Logotip logotipa Mind The Graph

Pravilnik o zasebnosti


Zadnja posodobitev 20. junij 2022.

Zahvaljujemo se vam za obisk našega spletnega mesta na naslovu https://mindthegraph.com/ ("spletno mesto"). Vaša zasebnost nam je pomembna in družba Cactus Communications, vključno z njenimi hčerinskimi in povezanimi družbami ("CACTUS", "družba", "mi", "naše" ali "nas"), je zavezana k varovanju vaše zasebnosti in zagotavljanju prilagojenih in dragocenih storitev.

V podjetju CACTUS smo zavezani k varovanju vaših podatkov med opravljanjem naših strokovnih storitev. Ta spletna stran obsega portfelj storitev in izdelkov, ki jih ponuja družba CACTUS, ki deluje prek različnih subjektov skupine, med drugim prek subjektov v Singapurju, Indiji, na Japonskem, Kitajskem, v Južni Koreji, na Danskem, v Združenem kraljestvu in Združenih državah Amerike.

Ta pravilnik o zasebnosti ureja naše prakse zbiranja, obdelave in uporabe podatkov. Oblikovan je tako, da vam omogoča informirano izbiro glede uporabe, dostopa in popravljanja vaših osebnih podatkov.

1. Osebni podatki, ki jih zbiramo

Vaše osebne podatke lahko zbiramo, ko nam jih posredujete, na primer kot odgovor na anketo, ko se prijavite na delovno mesto, se prijavite na dogodke, se registrirate za prilagojene storitve, zahtevate informacije o izdelkih, uporabljate naše storitve ali zahtevate podporo strankam.

Osebni podatki, kot so ime in priimek, spol, datum rojstva, kraj države, poštni naslov, poštna številka, naslov delovnega mesta, podatki o podjetju, e-poštni naslovi, telefonske številke, komercialni podatki, kot so zgodovina nakupov in referenčni vir, podatki o plačilu (vključno z bančnimi in drugimi podatki), računski naslov ter delovni in izobraževalni profil.

Ti podatki lahko vključujejo naslov IP, operacijski sistem in vrsto brskalnika. Zbiramo tudi podatke o vaših osebnih preferencah glede revij, ki jih radi berete, vaših najraje objavljenih člankov itd. ("osebni podatki").

Namerno ne zbiramo več osebnih podatkov, kot je opisano tukaj. Če pa po svoji izbiri namerno ali nenamerno razkrijete nekatere osebne podatke, ki niso opisani v tem odstavku, za te podatke še naprej velja ta pravilnik o zasebnosti. Vaše osebne podatke smo morda pridobili tudi od tretjega ponudnika storitev ali javno dostopnega vira podatkov.

O vas ne zbiramo nobenih posebnih vrst osebnih podatkov (kot so podatki o vaši rasi ali narodnosti, verskem ali filozofskem prepričanju, spolnem življenju, spolni usmerjenosti, političnih prepričanjih, članstvu v sindikatu, podatki o vašem zdravju ter genetski in biometrični podatki). Prav tako ne zbiramo nobenih podatkov o kazenskih obsodbah in prekrških.

Spletno mesto lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest. CACTUS ni odgovoren za obvestila o zasebnosti ali vsebino takšnih spletnih mest tretjih oseb, tudi če:

◦ Do spletnega mesta tretje osebe ste dostopali prek povezav z našega spletnega mesta; ali

◦ Do našega spletnega mesta ste dostopali prek povezav s spletnega mesta tretje osebe.

2. Kako uporabljamo vaše osebne podatke

1. Kot upravljavec podatkov:

Osebne podatke, ki jih zberemo, uporabljamo samo v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti. Brez vašega izrecnega soglasja vaših osebnih podatkov nikoli ne bomo prodali tretji osebi. Poleg načinov uporabe, ki so navedeni drugje v tem pravilniku o zasebnosti, lahko vaše Osebne podatke uporabimo za (a) pomoč pri zahtevku za storitev, partnerstvo ali zaposlitev; (b) pošiljanje informacij, za katere menimo, da bi vas lahko zanimale, po pošti, e-pošti ali na drug način; (c) pošiljanje tržnih sporočil v zvezi z našim poslovanjem, trenutnimi storitvami, novimi storitvami ali promocijami; (d) odgovorimo na poizvedbo, vprašanje ali skrb, ki ste jo morda izrazili; (e) izvajamo analitiko in ustvarjamo zbirko podatkov za izboljšanje vaše izkušnje pri brskanju in izboljšanje funkcionalnosti naših storitev; ali (f) vam po e-pošti ali na kakršen koli drug način pošljemo seznam predlagane literature na podlagi vaših osebnih preferenc, ki ste nam jih posredovali. 

Osebne podatke lahko delimo z zaupanja vrednimi ponudniki storitev ali našimi povezanimi podjetji za obdelavo plačil, dopolnitev podatkov, ki nam jih posredujete, da vam zagotovimo boljše storitve, upravljanje računa, izvajanje statističnih analiz, zagotavljanje marketinške pomoči, gostovanje spletnega mesta, indeksiranje strani uporabniškega profila in uporabniških imen kot dela URL, tehnično podporo in podporo strankam.

Tretjim osebam, ki od nas prejmejo vaše osebne podatke, je prepovedana uporaba vaših osebnih podatkov, razen za te namene, in morajo ohraniti zaupnost vaših podatkov. 

Ko oddate naročilo na našem spletnem mestu, boste morda morali opraviti plačila za naročene storitve. Za obdelavo vaših plačil uporabljamo številne tretje osebe, ki obdelujejo plačila. Vaše plačilo bo obdelal ponudnik, ki ga izberete za obdelavo plačila prek plačilnega prehoda.

Če nam posredujete bančne podatke ali podatke o drugih načinih plačila, jih uporabimo izključno za obdelavo morebitnih povračil plačil. Tudi tretji obdelovalci plačil, ki jih uporabljamo, zbirajo, uporabljajo in obdelujejo vaše podatke, vključno s plačilnimi podatki, v skladu s svojimi pravilniki o zasebnosti.

Da bi zagotovil varnost in celovitost spletnega mesta, lahko CACTUS spremlja vaše osebne podatke. Družba CACTUS lahko v določenih okoliščinah za upravljanje tehničnih operacij, povezanih z gostovanjem spletnega mesta, angažira zaupanja vrednega tretjega ponudnika storitev. 

Osebne podatke bomo delili, če razkritje zahteva zakon, pravilo ali predpis ali če je bilo razkritje posledica veljavnega naloga sodišča ali pooblaščene vladne agencije ali drugega pravnega postopka.

Osebne podatke bomo morda morali obdelati iz pravnih razlogov in razlogov skladnosti, kot so preprečevanje, odkrivanje ali preiskovanje kaznivih dejanj, preprečevanje izgub ali goljufij. Osebne podatke lahko uporabimo tudi za izpolnjevanje zahtev notranje in zunanje revizije ter za namene informacijske varnosti.

2. Mednarodni prenos osebnih podatkov:

Za lažje globalno delovanje lahko vaše osebne podatke prenesemo in do njih dostopamo prek geografskih meja v hčerinske ali povezane družbe ali ponudnike storitev, ki delajo v našem imenu v drugih državah z različnimi zakoni o varstvu podatkov, ki morda niso enaki tistim v državi izvora.

Prenos osebnih podatkov ima širok pomen in se zgodi, ko se podatki sporočajo, prenašajo, dostopajo ali kako drugače pošiljajo v drugo državo. Ta pravilnik o zasebnosti velja tudi, če osebne podatke prenesemo v države zunaj vaše države.

Če je to potrebno in izključno za namene zagotavljanja storitev, ki so vam na voljo na spletnem mestu, lahko tretji osebi razkrijemo vse vaše osebne podatke, ki so morda potrebni za naročanje storitev pri tretji osebi. 

V primerih, ko bi bilo treba osebne podatke prenesti izven države, v kateri deluje družba CACTUS, v druge jurisdikcije, lahko veljajo posebne zahteve, da se takšen prenos dovoli. Osebne podatke lahko prenesemo tudi tretji osebi, ki se nahaja zunaj vaše matične države, ne da bi nam bilo treba izvajati zgoraj navedene ukrepe, če ste nam dali soglasje za prenos vaših osebnih podatkov. 

Od zdaj se vaši osebni podatki prek interneta prenašajo tretjemu ponudniku storitev Amazon Web Services v Singapurju, Indiji, ZDA ali na Japonskem za gostovanje/nadomestno kopiranje podatkov v oblaku. Podatki so šifrirani v mirovanju in med prenosom.

Z uporabo storitev se izrecno strinjate s prenosom osebnih podatkov v tretje države, če je za to potrebna vaša privolitev.

3. Kot obdelovalec podatkov:

Informacije ali podatke, ki jih zberemo prek upravljavcev podatkov/upravljavcev ("poslovnih partnerjev"), bomo uporabljali in obdelovali v skladu z navodili upravljavcev ter v skladu s pogoji, ki veljajo za obdelovalce na podlagi zavezujoče pogodbe med upravljavcem in obdelovalcem, sklenjene z upravljavci, in veljavnimi predpisi.

Strinjamo se, da teh podatkov ne bomo obdelovali pri podizvajalcih (Podizvajalec), razen če predhodno pridobimo pisno soglasje upravljavca, v primeru, da je upravljavec dal splošno soglasje, pa ga moramo obvestiti o vsakem novem podizvajalcu. S podobdelovalci se odražajo enake pogodbene obveznosti, kot so bile dogovorjene z upravljavcem, in prevzemamo popolno odgovornost za dejanja in neukrepanja teh podobdelovalcev.

Na pisno zahtevo upravljavca se strinjamo, da bomo po koncu opravljanja storitev, povezanih z obdelavo, izbrisali ali vrnili upravljavcu vse osebne informacije ali podatke, razen če obstaja zakonska obveznost ali podlaga za to, da obdržimo kopijo teh informacij ali podatkov za nadaljnjo obdelavo. 

Poleg izvajanja ustreznih tehničnih in organizacijskih ukrepov za zagotovitev ustrezne ravni varnosti moramo upravljavcu dati na voljo vse informacije, ki so potrebne za dokazovanje izpolnjevanja naših obveznosti, in upravljavcu ali drugemu revizorju, ki ga imenuje upravljavec za izvajanje revizij, vključno s pregledi, omogočiti, da dokaže, da obdelava izpolnjuje zahteve Uredbe, in zagotoviti varstvo pravic posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

4. Osebni podatki otrok:

Družba CACTUS zavestno ne zbira osebnih podatkov otrok, mlajših od 18 let. Če ste mlajši od 18 let, prosimo, da prek naših spletnih mest ali storitev ne posredujete nobenih osebnih podatkov. Starše in zakonite skrbnike spodbujamo, da spremljajo uporabo interneta svojih otrok in pomagajo uveljavljati ta pravilnik tako, da svojim otrokom naročijo, naj nikoli ne posredujejo Osebnih podatkov prek naših storitev ali spletnih mest brez njihovega dovoljenja.

Če utemeljeno menite, da nam je otrok, mlajši od 18 let, prek naših spletnih mest ali storitev posredoval osebne podatke, nam to sporočite, mi pa si bomo prizadevali izbrisati te podatke in ukiniti otrokov račun iz naših zbirk podatkov.

5. Hramba osebnih podatkov:

Osebne podatke, ki nam jih posredujete, hranimo, dokler je račun aktiven ali dokler je to potrebno za zagotavljanje storitev ali storitev ali dokler je to potrebno za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, vzdrževanje natančnih finančnih in drugih evidenc, reševanje sporov in uveljavljanje naših pogodb. Če želite ukiniti svoj račun ali zahtevati, da vaših osebnih podatkov ne uporabljamo več, se obrnite na nas. 

Vaše podatke bomo hranili največ toliko časa, kolikor je potrebno, pri čemer bomo upoštevali naslednje:

◦ Namen(-i) in uporaba vaših podatkov zdaj in v prihodnosti (na primer, ali je treba te podatke še naprej hraniti, da bi lahko še naprej izpolnjevali svoje obveznosti iz pogodbe z vami ali vas kontaktirali v prihodnosti);

◦ Ali smo zakonsko obvezani še naprej obdelovati vaše podatke (na primer obveznosti vodenja evidenc, ki jih nalaga ustrezen zakon ali predpis);

◦ Ali imamo kakšno pravno podlago za nadaljnjo obdelavo vaših podatkov (na primer vaše soglasje);

◦ Kako dragoceni so vaši podatki (zdaj in v prihodnosti);

◦ Vse ustrezne dogovorjene industrijske prakse o tem, kako dolgo je treba hraniti informacije;

◦ raven tveganja, stroškov in odgovornosti, ki so povezani s tem, da še naprej hranimo podatke;

◦ Kako težko je zagotoviti, da so informacije posodobljene in točne; 

◦ Vse pomembne okoliščine (kot sta narava in status našega odnosa z vami);

◦ Čas, v katerem je vaš račun aktiven.

6. Uporaba piškotkov in podobnih tehnologij:

Piškotki so podatkovne datoteke, ki jih spletno mesto pošlje brskalniku, da se za različne namene zabeležijo informacije o uporabnikih. Uporabljamo piškotke, vključno z bistvenimi, funkcionalnimi in analitičnimi piškotki. Za več informacij o tem, kako uporabljamo piškotke, si oglejte naš pravilnik o piškotkih.

Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli uredite ali umaknete soglasje za piškotke s klikom na povezavo "Uredi svoje nastavitve", ki je navedena pod Pravilnikom o piškotkih, vendar lahko to poslabša vašo možnost uporabe nekaterih ali vseh funkcij, ki so na voljo na spletnem mestu. 

7. Funkcije družabnih medijev:

Naše spletno mesto lahko vključuje integracije s spletnimi mesti družbenih medijev, kot so Facebook, LinkedIn, Twitter in ORCID, gumb "Deli to" ali interaktivne mini programe. Če imamo vaše soglasje, lahko te funkcije zbirajo vaš naslov IP in stran, ki jo obiskujete na naših spletnih mestih, ter lahko nastavijo piškotek, da omogočijo pravilno delovanje funkcije.

Funkcije družabnih medijev in gradniki gostujejo pri tretji osebi ali pa so nameščeni neposredno na naših spletnih mestih. Vaše interakcije s temi funkcijami ureja pravilnik o zasebnosti podjetja, ki jih zagotavlja.

8. Varnost vaših osebnih podatkov:

Družba CACTUS je uvedla naslednje varnostne prakse in postopke za zaščito vaših osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali razkritjem:

◦ Osebne podatke, ki jih posredujete, hranimo na računalniških strežnikih v nadzorovanem, varnem okolju, ki je zaščiteno pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali razkritjem.

◦ Vsi naši procesi informacijske varnosti so skladni s standardom ISO/IEC 27001:2013.

◦ Vsi naši zaposleni in ponudniki storitev so podpisali pogodbe o zaupnosti, v katerih so se zavezali, da osebnih podatkov ne bodo dali na voljo nikomur, razen če jih uporabnik pisno pooblasti.

◦ Osebni podatki ne bodo na voljo nobeni tretji osebi, razen kot je določeno v tem dokumentu ali po pridobitvi vašega predhodnega pisnega soglasja.

◦ Po potrebi se vsi predloženi dokumenti upravljajo prek varnega spletnega sistema za upravljanje dela; dokumente, ki nam jih pošljete, si lahko ogledajo samo strokovnjaki, ki delajo na vaši nalogi.

◦ Osebni podatki, povezani s plačili:

Spletno mesto pri sprejemanju osebnih podatkov, povezanih s plačili, uporablja šifriranje SSL (Secure Socket Layer), da bi zagotovilo varnost vaših osebnih podatkov, povezanih s plačili.

Da bi zaščitili podatke o vaši kreditni kartici, vse spletne transakcije potekajo z varnim 256-bitnim šifriranjem SSL, ki ga je podpisal VeriSign. Šifriranje zagotavlja, da neznane osebe nimajo dostopa do nobenih podatkov. Družba CACTUS se zavezuje, da ne bo hranila podatkov o vaši kreditni kartici, s čimer zmanjšuje možnost, da bi družba CACTUS izvedla goljufive obremenitve.

9. Hiperpovezave:

Spletna mesta naše družbe vsebujejo povezave do drugih spletnih mest, med drugim tudi do spletnih mest naših podružnic. Njihova vključitev ne more pomeniti, da potrjujemo ali odobravamo vsebino omenjenih spletnih strani.

Ne odgovarjamo za ravnanje v zvezi z zasebnostjo in ne prevzemamo nobene odgovornosti za vsebino takšnih spletnih mest, vključno s tistimi, ki jih imajo podjetja iz naše skupine, ki imajo svoje politike zasebnosti, prilagojene poslovnim praksam in sektorjem, v katerih poslujejo.

10. Pričevanja in javni forumi:

Na našem spletnem mestu objavljamo pričevanja/komentarje/recenzije strank, ki lahko vsebujejo osebne podatke. Pred objavo pričevanja pridobimo soglasje stranke za objavo njenega imena skupaj s pričevanjem. Če želite, da se vaše pričevanje odstrani, se obrnite na nas.

Naša spletna mesta ponujajo javno dostopne bloge, forume skupnosti ali objave na forumih. Zavedati se morate, da lahko vse informacije, ki jih posredujete na teh območjih, berejo, zbirajo in uporabljajo drugi, ki do njih dostopajo. Strinjate se in priznavate, da uporaba takšnih informacij ni zaupna, ne predstavlja osebnih podatkov in ni predmet zaščite v skladu s CACTUS-ovim pravilnikom o zasebnosti.

11. Korporativni dogodki:

Če bo družba CACTUS izvedla poslovni prehod, na primer združitev ali prevzem s strani drugega podjetja ali prodajo vseh ali dela svojih sredstev, bodo vaš uporabniški račun in osebni podatki verjetno med prenesenimi sredstvi. O vsaki taki spremembi lastništva ali nadzora boste obveščeni z vidnim obvestilom. Med takim dogodkom lahko vaše osebne podatke razkrijemo tudi kateri koli drugi tretji osebi z vašim predhodnim soglasjem.

12. Odgovornost z vami:

Ko nam posredujete osebne podatke, izjavljate, da imate zakonito pravico do posredovanja osebnih podatkov, in se strinjate, da ne boste posredovali nobenih podatkov, če za to nimate zakonite pravice in če so ti osebni podatki resnični, popolni in točni. Ne smete uporabljati lažnega e-poštnega naslova ali drugih identifikacijskih podatkov, da bi se izdajali za katero koli osebo ali subjekt ali kako drugače zavajali glede izvora katere koli vsebine.

Vsako neustrezno zbiranje ali zloraba osebnih podatkov pomeni kršitev tega pravilnika o zasebnosti ter veljavnih pogojev uporabe. Strinjate se, da ne boste zlorabljali osebnih podatkov, ki so na voljo na našem spletnem mestu, jih zbirali ali za to uporabljali robotov ali drugih avtomatiziranih skript, kod ali funkcij. Če ugotovimo, da kršite veljavne pogoje uporabe ali ta pravilnik o zasebnosti, lahko nemudoma in brez predhodnega obvestila prekinemo ali ukinemo vaš dostop do našega spletnega mesta.

13. Odjava in preklic naročanja:

13.1. Pregledovanje, popravljanje in brisanje vaših osebnih podatkov

Družba CACTUS vam bo na zahtevo zagotovila informacije o tem, ali hrani katere koli vaše osebne podatke. Uporabnikom storitev ali spletnega mesta omogočamo, da dostopajo do svojih podatkov, jih posodabljajo ali spreminjajo s klikom na povezavo Moj račun v navigacijskem meniju CACTUS. Če nam posredujete svoje osebne podatke, imate v zvezi s temi podatki naslednje pravice:

◦ za pregled uporabniških podatkov, ki ste nam jih posredovali;

◦ zahtevati, da popravimo morebitne napake, zastarele informacije ali opustitve v uporabniških podatkih, ki ste nam jih posredovali;

◦ zahteva, da se vaši uporabniški podatki ne uporabljajo za stike z vami;

◦ zahtevati izbris vaših uporabniških podatkov iz naših evidenc;

◦ Preklic soglasja za uporabo vaših podatkov; upoštevajte, da preklic soglasja ne bo vplival na zakonitost naše uporabe in obdelave vaših podatkov na podlagi vašega soglasja pred trenutkom preklica soglasja. 

13.2. Odjava od naših sporočil

Vaš registrirani e-poštni naslov bo samodejno naročen na naše novice, ki bodo vsebovale informacije o novostih v panogi, virih za avtorje, prihajajočih spletnih seminarjih, najnovejših ponudbah in novih storitvah podjetja CACTUS. Od naših tržnih sporočil se lahko odjavite tako, da kliknete povezavo "odjava", ki se nahaja na dnu naših e-poštnih sporočil, ali tako, da se obrnete na nas. Stranke se ne morejo odjaviti od prejemanja elektronskih sporočil o transakcijah, povezanih z njihovim računom pri nas.

14. Občutljivi osebni podatki:

Kaj so občutljivi osebni podatki?

"Občutljivi osebni podatki" so podatki o posamezniku, ki razkrivajo njegovo rasno ali etnično poreklo, politična mnenja, verska ali filozofska prepričanja, članstvo v sindikatu, genetske podatke, biometrične podatke za namene edinstvene identifikacije posameznika, podatke o zdravju ali podatke o njegovem spolnem življenju ali spolni usmerjenosti.

Od posameznikov zavestno ali namerno ne zbiramo občutljivih osebnih podatkov, zato nam občutljivih osebnih podatkov ne smete posredovati.

Če nam namerno ali nenamerno posredujete občutljive osebne podatke, se šteje, da ste izrecno privolili v obdelavo teh občutljivih osebnih podatkov.

15. Spremembe pravilnika o zasebnosti:

Ta pravilnik o zasebnosti lahko občasno posodobimo v skladu s spreminjajočo se zakonodajo in najboljšimi praksami. Priporočamo vam, da pogosto preverjate našo spletno stran in si ogledate veljavni pravilnik o zasebnosti, da boste obveščeni o tem, kako družba CACTUS uporablja in varuje vaše osebne podatke.

Če bomo uvedli kakršno koli pomembno spremembo, bomo na spletnem mestu objavili vidno obvestilo in navedli posodobljen datum začetka veljavnosti. Vaša nadaljnja uporaba tega spletnega mesta ali storitev po objavi kakršne koli dopolnitve, spremembe ali spremembe tega pravilnika pomeni, da se strinjate s spremembami tega pravilnika. Če ne sprejmete pogojev te politike ali katere koli spremenjene različice te politike, se lahko odločite, da prenehate uporabljati spletna mesta ali storitev(-e).

3. Pišite nam

Če imate kakršna koli vprašanja/zahteve v zvezi s tem pravilnikom o zasebnosti ali osebnimi podatki, se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, kot je navedeno spodaj: 

Ime pooblaščene osebe za varstvo podatkov: Uttam Sarkar
E-pošta: privacy@cactusglobal.com

RegijaNaslovKontaktna številka
Na voljo od 10.00 do 18.00 ob delavnikih
Kitajska10A, Shanghai International Ocean Shipping & Finance Center, No. 720 Pudong Anvenue, Šanghaj, Kitajska 200120400-120-3020
Južna Koreja4F, 22, World Cup buk-ro, Mapo-gu, Seul 03999202-3478-4396
Brazilija214 Carnegie Center, Suite 102, Princeton, NJ 08540, ZDA0800 047 47 73
Japonska4F, stavba TUG-I, 2-4-1 Misaki-cho, Chiyoda-ku, Tokio, 101-00610120-50-2987
IndijaCactus Communications Private Limited, A-703, Satellite Gazebo, Guru Hargovindji Marg, Andheri (East), Mumbai 400093, Maharashtra, Indija.+1 (833) 979-0061
Singapur in preostali svet4 Battery Road Bank of China Building, #25-01 Singapur 049908

Dvomite?
Stopite v stik z nami prek gumba za klepet!

sl_SISlovenian