Hodgkin-Huxley Model circuit representatie van het neuronale membraan trots gemaakt met Mind the Graph.

Elektromagnetische velden rond neuronen spelen een rol in fysiologische en pathologische processen, waaronder cel-naar-neuron communicatie

Jasmina Isakovic en collega's (2018) melden dat neuro-inflammatie een van de centrale elementen is in het merendeel van de pathologische processen in het zenuwweefsel.

Een nieuw model van de actiepotentiaalpropagatie door axiale en longitudinale stroomstroming kwantificeert en beschrijft nauwkeurig de aard van in de tijd variërende elektromagnetische velden die rond neuronen worden opgewekt.

Zij stellen het bestaan voor van een in de tijd variërend inhomogeen elektromagnetisch veld rond de axonen, dat voortvloeit uit de variabiliteit van de stroomsterkte.

Het onderzoek betrof 4 muizen met een beroerte.

Controleer de origineel artikel hier.

Grafische samenvattingen aangedreven door Mind the Graph

Gemaakt met Mind the Graph

De auteur paste de Mind the Graph illustraties toe om het proces van inhomogene elektromagnetische velden in het zenuwstelsel te verklaren.

Gemaakt met Mind the Graph

Aangezien alle belangrijke processen in het zenuwstelsel afhankelijk zijn van interacties tussen cellen en zenuwvezels, gebruikte hij infographics om elke stap in detail uit te leggen.

Gemaakt met Mind the Graph

Sommige resultaten van de auteurs kunnen eerder werk op dit gebied bevestigen: "De theoretische basis van ons nieuwe model is te vinden in werken van Kirschiving et al en Nordenstrom et al.

In hun artikel "Magnetite biomagnetization in the human brain" beschrijven Kirschivink et al dat in het hele CZS "witte bloedcellen zich gedragen als magnetische microdeeltjes in plasma", aldus Isakovic.

Documenten Impact en prestaties

We kunnen analyseren met Altmetric gegevens dat de online aandachtsscore van deze krant hoger is... dan 68% van alle andere artikelen van dezelfde leeftijd in Scientific Reports.

Gebruik de kracht van infographics om je artikel ook een boost te geven. Probeer Mind the Graph!

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen