Não é fácil ser médico. Naast het feit dat u voortdurend op de hoogte moet blijven van nieuwe procedures en technologieën, moet u over een grote communicatievaardigheid beschikken. Als de patiënt de procedure begrijpt en hem vertrouwt, heeft de behandeling meer kans op succes. Oncologen moeten met hun patiënten kunnen praten om hun diagnoses, procedures of verschillende behandelingen uit te leggen. Vaak is het niet eenvoudig uit te leggen waarom een operatie, quimioterapie, hormonale therapie of directe therapie wordt gekozen. Maar tegelijkertijd moet een oncoloog ook zorgen voor begeleiding en samenwerken met andere specialisten om het geestelijk welzijn van patiënten te bevorderen.

O poder de uma boa comunicação entre pacientes e médicos

Een onvolledige of onvolledige uitleg van een diagnose kan het estigma van kanker vergroten, en dat is niet nuttig voor de patiënten. De acordo com a escola europeia de oncologia , ” o estigma gera o silêncio, que alimenta o medo e a ignorância que alimenta o estigma. De bestrijding van deze vicieuze cirkel vergemakkelijkt het leven van mensen met kanker. Het kan ook de houding van de bevolking ten opzichte van preventie en opsporing veranderen.

"O estigma desempenha também um papel tóxico em um nível social mais amplo, ajudando a tornar invisíveis o câncer e os pacientes com câncer, het bevorderen van een geïnformeerde publieke discussie en het bestendigen van een ciclo de medo e desinformação die het bewustzijn over de risico's van kanker en het belang van vroegtijdige opsporing vergroot. "

Door een nauwkeurige en eenvoudige medische illustratie te gebruiken, kunnen patiënten meer vertrouwen krijgen.

Foto's en didactische boeken over kanker en tumoren kunnen mensen, patiënten en hun familie meer informatie geven. Por isso, uma ilustração médica precisa é uma ferramenta poderosa om beter te communiceren. De illustraties zijn leuker, beter te begrijpen en versterken de impact van een echte foto.

Fornecemos milhares de ilustrações médicas ...muitas delas de oncologia. Hiernaast vindt u enkele voorbeelden. Al deze afbeeldingen zijn beschikbaar op Mind the Graph, zodat u zelf presentaties, infografieën, pamfletten en alles wat u nodig hebt voor uw presentaties en gesprekken met patiënten kunt maken.

voorbeeld_79936 (2)

Een groot deel van onze illustraties is gebaseerd op de wensen van onze klanten. Als u uw communicatie wilt verbeteren, experimenteer dan nu met Mind the Graph:

start_get

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen