпни онлайн и се споделят между колегите. Не само анотирате експериментите си, но и изграждате съвместна мрежа от споделени ресурси (споделяне на експерименти, протоколи, реактиви и консумативи, клетъчни линии, праймери и т.н.), а с инвентара LabCollector можете да свържете вашите проби, реактиви, клетъчни линии, праймери в техния експериментален контекст с ELN.

Така че вече няма нужда да търсите или да губите файлове в Excel, а можете лесно да знаете къде се намират и да откриете и повторите даден експеримент, например за преработване на документ или за друг проект.

Тъй като взетите решения се основават на лабораторна информация, наличието на надеждна система, която да служи като хранилище на лабораторна информация, може да ви позволи да вземате по-добри и по-бързи решения, а заедно с инфографиките на Mind The Graph можете да предоставите на сътрудниците си и на себе си мощно визуално резюме на вашия експеримент и неговото въздействие.

Готови ли сте да започнете това преживяване?LabCollector ще промени начина ви на живот на изследовател

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони