Wetenschappelijk publiceren. Alleen een onderzoeker kan het gemengde gevoel begrijpen bij het horen van deze woorden.

Aan het begin van ons wetenschappelijk leven, het krijgen van een wetenschappelijk document publiceren kan uiterst stressvol zijn. Van het idee van het project tot het bijwonen van de wijzigingen van de recensenten, het publiceren van een wetenschappelijk artikel lijkt een onmogelijke taak. Na verloop van tijd assimileren we het proces en beginnen de dingen natuurlijker aan te voelen. De druk om in een goed tijdschrift te publiceren wordt echter groter, evenals de rijpheid en de relevantie van ons werk.

Om de geweldige om gepubliceerd te worden, moeten wetenschappers een lang proces van "peer view" doorlopen. Dit proces kan lang aanslepen en is een van de redenen waarom publiceren zo stressvol kan zijn. Daarbij komt de onzekerheid over de kwaliteit van ons werk en de verbeteringen die het wellicht nodig heeft. Vaak komen we pas achter grote lacunes in ons onderzoek als het al in handen is van invloedrijke beoordelaars. Het is echter nooit te laat om leemtes op te vullen. problemen eerder kan ons veel tijd besparen.preprintsUiteindelijk maakt het niet uit hoe lang we al publiceren, we raken nooit gewend aan het peer view proces.

Behalve dat het een lang proces is, krijgen auteurs niet altijd voldoende en de beste input. Dus gingen wetenschappers op zoek naar alternatieve manieren om dit probleem op te lossen.

Natuurkundigen, wiskundigen en sociale wetenschappers zijn erin geslaagd een nieuwe manier van publiceren toe te passen: preprints.

Preprints zijn meestal een open beoordelingsproces. Met behulp van websites gericht op verschillende werkgebieden, kunnen de auteurs hun werk in uitvoering tonen en tegelijkertijd input en feedback krijgen over hoe het kan worden verbeterd.

voordruk

In de afgelopen jaren zijn veel preprints-platforms ontstaan. Sommige wetenschap velden hebben een beetje relativering getoond in het toetreden tot de voordruk methode.

In de biowetenschappen lijken biologen een stap of twee achter te lopen als het gaat om het presenteren van je onvoltooide werk aan andere wetenschappers. Dit is een vreemd gegeven, vooral omdat veel tijdschriften, zoals Natuurpreprints aanmoedigen omdat het wetenschappelijke publicaties katalyseert.

Als Mind the Graph zelf een katalysator is voor wetenschappelijke publicaties, belichten wij hier twee van de trending preprint platforms voor de wetenschap:

PeerJ

preprints

F1000 Onderzoek

preprints

Wetenschap gaat over het uitwisselen van informatie en samen iets opbouwen. Wat is uw bijdrage voor de wetenschappelijke wereld?

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen