Atherosclerose is een medische aandoening van de bloedsomloop. Het gebeurt wanneer plaque zich ophoopt in een slagader. Plaque is een massa vetzuren, cholesterol, calcium en andere stoffen. Na verloop van tijd kunnen deze moleculen zich ophopen, waardoor de zuurstofstroom afneemt. Maar laten we eerst de details van de bloedsomloop bekijken:

De bloedsomloop, ook bekend als het hart- en vaatstelsel, is een uitgebreid netwerk van organen en bloedvaten dat fungeert als afvoersysteem en afvalverwijderingssysteem voor het lichaam. Via de bloedvaten worden voedingsstoffen, zuurstof en hormonen aan elke cel geleverd. Daarnaast worden afvalstoffen zoals kooldioxide afgevoerd.

bloedsomloop cardiologie 1

Atherosclerose werkt langzaam en is een stille ziekte. De plaque kan zich ophopen in verschillende slagaders in elk orgaan. Daardoor kan het verschillende ziekten veroorzaken, afhankelijk van de aangetaste slagader. atherosclerose

atherosclerose 1

Veel factoren kunnen bijdragen aan de ophoping van tandplak, waaronder een ongezond dieet en roken. Het is dus belangrijk om er een gezonde levensstijl op na te houden en regelmatig gezondheidsonderzoeken te doen.

Meer weten:

Ik heb deze infographics gemaakt op Mind the Graph, een online infographic platform voor wetenschappers. Je kunt het proberen en beginnen met het maken van wetenschappelijke presentaties, bekroonde wetenschappelijke posters en ook infographics. Dus als u een arts bent en beter wilt communiceren met uw patiënten, kunt u mind the graph gratis proberen.

let op de grafiek wetenschappelijke illustraties

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen