Колко пъти сте искали да покажете на всичките си приятели колко готина е науката? Е, тъй като аз също съм учен, ще се обзаложа, че повече пъти, отколкото можете да преброите.

Търсех онлайн трикове и неща, с които да покажа научни теории или факти. Трябваше да са готини начини едновременно да науча приятелите си на нещо ново и да ги изненадам.

Ето какво открих: Момиче по физика.

Готини научни трикове за вашите изследвания

Момичето по физика е youtuberка на име Даяна Кауърн. Тя има канал в youtube, в който представя научни факти по много забавен и дидактичен начин. Не само това, тя представя и готините научни трикове, които търсех, и обяснява как работят.

Ето 3 най-добри видеоклипа за научни трикове, които можете да правите с приятелите си или просто у дома и да се забавлявате.

Седем научни експеримента с повърхностно напрежение 

Направи си сам експеримент с мълния! Направете ШОКИРАЩ КОНДЕНЗИТОР

5 страхотни математически трика ft. Technicality

Науката трябва да бъде предмет, който е лесно разбираем за всеки човек. Вместо това ние поддържаме много тесни групи от хора, които обсъждат конкретни научни теми.

Предоставянето на научна информация за неспециалисти не означава да се правят забавни видеоклипове или трикове. Всяка информация, преведена по по-лесен начин за разбиране на сложни данни, е достатъчно добра.

В днешно време най-добрият начин да допринесете за комуникацията на науката е да я обясните визуално.

Научните инфографики или графичните резюмета са широко използвани в много видове социални медии. Въпреки това не всички учени разбират важността на това да предоставят своите изследвания във визуален формат.

Ако се интересувате от тази тема и все още не знаете как да започнете, ние можем да ви помогнем! Ето няколко публикации, които може да ви заинтересуват:

Какво ще кажете да започнем да създаваме готино научно съдържание още сега?

Готини научни трикове за вашите изследвания

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони