Otroci so na splošno radovedni in imajo veliko vprašanj. Natanko takšni bi morali biti znanstveniki. Zato mora znanstvena komunikacija doseči naše otroke. Otroci so prihodnost in želimo prihodnost z vznemirljivimi znanstvenimi odkritji. Zato je bilo neverjetno, ko sem našel delo Meje za mlade misli. Christell Van Der Vyver in Shaun Peters sta napisala pošta o rastlinah in podnebnih spremembah s pomočjo ilustracij iz Mind the Graph.

Infografike, ki so jih ustvarili, so preproste, lepe in razumljive.

 

Slika 2 - Notranja obramba rastlin pod vodnim stresom.

 

"Ste že slišali govoriti o globalnem segrevanju in podnebnih spremembah? Ali veste, kaj ti izrazi pomenijo? Ti izrazi v bistvu pomenijo, da je Zemlja vsako leto bolj vroča. Te višje temperature povzročajo nepričakovane in nenavadne vremenske pojave. Eden od teh izrednih vremenskih vzorcev so pogoste in hude suše. Suše so zelo dolga sušna obdobja brez dežja. Kaj hude suše pomenijo za rastline? No, rastline so sesilneOrganizem, ki se ne more premikati in ostane na enem mestu, kot je rastlina, kar pomeni, da ostanejo na enem mestu in se ne morejo premikati, kot se lahko mi. Ne morejo izvleči svojih korenin in se preseliti na senčno ali vlažno mesto. Zato se morajo rastline nekako spopasti z vedno večjo sušo, sicer bodo preprosto odmrle."

 

Slika 1 - Ekstremne strukturne prilagoditve rastlin, ki preprečujejo izgubo vode in shranjujejo več vode.

 

slika 3

 

Prispevek Kako se rastline spopadajo s sušnimi dnevi? je odličen primer, kako je lahko znanost dostopna vsakomur. V to trdno verjamem in vesel sem, da je Mind the Graph del tega.

Če vam je bila infografika všeč in želite preprosto izdelati čudovite grafične izvlečke, preizkusite Mind the Graph brezplačno:

 

infografika63724-3

 

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge