Здравейте! Имаме нови научни илюстрации за вас! Всеки петък показваме какво ново има в mind the graph, така че можете да следите новостите в нашия блог. Но освен тези илюстрации, вече имаме над осем хиляди други на разположение в нашата платформа.

 

Нови научни илюстрации

Euproctis chrysorrhoea

Известен още като кафявоопашата пеперуда, произхожда от Европа, Азия и Северна Африка. Кафявият молец дава едно поколение годишно. Той има четири жизнени етапа: яйце, ларва, какавида и възрастен. Вече разполагаме с илюстрации на ларвите, но тази седмица добавихме и възрастната форма.

Научни_илюстрации_еупроктис_хризорея_зоология_ум_на_графиката

Нобелови лауреати 

Томаш Линдал, Пол Модрич и Азиз Санкар получиха съвместно Нобеловата награда за химия за 2015 г. "за механистични изследвания на възстановяването на ДНК". Имаме и други илюстрации на учени, като сър Александър Флеминг.

Научни_илюстрации_нобелови_награди_на_наградите_на_мисълта_на_графиката

Грозде

Чували ли сте някога за енология? Това е науката и изследването на виното и винопроизводството, което се различава от лозарството - селскостопанските дейности по отглеждане на лозя и събиране на грозде. Така че, ако сте енолог или просто любител на виното, разгледайте нашата пълна категория за енология.

Вино_грозде_научни_илюстрации_умът_на_графиката

Земно и лунно затъмнение

Лунното затъмнение настъпва, когато Луната преминава директно зад Земята и попада в нейната сянка. Но това може да се случи само когато Слънцето, Земята и Луната са точно или много близко разположени, като Земята е между другите две. От друга страна, слънчевото затъмнение се случва, когато Луната премине пред Слънцето.


научни_илюстрации_геология_еклипс_луна_земя_ум_на_графиката

Насекоми

Coccinellidae е широко разпространено семейство малки бръмбари, известни като божии кравички. Ентомолозите обаче предпочитат имената бръмбари божии птици или божии бръмбари, тъй като тези насекоми не се класифицират като истински бръмбари.

coccinellidae_ant_insects_mind_the_graph

Warthog 

Обикновеният брадат глиган (Phacochoerus africanus) е дива свиня от семейство Свиневи (Suidae), която се среща в пасища, савани и гори в Африка на юг от Сахара.

warthlog_zoology_mind_the_graph

 

Мастна клетка

Той е част от имунната и невроимунната система. Те имат важна роля в пътя на алергията и анафилаксията. Мастоцитите обаче играят и важна защитна роля. Те участват в ангиогенезата, имунната толерантност, защитата срещу патогени и функцията на кръвно-мозъчната бариера.

mast_cell_mind_the_graph

 

Как мога да използвам тези илюстрации в моите публикации?

Да. Mind the Graph е онлайн платформа, която позволява на учените да създават атрактивни научни презентации, графични резюмета, инфографики и др. Освен библиотеката с научни илюстрации, можете да използвате текст, диаграми, икони и да качвате собствени изображения, за да създадете цялостна презентация. Можете да я изпробвате безплатно или да надстроите, за да разполагате с неограничени функции. Освен това нашите илюстрации се основават на заявки от нашите абонати. Така че, ако не намерите необходимата ви илюстрация, можете да я поискате без допълнителни разходи.

научните илюстрации на графиката

 

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони