Heb je er ooit over nagedacht wat de volgende stap is voor het onderwijs? Het is een populaire consensus dat colleges extreem saai zijn. Maar waarom denken mensen dat? Voor studenten of professoren zijn traditionele colleges achterhaald.

Volgens een in 2013 gepubliceerde studie verbetert actief leren de prestaties van studenten op het gebied van wetenschap, techniek en wiskunde. Deze studie wees erop dat hoorcolleges niet effectief zijn en misschien niet de beste strategie zijn om in ons onderwijssysteem te houden.

Het klinkt alsof de natuurlijke stroom voor onderwijs overschakelt naar een meer "leren door doen" stijl - vooral als je bedenkt dat de wereld tegenwoordig veel interactiever is.

onderwijs ontmoet technologie

We hebben allemaal de ongewone wetenschapsleraar gehad die coole en gekke experimenten deed. Maar zijn er nieuwe technologieën of hulpmiddelen om de manier waarop we wetenschap onderwijzen radicaal te veranderen? Of nog beter, hoe we over het onderwijs zelf denken?

Niet alle mensen hebben bijvoorbeeld dezelfde vaardigheden en leercurves. De leraar kan de hele groep op een lager niveau zetten en bij de basis beginnen, of mensen met verschillende kennisniveaus laten samenwerken en elkaar helpen.

Technologieën zijn een blijvertje. Het zou zonde zijn als we geen technologische hulpmiddelen zouden gebruiken om het onderwijs en de leercurves van de leerlingen te verbeteren.

onderwijs

Met dat in gedachten beginnen technologiebedrijven na te denken over onderwijs als een kans om te investeren. We zien dat bedrijven hun bedrijfsstrategieën aanpassen om een meer sociale impact te hebben.

Volgens deze blogpost op EdTech, zijn er heel wat voordelen aan het investeren in onderwijstechnologie, vooral voor de prestaties in de klas:

  1. Organisatie en efficiëntie
  2. De communicatie verbeteren
  3.  Samenwerking bevorderen
  4. Aantrekken door middel van visuals
  5. Ecologischer (Vermijd verspilling van papier)

Sommige bedrijven investeren in complete oplossingen voor onderwijstechnologie, een goed voorbeeld is Samsung School.

Een platform voor kennis

Samsung School biedt een verscheidenheid aan interoperabele technologiepakketten om aan uw onderwijsbehoeften te voldoen. De volledige suite omvat Samsung Galaxy tablets voor de leraar en elke student, een interactief whiteboard en een draadloze multifunctionele printer. Het koppelen van het allemaal samen is de Samsung School software, die een learning management systeem biedt, samen met krachtige interactieve tools.

Het Samsung School project is een oplossing voor leraren, studenten en ouders die een meer participatieve rol in het onderwijs willen. Dit is wat ze willen bereiken:

Dingen veranderen niet alleen voor scholen, maar voor het hele onderwijssysteem. De vraag van leerlingen naar een efficiëntere manier van leren wordt nu onderschreven door leraren en de technologische wereld waarin wij leven.

Voor de komende jaren kunnen nog veel meer veranderingen worden verwacht. En bovendien lijkt het erop dat de technologie is eindelijk afgestemd op de sociale behoeften. Kunt u zich voorstellen hoe het onderwijs er over een paar jaar uitziet?

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen