Hur presenterar du kirurgiska ingrepp på dina kurser och presentationer? Det är inte alltid lätt att fånga våra studenters uppmärksamhet och ge en intressant och informativ kurs. Visuellt innehåll är ett utmärkt verktyg för att hjälpa till i denna process. Du behöver skapa attraktiva bilder som lyfter fram den viktigaste informationen och fångar uppmärksamheten hos din publik. Det är dock svårt att hitta bra bilder för att förklara vetenskapliga och medicinska procedurer. Ibland behöver du dessutom visa tuffa procedurer som operationer. I dessa fall kan verkliga bilder med mycket blod och uppskurna kroppar förvirra publiken. Då kan du använda medicinska illustrationer för att mildra effekten av sådana scener och bättre förklara detaljerna i ingreppet.

Attraktiva illustrationer är iögonfallande och lättare att förstå vid första anblicken.

Titta till exempel på dessa mallar som visar injektionstekniker och hur man gör kirurgens knutprocedur:

förhandsgranskning_79010

förhandsgranskning_79004

Alla dessa mallar finns tillgängliga på Mind the Graph, en onlineplattform som gör det möjligt för läkare och forskare att förbättra sin vetenskapliga kommunikation och skapa fantastiska vetenskapliga affischer. Vi har ett bibliotek med tusentals medicinska illustrationer, så att du kan skapa dina presentationer för kurser med hjälp av korrekta och attraktiva illustrationer.

Jag behöver visa ett specifikt kirurgiskt ingrepp, så hur kan jag få tag på de medicinska illustrationer jag behöver?

Fråga bara! De flesta av våra illustrationer är baserade på förfrågningar från våra abonnenter. Om du är en Mind the Graph-abonnent, skriv till oss och skicka en referensbild (det kan vara en frihandsskiss) så gör vi det åt dig.

Titta på dessa mallar för medicinska procedurer:

förhandsgranskning_79012

förhandsgranskning_79003

kirurgi_medicin

Om du ännu inte använder mind the graph och vill förbättra dina lektioner kan du börja använda mind the graph nu:

start_get

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar