Няма магическа формула, която да ни направи супер здрави! Въпреки това има няколко навика, които могат да ни помогнат да повишим имунитета си и по този начин да се предпазим в случай на пандемия от Covid19.

Така че, разделихме 5 съвета според СЗО, които могат да помогнат за подобряване на имунната ви система:

ДОБЪР СЪН

Независимо дали спите по шест, осем или дори десет часа на ден, качеството на съня ви е от решаващо значение за вашето здраве. Ако не спите добре, тялото ви не си почива и не може да се възстанови за следващия ден. Ето защо бъдете наясно със симптоми като: безсъние, умора сутрин и непродължителен сън, това са признаци, че трябва да посетите лекар.

 

ДИЕТА И ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ

Тази тема е и винаги ще бъде комбинирана, за да бъдем здрави, балансираната диета заедно с постоянните физически упражнения (без преувеличение) ни помагат в ежедневието.

 

НАМАЛЯВАНЕ НА АЛКОХОЛА

Според СЗО, консумацията на алкохол, особено сега, по време на пандемията, може да навреди на здравето ви. Колкото и да сме изправени пред глобална социална изолация, не бива да мислим, че е нормално да пием в големи количества, не само за физическото здраве, но и да не превръщаме алкохола в отдушник за стреса, който преживяваме в момента.

 

ПОДДЪРЖАЙТЕ ВАКСИНАЦИИТЕ СИ АКТУАЛНИ.

Ваксините са от съществено значение за нашия организъм. Ние не притежаваме целия необходим имунитет, така че актуализирането на ваксините е важно, за да се предотвратят други видове заболявания. Консултирайте се с Вашия лекар, за да видите какво препоръчва за Вас в този момент.

 

ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ

Психическото здраве оказва голямо влияние и върху физическото ни здраве! Особено сега, по време на пандемията, случаите на стрес, тревожност и депресия постепенно се увеличават по целия свят. Затова е важно да бъдете внимателни и да потърсите професионална помощ, ако е необходимо. Не се срамувайте да поискате помощ!Съвети за повишаване на имунитета

 

Хей, искате ли да видите още публикации за Covid19? Просто кликнете върху тук.

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони