Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά μπορεί να είστε στο δρόμο για μια βαρετή εργασία. Όχι, δεν έχει καμία σχέση με τον τομέα σπουδών σας. Ωστόσο, έχει να κάνει με το πόσο εύκολο είναι να κατανοήσει κανείς την εργασία σας.

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τις πιθανότητες να γράψετε μια βαρετή εργασία:

Πείτε μια ιστορία

Ο αναγνώστης θα περιμένει μια λογική γραμμή σκέψης όταν διαβάζει την έρευνά σας. Αν οι ιδέες σας είναι συγκεχυμένες, δύσκολα θα ενδιαφερθεί κάποιος για αυτά που λέτε.

Πες αυτό που εννοείς

Να είστε ευθύς και να σταματήσετε να προσθέτετε άσχετες πληροφορίες. Πάντα να αναρωτιέστε αν οι πληροφορίες αυτές είναι απαραίτητες για την κατανόηση του αναγνώστη.

Χρήση οπτικών ροών πληροφοριών

Ίσως δεν είστε τόσο καλός στο γράψιμο - οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι οι αναγνώστες μπορούν εύκολα να καταλάβουν με κάποιον άλλο τρόπο περί τίνος πρόκειται η εργασία σας. Ή, αν ακολουθήσατε τέλεια τα άλλα δύο βήματα, κάντε το βήμα παραπάνω και βελτιώστε το ακόμη περισσότερο!

Η χρήση οπτικών ροών είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε. Νέες έρευνες αναπτύσσονται καθημερινά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επιστημονική επικοινωνία είναι αποτελεσματική.

Θέλεις να εκδοθείς; Να σας αναφέρουν; Ή, να επικοινωνήσετε καλά την επιστήμη;
Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε επιστημονικά διαγράμματα.

 

Βεβαιωθείτε ότι η έρευνά σας δεν γίνεται μια βαρετή εργασία

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πώς θα έμοιαζε μια "κανονική" εργασία χωρίς επιστημονικά infographics:

Γράφετε μια βαρετή εργασία;

Και εδώ είναι η πραγματική έκδοση αυτής της εργασίας:

Γράφετε μια βαρετή εργασία;

Οι οπτικές πληροφορίες βελτιώνουν την αναγνωσιμότητα, ξεδιαλύνουν τις πολύπλοκες πληροφορίες και σας δείχνουν ότι κατέχετε τη δική σας έρευνα - μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά οι περισσότεροι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν αποτελεσματικά τη δική τους δουλειά.

Γράφετε μια βαρετή εργασία;

Αν νομίζετε ότι δεν είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μόνοι σας τις οπτικές ροές, η δημοσίευσή μας "Τι κάνει ένα καλό infographic;" μπορεί να σας δώσει ένα μικρό χεράκι.

Έχετε ήδη ξοδέψει πολύ χρόνο για να αναπτύξετε μια καταπληκτική έρευνα. Μην σπαταλήσετε όλη τη δουλειά σας γράφοντας μια βαρετή εργασία.

Χρειάζεστε βοήθεια για να γράψετε την ερευνητική σας εργασία; Ελέγξτε αυτό το πλήρες eBook σχετικά με τη διαδικασία προετοιμασίας μιας επιστημονικής ερευνητικής εργασίας.


Κατεβάστε αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο και μάθετε πώς να γράφετε μια ελκυστική εργασία.

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα