Все по-често списанията изискват графично резюме, за да представят статия. Но защо това става толкова важно?

Това се случва, тъй като графичните резюмета са начин за комуникация с висока степен на разбиране, достъпност и са забележителни за дадено изследване, като освен резюме са и начин да се запомни самото изследване. 

С други думи, днес графичните резюмета са незаменими за учените и техните публикации. А тези графики могат да бъдат направени по различни начини. Ето няколко примера:

графична абстракцияграфичен абстракт marie curieграфично абстрактно синьо

Тук, на Mind the Graph, имаме много шаблони, които можете да използвате за своята публикация. Но в нашата платформа можете да създадете и свое собствено графично резюме. Затова сме отделили 5 съвета, които да ви помогнат в този момент:

 

ОРГАНИЗАЦИЯ

Организирайте информацията, която искате да включите. В нея няма да се побере цялото ви проучване, не забравяйте, че това е резюме! Затова поставете най-важното и целите на вашето изследване.

 

ФОРМИ

Намерете начина, който е най-целесъобразен за вашето търсене. Когато говорим за графичен реферат, можем да работим с графики, илюстрации, плакат... Много са начините, затова е важно да откриете коя е най-добрата форма за вашия документ.

 

SPACE

Няма смисъл да искате да поставите всички писмени изследвания, а не всички необходими изображения! Не забравяйте, че трябва да организирате информацията и да изградите графичното си резюме с пространства, които улесняват четенето.

 

ЦВЕТОВЕ

Не го смесвайте! Направете цветовете според темата си, но внимавайте да не станат прекалено силни или прекалено смесени. Това също пречи на разбирането на информацията.

 

ВАШЕТО ПРОУЧВАНЕ

Без страхове! Най-важното нещо, което трябва да запомните, когато изграждате своя графичен реферат, е, че изследването е ваше! С други думи, никой не знае повече за него от вас!

 

Знаем, че с тези съвети можете да постигнете добри резултати и да увеличите шансовете си за приемане в много списания!

 

И ако искате помощ, можете  можете да разчитате на нас!

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони