Nu este ușor să fii medic. Pe lângă faptul că trebuie să fiți mereu la curent cu noile proceduri și tehnologii, trebuie să aveți o mare abilitate de comunicare. Dacă pacienții înțeleg bine procedura și au încredere în dumneavoastră, tratamentul are mai multe șanse de a fi urmat cu succes. Oncologii trebuie să știe să vorbească cu pacienții lor, pentru a explica diagnosticul, procedurile chirurgicale sau diferitele tratamente. De multe ori nu este ușor de explicat de ce se alege o intervenție chirurgicală, chimioterapie, terapie hormonală sau terapie direcționată. Dar, în același timp, oncologul trebuie să aibă grijă și să lucreze cu alți specialiști pentru a promova starea de bine mental a pacienților.

Puterea unei bune comunicări între pacienți și medici

O explicație incompletă sau neglijată a unui diagnostic poate crește stigmatul cancerului, iar acest lucru nu este util pentru pacienți. În acord cu școala europeană de oncologie , ” stigmatul generează tăcerea, care alimentează mediul și ignoranța care alimentează stigmatul. Înlăturarea acestui cerc vicios facilitează viața persoanelor cu cancer. De asemenea, poate schimba atitudinea publicului în ceea ce privește prevenirea și detectarea precoce".

"O stigmă, de asemenea, joacă un rol important la un nivel social mai mare, ajutând la transformarea cancerului și a pacienților cu cancer în invizibili, sufocând o discuție publică informată și perpetuând un ciclu de mediere și dezinformare care blochează tentativele de creștere a conștientizării cu privire la riscurile evitării cancerului și la importanța detectării precoce. "

Utilizarea unei ilustrații medicale precise și simple poate face ca pacienții să devină mai încrezători și mai respectuoși.

Fotografiile și cărțile didactice despre cancer și tumori pot aduce mai multă atenție persoanelor, pacienților și familiilor lor. De aceea, o ilustrație medicală trebuie é uma ferramenta poderosa pentru a comunica mai bine. Ilustrațiile sunt mai prietenoase, mai ușor de înțeles și atenuează impactul unei fotografii reale.

Furnizăm mii de ilustrații medicale , muitas delas de oncologie. Puteți vedea câteva exemple mai jos. Toate aceste ilustrații sunt disponibile pe Mind the Graph, pentru ca dvs. să puteți crea prezentări, infografice, postere și tot ceea ce doriți pentru a vă oferi sălile și a conversa cu pacienții.

preview_79936 (2)

Cele mai multe dintre ilustrațiile noastre sunt bazate pe cereri ale clienților noștri. Dacă doriți să vă îmbunătățiți comunicarea, experimentați Mind the Graph acum:

start_get

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane