Børn har generelt et nysgerrigt sind og så mange spørgsmål. Præcis som forskere bør være. Derfor skal videnskabskommunikation nå ud til vores børn. Børn er fremtiden, og vi ønsker en fremtid med spændende videnskabelige opdagelser. Derfor var det fantastisk at finde arbejdet fra Grænser for unge hjerner. Christell Van Der Vyver og Shaun Peters har skrevet en post om planter og klimaforandringer ved hjælp af illustrationer fra Mind the Graph.

Den infografik, de har skabt, er enkel, smuk og let at forstå.

 

Figur 2 - Planters indre forsvar under vandstress.

 

"Har du hørt folk tale om global opvarmning og klimaforandringer? Ved du, hvad disse begreber betyder? Disse udtryk betyder grundlæggende, at jorden bliver varmere hvert år. Disse højere temperaturer fører til uventede og usædvanlige vejrmønstre. Et af disse ekstreme vejrmønstre er hyppige og alvorlige tørkeperioder. Tørke er meget lange tørre perioder uden regn. Hvad betyder alvorlig tørke for planter? Tja, planter er sessileEn organisme, der ikke kan bevæge sig og bliver på ét sted, som en plante. hvilket betyder, at de bliver på ét sted og ikke kan bevæge sig rundt, som vi kan. De kan ikke trække deres rødder op og flytte til et skyggefuldt eller fugtigt sted. Derfor er planterne nødt til på en eller anden måde at håndtere disse stadigt stigende tørkeforhold, ellers vil de simpelthen dø."

 

Figur 1 - Ekstreme strukturelle tilpasninger fundet i planter for at bekæmpe vandtab og lagre mere vand.

 

figur-3

 

Indlægget Hvordan håndterer planter tørre dage? er et godt eksempel på, hvordan videnskab kan være tilgængelig for alle. Det tror jeg fuldt og fast på, og jeg er glad for at se Mind the Graph være en del af dette.

Hvis du kunne lide infografikken og gerne vil lave smukke grafiske abstraktioner på en nem måde, så prøv Mind the Graph gratis:

 

infographic63724-3

 

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner