Iedereen kent TED Talks. Ze zijn informatief, innovatief en trending.

TED verscheen voor het eerst in 1984 toen Richard Saul Wurman's Technology, Entertainment and Design met elkaar verbond. Hoewel het resulteerde in een conferentie, was het resultaat niet erg goed.

Pas in 1990 besloten twee mannen, Hayy Marks en Wurman, het nog eens te proberen. Deze keer was het een succes.TEDxDe eerste TED Talks leken erg op die van vandaag. Ze waren ontwrichtend en ontspannen waardoor mensen zich betrokken voelden bij het doel ervan.

Een goed voorbeeld is de lezing van Hans Rosling in 2006. Hij introduceerde datavisualisatie met veel humor en relevante informatie. Niet alleen bekritiseerde hij hoe onbeschikbaar gegevens toen waren en hoe design zou kunnen helpen die realiteit te veranderen.

De missie van TED is het verspreiden van ideeën. Daarmee bedoelen ze het communiceren van bevindingen en het helpen van mensen bij het leggen van verbanden.

Toen TED Talks door de jaren heen viraal gingen, wilden steeds meer mensen er deel van uitmaken. TEDx kwam om organisatoren over de hele wereld te verenigen en nieuwe TED-ervaringen te creëren. TEDx evenementen zijn lokale bijeenkomsten die nieuwe ideeën losmaken, een gemeenschap inspireren en informeren. Niet alleen geeft het een unieke kans om zich ergens voor in te zetten en gesprekken uit te lokken die er op lokaal niveau toe doen.

Recentelijk heeft TED zich ook toegelegd op educatieve video's. Met behulp van een andere aanpak, educatieve video's gebruiken animatie om een bepaald onderwerp uit te leggen en de informatie nog interactiever te maken.

TED heeft de manier waarop we communiceren over technologie, entertainment en design veranderd. Meer dan een idee dat werkte, is TED een uniek en belangrijk communicatiemiddel.

Als we nu eens wetenschap een beetje meer TEDx maken?

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen